• Forside
  • Dip
  • Opskrift: Hummus af danske Ingrid-ærter – superlækker klimamad

Opskrift: Hummus af danske Ingrid-ærter – superlækker klimamad

0 0
Opskrift: Hummus af danske Ingrid-ærter – superlækker klimamad

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
300 g tørre Ingrid-ærter
Vand
1 spsk. salt
3 laurbærblade
Hummus
600 g kogte Ingrid-ærter
2 dl kogevand
0.5 dl rapsolie
2 fed hvidløg
3 spsk. tahin
2 spsk. citronsaft
2 tsk. spidskommen, knust
1.5 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
Tilhører:
  • Sund mad
  • Vegansk mad

Ingredienser

  • Hummus

Et par ord om vores opskrift

Del

Tørre Ingrid-ærter ligner, opfører sig som og smager (mindst lige så godt) som kikærter. Men hurra – Ingrid-ærter dyrkes i Danmark og skal ikke transporteres i osende lastbiler fra Sydeuropa, som det sker med kikærter. Ingrid-ærter er rigtig klimamad! Især når ærterne bruges i en superlækker cremet hummus og nydes som aftensmad sammen med tomatsovs, syltede rødløg og andre gode, grønne sager.

Læs mere om hummus af danske Ingrid-ærter efter opskriften.

Ingredienser

Antal personer:
300 g tørre Ingrid-ærter
Vand
1 spsk. salt
3 laurbærblade
Hummus
600 g kogte Ingrid-ærter
2 dl kogevand
0.5 dl rapsolie
2 fed hvidløg
3 spsk. tahin
2 spsk. citronsaft
2 tsk. spidskommen, knust
1.5 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
5 fra 7 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Læg de tørre Ingrid-ærter i blød i rigeligt koldt vand i 10-12 timer

2
Færdig

Kassér udblødningsvandet

3
Færdig

Sæt Ingrid-ærterne over i en gryde med vand, der lige dækker

4
Færdig

Når vandet koger, skal det skummes – tilsæt herefter salt og laurbærblade

5
Færdig

Kog 25 minutter ved svag varme under låg

6
Færdig

Sluk for varmen og lad ærterne trække i vandet i mindst 10 minutter, gerne længere

7
Færdig

Hæld alle ingredienser til hummus i en foodprocessor og kør til en cremet mos

Mere om hummus af danske Ingrid-ærter

Undskyld, men hvad smager bedre end en lækker, cremet hummus? Vi her på Spicy Twist kunne spise hummus morgen, middag og aften – og det gjorde vi sørme også, da vi besøgte Israel og Jordan for nogle år siden. Det var en fest.

Hummus fremstilles normalt af kikærter, og ikke et ondt ord om det. Kikærters klimaaftryk er betydeligt mindre end en tilsvarende mængde dansk fremstillet kød. Men hvis du laver din hummus af dansk producerede Ingrid-ærter, som IKKE skal transporteres tusinder af kilometer i dieseldrevne lastbiler, så er du virkelig en klimaduks!

Ingrid-ærter har været dyrket i Danmark siden oldtiden. De ligner kikærter. De opfører sig som kikærter. De smager som kikærter – bare bedre; friskere, sødere, venligere. Nå ja, og så er de skønne, danske Ingrid-ærter fulde af gode kostfibre og er fuldkommen glutenfri. What’s not to like?

Ingrid-ærter behandles på præcis samme måde som kikærter. De skal udblødes i 10-12 timer i masser af vand, og bagefter skal udblødningsvandet kasseres. De tørre Ingrid-ærter svulmer op til mindst dobbelt størrelse (og vægt), efter at de har ligget i blød.

Nu skal ærterne koges i frisk vand, gerne sammen med salt og laurbærblade – men hvor kikærter skal koges mindst 45 minutter, kan Ingrid-ærter nøjes med 25 minutter.

Lad Ingrid-ærterne hvile i kogevandet så længe, der er tid til. Det gør noget godt for smagen i både ærter og kogevand. Bagefter skal du nemlig bruge noget af kogevandet i hummussen – eller i en gryderet, eller hvad du ellers vil bruge de kogte Ingrid-ærter til.

Serveringsforslag

Du kan godt glæde dig til din hjemmelavede hummus af Ingrid-ærter: Den smager VILDT godt!

Og når du nu er i det klimavenlige hjørne, hvorfor så ikke lave en gennemført GRØN dag ud af det? Vi foreslår at spise den cremede hummus sammen med ruccolasalat, en lækker italiensk tomatsovs, syltede rødløg og hjemmebagte rug-pitabrød.

Du finder opskrifterne på de øvrige dele af menuen her…

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Nemt solsikke brød uden æltning og hævning
forrige
Opskrift: Nemt solsikke brød uden æltning og hævning
12 nemme og hurtige boller
næste
Opskrift: 12 nemme, hurtige boller på 30 minutter
Nemt solsikke brød uden æltning og hævning
forrige
Opskrift: Nemt solsikke brød uden æltning og hævning
12 nemme og hurtige boller
næste
Opskrift: 12 nemme, hurtige boller på 30 minutter

Tilføj Din Kommentar