Ingredienser
-
2 spsk. olie
-
30 g ingefær, finthakket
-
3 fed hvidløg, finthakket
-
2 spsk. rød karry
-
0.5 tsk. chiliflager
-
3 kyllingebryster
-
2 gulerødder
-
2 rødløg
-
1 glaskål
-
200 g cherrytomater
-
5 dl hønsebouillon
-
2 spsk. fiskesovs
-
2 tsk. limesaft
-
1 tsk. sukker
-
3 spsk. majsstivelse
-
5 spsk. vand
-
Frisk koriander
Et par ord om vores opskrift
Kylling i rød karry er en elsket klassiker i thaikøkkenet, og når vi er hjemme i Thailand, tænker vi ikke så meget over kalorierne. Pyt med, at den lækre sovs er lavet på fuldfed kokosmælk, der sætter sig på sidebenene, bare du kigger på retten.
Men tilbage i Danmark er vi nogle, der er nødt til at tænke over vægten, hvis den ikke skal løbe fuldstændigt løbsk. Og et af de nemme steder at skære ned er helt klar på sådan noget som kokosmælk.
Heldigvis er thaimad generelt – og kylling i rød karry i særdeleshed – rig på smage, så det er let at lave en mager sovs, der alligevel forkæler smagsløgene generøst.
Blandt de mange dejlige smagsindtryk skal nævnes: Rød karry, ingefær, hvidløg, lime, fiskesovs, frisk koriander.
Sovsen kunne næsten ikke være mere kaloriefattig: Bouillon jævnet med majsstivelse – samt alle de nævnte smage. At bruge majsstivelse har den indlysende fordel, at sovsen bliver lidt tykkere end den normalt meget tyndtflydende kokossovs.
Grøntsagerne i retten er pæredanske: Gulerødder, rødløg, glaskål, tomater. Danske grøntsager er friske, sprøde, billige og mest klimavenlige.
Servér en grydefuld friskkogte ris til din fedtfattige kylling i rød karry uden kokosmælk.
Ingredienser
2 spsk. olie | |
30 g ingefær, finthakket | |
3 fed hvidløg, finthakket | |
2 spsk. rød karry | |
0.5 tsk. chiliflager | |
3 kyllingebryster | |
2 gulerødder | |
2 rødløg | |
1 glaskål | |
200 g cherrytomater | |
5 dl hønsebouillon | |
2 spsk. fiskesovs | |
2 tsk. limesaft | |
1 tsk. sukker | |
3 spsk. majsstivelse | |
5 spsk. vand | |
Frisk koriander |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Varm olien op ved middelvarme på en stor pande og steg ingefær og hvidløg et par minutter |
2
Færdig
|
Tilsæt den røde karry og chiliflager og steg med et par minutter |
3
Færdig
|
Skær kyllingebrysterne i 1 cm tykke skiver og steg med et par minutter |
4
Færdig
|
Skær grøntsagerne i mundrette stykker og steg med et par minutter |
5
Færdig
|
Tilsæt bouillon og kog med 5 minutter |
6
Færdig
|
Smag sovsen til med fiskesovs, lime og sukker |
7
Færdig
|
Pisk majsstivelse med vand og rør i sovsen |
8
Færdig
|
Efter 2-3 minutter er sovsen tyk nok til at servere |
9
Færdig
|
Drys med friske korianderblade ved servering |