Ingredienser
-
Falafelpizza
-
300 g udblødte (ikke kogte) kikærter
-
1 løg
-
2 fed hvidløg
-
2 spsk. olie
-
2 spsk. tahin
-
1 tsk. spidskommen, knust
-
1 tsk. korianderfrø, knust
-
1 tsk. salt
-
0.5 tsk. chiliflager
-
3 slags topping
-
1)
-
Friske tomater
-
Feta
-
Sorte oliven
-
Rødløg
-
Frisk basilikum
-
2)
-
Avocado
-
Røget laks
-
Limesaft
-
Frisk mynte
-
3)
-
Hummus
-
Soltørrede tomater
-
Persille
Et par ord om vores opskrift
Forestil dig en hyggelig, rar og helt perfekt falafel i ovn, men flad som en pandekage. Krydret, sprød og vildt sund med masser af gode kostfibre, proteiner og vitaminer.
Falafelpizza er både hurtigere og lettere at lave end traditionel pizza. Du skal bare køre kikærter, løg, hvidløg og krydderier et par minutter i foodprocessoren, så er du klar til at rulle dejen ud og putte i ovnen. Ingen hævetid.
Den eneste forberedelse er, at du skal sætte tørre kikærter i blød i rigeligt vand 8-10 timer før. Så hælder du vandet fra, og kikærterne er klar til at gå i foodprocessoren. Kikærterne skal være rå, så: Ingen kogetid.
20 minutter midt i ovnen ved 200 grader. Så let er det. På toppen af de færdigbagte falafelpizzaer kan du nu smide alle mulige lækkerier.
Vi har 3 forslag til topping, som først lægges på, når pizzaerne kommer ud af ovnen. Men du kan også lave mere traditionelt pizzafyld og lægge på pizzaerne de sidste 10 minutter, de er i ovnen. Tomatsovs, ost og skinke – kødsovs – tomat, bacon og ost osv.
Se vores andre opskrifter på pizza.
Vores 3 forslag til toppings er:
- Friske tomater, feta, sorte oliven, rødløg, frisk basilikum
- Avocado, røget laks, limesaft, frisk mynte
- Hummus, soltørrede tomater, hakket persille
Har du selv nogle bedre ideer?
Ingredienser
Falafelpizza |
|
300 g udblødte (ikke kogte) kikærter | |
1 løg | |
2 fed hvidløg | |
2 spsk. olie | |
2 spsk. tahin | |
1 tsk. spidskommen, knust | |
1 tsk. korianderfrø, knust | |
1 tsk. salt | |
0.5 tsk. chiliflager | |
3 slags topping |
|
1) |
|
Friske tomater | |
Feta | |
Sorte oliven | |
Rødløg | |
Frisk basilikum | |
2) |
|
Avocado | |
Røget laks | |
Limesaft | |
Frisk mynte | |
3) |
|
Hummus | |
Soltørrede tomater | |
Persille |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Udblød de tørre kikærter 8-10 timer i rigeligt vand – kassér vandet |
2
Færdig
|
Blend alle ingredienser til falafelpizza fint |
3
Færdig
|
Lav 4 kugler af dejen og fordel på en bageplade med bagepapir |
4
Færdig
|
Læg et nyt stykke bagepapir over og brug en kagerulle til at rulle kuglerne ud til flade pizzaer - fjern det øverste lag bagepapir igen |
5
Færdig
|
Bag 20 minutter på næstøverste rille i en 200 grader varm ovn |
6
Færdig
|
Pynt de lune falafelpizzaer med den type topping, du foretrækker |