Ingredienser
-
Fordej
-
5 g gær
-
2.5 dl vand
-
225 g hvedemel
-
Hoveddej
-
10 g gær
-
1.5 dl vand
-
100 g durummel
-
200 g hvedemel
-
1 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Der var engang en italiensk bager, som satte sig for at skabe et italiensk modstykke til de ekstremt populære franske baguettes. Altså det, vi i Danmark kalder flutes.
På den måde opstod ciabattabrødet. Og det er en fantastisk brødtype. Udenpå sprødt og knasende, indeni luftigt og saftigt. Hvad mere kan man ønske sig af sit brød?
Vi har tyvstjålet ingredienslisten fra et ukendt dameblad (tak – og undskyld!) og forenklet anvisningerne en smule. Der bliver til 3 pæne flutes af denne opskrift.
Ingredienser
Fordej |
|
5 g gær | |
2.5 dl vand | |
225 g hvedemel | |
Hoveddej |
|
10 g gær | |
1.5 dl vand | |
100 g durummel | |
200 g hvedemel | |
1 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør fordejen sammen, dæk med film og stil til hævning mindst 8 timer ved stuetemperatur |
2
Færdig
|
Rør gær, vand og fordej sammen, herefter de to slags mel og salt, og ælt godt igennem |
3
Færdig
|
Stil til hævning mindst 8 timer i køleskab |
4
Færdig
|
Form til to let flade brød og stil til efterhævning i 1,5 time |
5
Færdig
|
Pensl med lidt olie og bag ca. 25 minutter i en 225 grader varm ovn – gerne på bagesten |