Ingredienser
-
1.5 kg spareribs (revelsben)
-
Spareribs marinade
-
1 dl olie
-
0.5 dl soya
-
1 spsk. eddike
-
2 spsk. ketchup
-
1 spsk. brun farin
-
1 tsk. spidskommen, knust
-
1 stjerneanis, knust
-
0.5 tsk. salt
-
0.5 tsk. chiliflager
-
1 fed hvidløg, knust
Et par ord om vores opskrift
Groft sagt findes der to slags spareribs: Dem, hvor det er en lang række smalle sammenhængende ben med kød imellem – og dem, hvor det er tykke stykker kød på et enkelt ben (eller brusk).
Det er sidstnævnte, denne opskrift handler om. I gamle dage kaldte man det på godt dansk for revelsben, en billig udskæring for jævne mennesker. Masser af godt kød, mørt og saftigt, fyldt med smag. Desværre er det ikke spor billigt længere, men alle pengene værd alligevel.
Først skal kødet koges for at blive dejlig mørt. Herefter tilbereder vi vores spareribs eller revelsben i en kuglegrill over indirekte varme, men du kan naturligvis også bruge gasgrill og ovn. I ovnen skal kødet have 20-25 minutter ved 200 grader.
Hvis det er første gang, du prøver den, kan du glæde dig til Spicy Twists barbecue marinade. Den smager præcis, som du håber på – lidt salt, lidt sødt, lidt krydret, lidt yammet. Når du har kogt kødet, må du love os at lade det søbe mindst 2 timer i marinaden og gerne meget, meget længere. Det kan ikke få for meget!
Godt tilbehør til spareribs? Tja, hvad med en fræk kartoffelsalat, der smager lidt af Thailand?
Ingredienser
1.5 kg spareribs (revelsben) | |
Spareribs marinade |
|
1 dl olie | |
0.5 dl soya | |
1 spsk. eddike | |
2 spsk. ketchup | |
1 spsk. brun farin | |
1 tsk. spidskommen, knust | |
1 stjerneanis, knust | |
0.5 tsk. salt | |
0.5 tsk. chiliflager | |
1 fed hvidløg, knust |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kog kødet 40 minutter i letsaltet vand, der lige dækker - køl af |
2
Færdig
|
Rør ingredienserne til dine spareribs marinade godt sammen og hæld i en frysepose sammen med kødet |
3
Færdig
|
Marinér kødet mindst 2 timer, gerne meget længere - vend posen undervejs |
4
Færdig
|
Grill kødet 20 minutter på indirekte grill |
5
Færdig
|
Vend efter 10 minutter og pensl på begge sider med marinaden |