Ingredienser
-
500 g kyllingebryst
-
300 g cherrytomater
-
1 peberfrugt
-
2 løg
-
2 gulerødder
-
1 squash
-
3 fed hvidløg
-
1 chili
-
1.5 spsk. rosmarin, frisk eller tørret
-
2 tsk. salt
-
10 lasagneplader
-
Mornaysovs
-
2.5 spsk. majsstivelse
-
3 dl minimælk
-
200 g revet mozzarella
Et par ord om vores opskrift
En traditionel lasagne består af en tyk, kogt sovs, lasagneplader og en opbagt mornaysovs med smør og ost. Sådan et fadfuld pastastuvning smager enormt godt, det er temmelig nærende, og de fleste vitaminer er nok fordampet i kogning og ovnbagning.
I denne kyllingelasagne lægger vi i stedet det rå fyld – kylling, grøntsager og krydderier – mellem lasagnepladerne, der opsuger og bliver møre af grøntsagernes væde. På den måde opvarmes kød og grønt kun én gang og bevarer flere vitaminer.
Smagen er langt mere frisk, end du er vant til. Både tomater, peberfrugt, gulerødder og rosmarin smages tydeligt. Og alligevel er lasagnen mør og sammenhængende, som sådan én jo skal være.
Mornaysovsen er en utroligt enkel og knapt så nærende version uden smør. Du pisker blot majsstivelse og mælk sammen i en gryde, og når sovsen er ved at være tyk, rører du osten i. Det tager højst 5-7 minutter.
Osten er i øvrigt det eneste fedtstof i denne lasagne. Ellers er det lutter sunde sager og frisk smag. Bemærk, at den reelle arbejdstid kun er 20 minutter. Herefter skal lasagnen med alt det rå fyld bage stille og roligt i 50 minutter.
Ingredienser
500 g kyllingebryst | |
300 g cherrytomater | |
1 peberfrugt | |
2 løg | |
2 gulerødder | |
1 squash | |
3 fed hvidløg | |
1 chili | |
1.5 spsk. rosmarin, frisk eller tørret | |
2 tsk. salt | |
10 lasagneplader | |
Mornaysovs |
|
2.5 spsk. majsstivelse | |
3 dl minimælk | |
200 g revet mozzarella |
Sådan gør du
1
Færdig
|
I en stor skål blander du fyldet: |
2
Færdig
|
Kylling skåret i helt tynde skiver |
3
Færdig
|
Tomater, peberfrugt og løg hakket groft |
4
Færdig
|
Gulerødder og squash revet |
5
Færdig
|
Hvidløg, chili og rosmarin hakket fint - samt salt |
6
Færdig
|
Hæld majsstivelse i en gryde og rør mælken i |
7
Færdig
|
Opvarm gryden under omrøring, til sovsen tykner |
8
Færdig
|
Rør osten i, så sovsen bliver helt klistret |
9
Færdig
|
I et ovnfast fad på ca. 20 x 30 cm lægger du bagepapir |
10
Færdig
|
Bag lasagnen 50 minutter på næstnederste rille i en 175 grader varm ovn |