Ingredienser
-
500 g blommer
-
2.5 dl rørsukker
-
1 dl vand
-
1 dl mørk rom
-
1 stjerneanis, knust
Et par ord om vores opskrift
Blommer egner sig fortrinligt til desserter med deres naturlige sødme og behagelige smag. Og de kræver en forbløffende lille arbejdsindsats for at lykkes.
En sød dame i Nærum forærede Spicy Twist et halvt kilo små, modne sveskeblommer – og tak for dét! Og 1-2-3; 20 minutter senere stod vi med et glas syltede blommer i rom.
Blommerne kan være en hvilken som helst sort. De skal lige udstenes og have et opkog i sukkerlagen, afhængigt af blommernes størrelse og modenhed drejer det sig om 1 eller højst 2 minutters kogning.
Syltede blommer i rom smager formidabelt på toppen af et par kugler god vaniljeis. Husk at øse et par skefulde af lagen over til sidst.
Du kan også bruge syltede blommer i en liflig blommetrifli. Her behøver du naturligvis ikke tilsætte anden spiritus, men blot bruge lidt af dem gode lage til at gennemvæde makronerne.
Eller hvad med ‘bare’ servere de syltede blommer med en klat råcreme…? Mums filibaba!
Ved at sylte de modne blommer kan du glæde dig over at gemme sommeren på glas, så du altid har mulighed for at nyde en solstråle, når årstiden skifter til koldere temperaturer. Det skal derfor varmt anbefales at sylte rigeligt med blommer nu, du er i gang.
Holdbarheden af de syltede blommer er adskillige måneder, hvis du skyller sylteglasset i en sjat kogende vand og atamon. Opbevar blommerne mørkt og køligt, gerne i køleskab eller en tempereret kælder.
Har du ikke mørk rom i huset, kan du i stedet bruge cognac, brandy, portvin eller madeira. Blommer smager forrygende med snart sagt enhver form for sprut.
Ingredienser
500 g blommer | |
2.5 dl rørsukker | |
1 dl vand | |
1 dl mørk rom | |
1 stjerneanis, knust |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Halvér blommerne og fjern stenene |
2
Færdig
|
Kog sukker, vand og stjerneanis op, så sukkeret smelter |
3
Færdig
|
Tilsæt blommerne og kog med 1-2 minutter afhængigt af størrelse og modenhed |
4
Færdig
|
Tag gryden af ilden og rør rommen i |
5
Færdig
|
Hæld straks blommer og lage i et sylteglas skyllet i atamon og en smule kogende vand |
6
Færdig
|
Luk glasset til og lad stå mindst 2 døgn, før du spiser af blommerne |