Opskrift: Koldhævede flutes

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Fordej
5 g gær
2.5 dl vand
225 g hvedemel
Hoveddej
10 g gær
1.5 dl vand
100 g durummel
200 g hvedemel
1 tsk. salt

Opskrift: Koldhævede flutes

med almindelig hvedemel og durum

Luftige hjemmebagte flutes lavet efter den italienske ciabatta-opskrift

Ingredienser

  • Fordej

  • Hoveddej

Et par ord om vores opskrift

Del

Der var engang en italiensk bager, som satte sig for at skabe et italiensk modstykke til de ekstremt populære franske baguettes. Altså det, vi i Danmark kalder flutes.

På den måde opstod ciabattabrødet. Og det er en fantastisk brødtype. Udenpå sprødt og knasende, indeni luftigt og saftigt. Hvad mere kan man ønske sig af sit brød?

Vi har tyvstjålet ingredienslisten fra et ukendt dameblad (tak – og undskyld!) og forenklet anvisningerne en smule. Der bliver til 3 pæne flutes af denne opskrift.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Rør fordejen sammen, dæk med film og stil til hævning mindst 8 timer ved stuetemperatur

2
Færdig

Rør gær, vand og fordej sammen, herefter de to slags mel og salt, og ælt godt igennem

3
Færdig

Stil til hævning mindst 8 timer i køleskab

4
Færdig

Form til to let flade brød og stil til efterhævning i 1,5 time

5
Færdig

Pensl med lidt olie og bag ca. 25 minutter i en 225 grader varm ovn – gerne på bagesten

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 800 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Nem rødvinssovs - sauce bordelaise
forrige
Opskrift: Nem rødvinssovs – sauce bordelaise
Opskrift: Gammeldags hønsesalat
næste
Opskrift: Gammeldags hønsesalat
Opskrift: Nem rødvinssovs - sauce bordelaise
forrige
Opskrift: Nem rødvinssovs – sauce bordelaise
Opskrift: Gammeldags hønsesalat
næste
Opskrift: Gammeldags hønsesalat

Tilføj Din Kommentar