Ingredienser
-
0.5 kg vandmelon
-
0.5 kg jordbær
-
2 nektariner
-
1 bdt. mynte
-
Dressing
-
3 spsk. citron
-
2 spsk. honning
-
1 citron, den revne skal
-
Vaniljecreme
-
5 spsk. skyr
-
5 tsk. vaniljesukker
-
1.5 tsk. citronsaft
Et par ord om vores opskrift
Vandmelon smager skønt, når man bare gnaver i nogle udskårne trekanter med skal og det hele. Jordbær smager også pragtfuldt uden anden tilberedning end at fjerne blomsten.
Men – engang imellem er det trods alt rart at smage disse to herlige frugter i andre konstellationer. Fx i selskab med nektariner, mynte, citron og honning.
Som du kan se, er det en slags raffineret abemad, vi her disker op med. Derfor kan du naturligvis også bruge alle mulige andre slags frugter i en vandmelonsalat, hvis du synes.
Abemad plejer at blive serveret med råcreme. Det kan du også snildt gøre her. Men hvis det skal være lidt nemmere og sundere, så prøv en helt enkel creme af skyr, vaniljesukker og citronsaft. En lille klat vaniljecreme er mums oven på de gode frugter.
Ingredienser
0.5 kg vandmelon | |
0.5 kg jordbær | |
2 nektariner | |
1 bdt. mynte | |
Dressing |
|
3 spsk. citron | |
2 spsk. honning | |
1 citron, den revne skal | |
Vaniljecreme |
|
5 spsk. skyr | |
5 tsk. vaniljesukker | |
1.5 tsk. citronsaft |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær frugten i mundrette stykker og hak mynten |
2
Færdig
|
Rør dressingen sammen og bland med frugten |
3
Færdig
|
Rør cremen sammen og servér til vandmelonsalaten |