Ingredienser
-
15 g smør
-
2 nektariner
-
2 spsk. honning
-
1 spsk. citronsaft
-
6 spsk. græsk yoghurt
-
Mandeldrys
-
3 spsk. mandler
-
3 spsk. lyse rosiner
-
3 spsk. havregryn
-
1 spsk. honning
-
1 tsk. kanel
Et par ord om vores opskrift
Mange af de nektariner, der kommer til landet, er umodne, hårde og smager ikke af så meget. De er plukket, før de er spiseklar. Det samme gælder ferskner.
Heldigvis er det nemt at forvandler de umodne nektariner (ferskner, æbler, pærer…) til den lækreste dessert på kun 20 minutter. For resten må frugterne også gerne være modne; det betyder ikke så meget.
Ideen er, at du skærer nektarinerne i små tern og smørsteger dem sammen med honning og citron. Det forvandler fuldstændigt umodne frugter, som pludselig smager sødt og dejligt.
Oven på den lune nektarinkompot lægger du et lag græsk yoghurt. Og på toppen skal der nu et tykt lag honningristede mandler, lyse rosiner og havregryn smagt til med kanel.
Det er en let og hurtig dessert i en snæver vending, og du får det maksimale ud af dine nektariner eller andre frugter.
Servér nektarin trifli lun eller afkølet – som dessert eller som ”kage” til kaffen.
Ingredienser
15 g smør | |
2 nektariner | |
2 spsk. honning | |
1 spsk. citronsaft | |
6 spsk. græsk yoghurt | |
Mandeldrys |
|
3 spsk. mandler | |
3 spsk. lyse rosiner | |
3 spsk. havregryn | |
1 spsk. honning | |
1 tsk. kanel |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Smelt smørret på en pande |
2
Færdig
|
Skær nektarinerne i små tern og steg i smørret med honning og citron, indtil væden er fordampet |
3
Færdig
|
Hæld nektarinkompotten i bunden af nogle pæne glas |
4
Færdig
|
Hæld yoghurten ovenpå |
5
Færdig
|
Hak mandler og rosiner groft og steg med havregryn, honning og kanel i det resterende snask på panden fra før - havregrynene skal blive lysebrune |
6
Færdig
|
Hæld mandeldrysset oven på yoghurten og servér nektarin triflien lun eller afkølet |