Opskrift: Sprød falafelpizza
med 3 slags topping

0 0
Opskrift: Sprød falafelpizza

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Falafelpizza
300 g udblødte (ikke kogte) kikærter
1 løg
2 fed hvidløg
2 spsk. olie
2 spsk. tahin
1 tsk. spidskommen, knust
1 tsk. korianderfrø, knust
1 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
3 slags topping
1)
Friske tomater
Feta
Sorte oliven
Rødløg
Frisk basilikum
2)
Avocado
Røget laks
Limesaft
Frisk mynte
3)
Hummus
Soltørrede tomater
Persille

Nemmere, sundere og sjovere end traditionelle pizzaer

Tilhører:
  • Børnemad
  • Sund mad

Ingredienser

  • Falafelpizza

  • 3 slags topping

  • 1)

  • 2)

  • 3)

Et par ord om vores opskrift

Del

Forestil dig en hyggelig, rar og helt perfekt falafel i ovn, men flad som en pandekage. Krydret, sprød og vildt sund med masser af gode kostfibre, proteiner og vitaminer.

Falafelpizza er både hurtigere og lettere at lave end traditionel pizza. Du skal bare køre kikærter, løg, hvidløg og krydderier et par minutter i foodprocessoren, så er du klar til at rulle dejen ud og putte i ovnen. Ingen hævetid.

Den eneste forberedelse er, at du skal sætte tørre kikærter i blød i rigeligt vand 8-10 timer før. Så hælder du vandet fra, og kikærterne er klar til at gå i foodprocessoren. Kikærterne skal være rå, så: Ingen kogetid.

20 minutter midt i ovnen ved 200 grader. Så let er det. På toppen af de færdigbagte falafelpizzaer kan du nu smide alle mulige lækkerier.

Vi har 3 forslag til topping, som først lægges på, når pizzaerne kommer ud af ovnen. Men du kan også lave mere traditionelt pizzafyld og lægge på pizzaerne de sidste 10 minutter, de er i ovnen. Tomatsovs, ost og skinke – kødsovs – tomat, bacon og ost osv.

Se vores andre opskrifter på pizza.

Vores 3 forslag til toppings er:

  1. Friske tomater, feta, sorte oliven, rødløg, frisk basilikum
  2. Avocado, røget laks, limesaft, frisk mynte
  3. Hummus, soltørrede tomater, hakket persille

Har du selv nogle bedre ideer?

Ingredienser

Antal personer:
Falafelpizza
300 g udblødte (ikke kogte) kikærter
1 løg
2 fed hvidløg
2 spsk. olie
2 spsk. tahin
1 tsk. spidskommen, knust
1 tsk. korianderfrø, knust
1 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
3 slags topping
1)
Friske tomater
Feta
Sorte oliven
Rødløg
Frisk basilikum
2)
Avocado
Røget laks
Limesaft
Frisk mynte
3)
Hummus
Soltørrede tomater
Persille
5 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Udblød de tørre kikærter 8-10 timer i rigeligt vand – kassér vandet

2
Færdig

Blend alle ingredienser til falafelpizza fint

3
Færdig

Lav 4 kugler af dejen og fordel på en bageplade med bagepapir

4
Færdig

Læg et nyt stykke bagepapir over og brug en kagerulle til at rulle kuglerne ud til flade pizzaer - fjern det øverste lag bagepapir igen

5
Færdig

Bag 20 minutter på næstøverste rille i en 200 grader varm ovn

6
Færdig

Pynt de lune falafelpizzaer med den type topping, du foretrækker

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Syltede blommer i rom
forrige
Opskrift: Syltede blommer i rom
Opskrift: Græsk citronsovs - avgolemono
næste
Opskrift: Græsk citronsovs – avgolemono
Opskrift: Syltede blommer i rom
forrige
Opskrift: Syltede blommer i rom
Opskrift: Græsk citronsovs - avgolemono
næste
Opskrift: Græsk citronsovs – avgolemono

Tilføj Din Kommentar