Opskrift: Sund kyllingelasagne med grøntsager
- rosmarin og mornaysovs

0 0
Opskrift: Sund kyllingelasagne med grøntsager

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
500 g kyllingebryst
300 g cherrytomater
1 peberfrugt
2 løg
2 gulerødder
1 squash
3 fed hvidløg
1 chili
1.5 spsk. rosmarin, frisk eller tørret
2 tsk. salt
10 lasagneplader
Mornaysovs
2.5 spsk. majsstivelse
3 dl minimælk
200 g revet mozzarella

Let og lækker lasagne til den sunde familie

Tilhører:
  • Børnemad

Ingredienser

  • Mornaysovs

Et par ord om vores opskrift

Del

En traditionel lasagne består af en tyk, kogt sovs, lasagneplader og en opbagt mornaysovs med smør og ost. Sådan et fadfuld pastastuvning smager enormt godt, det er temmelig nærende, og de fleste vitaminer er nok fordampet i kogning og ovnbagning.

I denne kyllingelasagne lægger vi i stedet det rå fyld – kylling, grøntsager og krydderier – mellem lasagnepladerne, der opsuger og bliver møre af grøntsagernes væde. På den måde opvarmes kød og grønt kun én gang og bevarer flere vitaminer.

Smagen er langt mere frisk, end du er vant til. Både tomater, peberfrugt, gulerødder og rosmarin smages tydeligt. Og alligevel er lasagnen mør og sammenhængende, som sådan én jo skal være.

Mornaysovsen er en utroligt enkel og knapt så nærende version uden smør. Du pisker blot majsstivelse og mælk sammen i en gryde, og når sovsen er ved at være tyk, rører du osten i. Det tager højst 5-7 minutter.

Osten er i øvrigt det eneste fedtstof i denne lasagne. Ellers er det lutter sunde sager og frisk smag. Bemærk, at den reelle arbejdstid kun er 20 minutter. Herefter skal lasagnen med alt det rå fyld bage stille og roligt i 50 minutter.

Ingredienser

Antal personer:
500 g kyllingebryst
300 g cherrytomater
1 peberfrugt
2 løg
2 gulerødder
1 squash
3 fed hvidløg
1 chili
1.5 spsk. rosmarin, frisk eller tørret
2 tsk. salt
10 lasagneplader
Mornaysovs
2.5 spsk. majsstivelse
3 dl minimælk
200 g revet mozzarella
3 fra 3 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

I en stor skål blander du fyldet:

2
Færdig

Kylling skåret i helt tynde skiver

3
Færdig

Tomater, peberfrugt og løg hakket groft

4
Færdig

Gulerødder og squash revet

5
Færdig

Hvidløg, chili og rosmarin hakket fint - samt salt

6
Færdig

Hæld majsstivelse i en gryde og rør mælken i

7
Færdig

Opvarm gryden under omrøring, til sovsen tykner

8
Færdig

Rør osten i, så sovsen bliver helt klistret

9
Færdig

I et ovnfast fad på ca. 20 x 30 cm lægger du bagepapir
- og først et lag fyld
- så lasagneplader
- fyld
- lasagneplader
- fyld og til sidst mornaysovs

10
Færdig

Bag lasagnen 50 minutter på næstnederste rille i en 175 grader varm ovn

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Passionsfrugt mojito
forrige
Opskrift: Passionsfrugt mojito
Opskrift: Lynhurtig nektarin trifli
næste
Opskrift: Lynhurtig nektarin trifli
Opskrift: Passionsfrugt mojito
forrige
Opskrift: Passionsfrugt mojito
Opskrift: Lynhurtig nektarin trifli
næste
Opskrift: Lynhurtig nektarin trifli

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here