Ingredienser
-
Krydderpasta
-
1 stort løg
-
3 fed hvidløg
-
40 g ingefær
-
2 spsk. vand
-
1 spsk. gurkemeje
-
1 spsk. limesaft
-
1 tsk. salt
-
1 tsk. spidskommen, knust
-
1 tsk. korianderfrø, knust
-
Suppe
-
3 spsk. olie
-
8 dl hønsebouillon
-
1 ds. kokosmælk
-
1 stængel citrongræs
-
2 kyllingebryster
-
500 g risnudler
-
Topping
-
2 skalotteløg
-
4 hårdkogte æg
-
Spidskål
-
Forårsløg
-
Bønnespirer
-
Koriander
Et par ord om vores opskrift
Indonesisk er et nemt sprog. Soto betyder suppe, og ayam betyder kylling. Så soto ayam er kyllingesuppe på indonesisk.
Soto i forskellige afskygninger er faktisk det kæmpemæssige øriges nationalret, og soto ayam er blandt de mest populære varianter.
Blandt basisingredienserne i en soto ayam er – foruden den obligatoriske kylling – nudler, hønsebouillon, kokosmælk og gurkemeje. Ofte vil toppingen bestå af blandt andet hårdkogte æg og stegte skalotteløg.
Grøntsagerne i og på suppen kan variere. Og det er bestemt ikke obligatorisk at servere rejechips til – men det smager ualmindelig godt.
Denne opskrift på soto ayam tager lidt tid, men er alle anstrengelserne værd. Suppen er autentisk (nænsomt tilpasset fra en original indonesisk opskrift), og smagen er som at være der selv. Har du nogen sinde besøgt Indonesien, vil du uden tvivl genkende de særlige smage, som kendetegner verdens største muslimske republik.
PS. Som sagt kan du med fordel servere rejechips til soto ayam.
Ingredienser
Krydderpasta |
|
1 stort løg | |
3 fed hvidløg | |
40 g ingefær | |
2 spsk. vand | |
1 spsk. gurkemeje | |
1 spsk. limesaft | |
1 tsk. salt | |
1 tsk. spidskommen, knust | |
1 tsk. korianderfrø, knust | |
Suppe |
|
3 spsk. olie | |
8 dl hønsebouillon | |
1 ds. kokosmælk | |
1 stængel citrongræs | |
2 kyllingebryster | |
500 g risnudler | |
Topping |
|
2 skalotteløg | |
4 hårdkogte æg | |
Spidskål | |
Forårsløg | |
Bønnespirer | |
Koriander |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kør ingredienserne til krydderpasta til en lind grød i foodprocessoren |
2
Færdig
|
Steg krydderpastaen 2 minutter i olien ved middelhøj varme |
3
Færdig
|
Tilsæt bouillon, kokosmælk og citrongræs (skåret i 3 stykker) og småkog 15 minutter under låg |
4
Færdig
|
Skær kyllingebrysterne i tern |
5
Færdig
|
Udblød nudlerne i kogende vand efter anvisningerne på pakken |
6
Færdig
|
Tilsæt kylling og nudler til suppen og kog 5 minutter mere |
7
Færdig
|
Mens suppen koger, forbereder du toppingen: |
8
Færdig
|
Steg skiver af skalotteløg i lidt olie, til de bliver lysebrune |
9
Færdig
|
Kog æg 7 minutter, pil og halvér dem |
10
Færdig
|
Snit forårsløg og kål tyndt ud |
11
Færdig
|
Skyl bønnespirer og koriander |
12
Færdig
|
Servér suppen rygende varm med toppingen drysset over |