Opskrift: Indonesisk kyllingesuppe – soto ayam
med kokosmælk og nudler

0 0
Opskrift: Indonesisk kyllingesuppe – soto ayam

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Krydderpasta
1 stort løg
3 fed hvidløg
40 g ingefær
2 spsk. vand
1 spsk. gurkemeje
1 spsk. limesaft
1 tsk. salt
1 tsk. spidskommen, knust
1 tsk. korianderfrø, knust
Suppe
3 spsk. olie
8 dl hønsebouillon
1 ds. kokosmælk
1 stængel citrongræs
2 kyllingebryster
500 g risnudler
Topping
2 skalotteløg
4 hårdkogte æg
Spidskål
Forårsløg
Bønnespirer
Koriander

En autentisk suppe, der smager som i Jakartas små restauranter

Ingredienser

  • Krydderpasta

  • Suppe

  • Topping

Et par ord om vores opskrift

Del

Indonesisk er et nemt sprog. Soto betyder suppe, og ayam betyder kylling. Så soto ayam er kyllingesuppe på indonesisk.

Soto i forskellige afskygninger er faktisk det kæmpemæssige øriges nationalret, og soto ayam er blandt de mest populære varianter.

Blandt basisingredienserne i en soto ayam er – foruden den obligatoriske kylling – nudler, hønsebouillon, kokosmælk og gurkemeje. Ofte vil toppingen bestå af blandt andet hårdkogte æg og stegte skalotteløg.

Grøntsagerne i og på suppen kan variere. Og det er bestemt ikke obligatorisk at servere rejechips til – men det smager ualmindelig godt.

Denne opskrift på soto ayam tager lidt tid, men er alle anstrengelserne værd. Suppen er autentisk (nænsomt tilpasset fra en original indonesisk opskrift), og smagen er som at være der selv. Har du nogen sinde besøgt Indonesien, vil du uden tvivl genkende de særlige smage, som kendetegner verdens største muslimske republik.

PS. Som sagt kan du med fordel servere rejechips til soto ayam.

0/5 (0 Reviews)

Ingredienser

Antal personer:
Krydderpasta
1 stort løg
3 fed hvidløg
40 g ingefær
2 spsk. vand
1 spsk. gurkemeje
1 spsk. limesaft
1 tsk. salt
1 tsk. spidskommen, knust
1 tsk. korianderfrø, knust
Suppe
3 spsk. olie
8 dl hønsebouillon
1 ds. kokosmælk
1 stængel citrongræs
2 kyllingebryster
500 g risnudler
Topping
2 skalotteløg
4 hårdkogte æg
Spidskål
Forårsløg
Bønnespirer
Koriander

Sådan gør du

1
Færdig

Kør ingredienserne til krydderpasta til en lind grød i foodprocessoren

2
Færdig

Steg krydderpastaen 2 minutter i olien ved middelhøj varme

3
Færdig

Tilsæt bouillon, kokosmælk og citrongræs (skåret i 3 stykker) og småkog 15 minutter under låg

4
Færdig

Skær kyllingebrysterne i tern

5
Færdig

Udblød nudlerne i kogende vand efter anvisningerne på pakken

6
Færdig

Tilsæt kylling og nudler til suppen og kog 5 minutter mere

7
Færdig

Mens suppen koger, forbereder du toppingen:

8
Færdig

Steg skiver af skalotteløg i lidt olie, til de bliver lysebrune

9
Færdig

Kog æg 7 minutter, pil og halvér dem

10
Færdig

Snit forårsløg og kål tyndt ud

11
Færdig

Skyl bønnespirer og koriander

12
Færdig

Servér suppen rygende varm med toppingen drysset over

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.200 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Frisk græskartærte - pumpkin pie
forrige
Opskrift: Frisk græskartærte – pumpkin pie
Opskrift: Ovnbagt laks med ingefær
næste
Opskrift: Ovnbagt laks med ingefær
Opskrift: Frisk græskartærte - pumpkin pie
forrige
Opskrift: Frisk græskartærte – pumpkin pie
Opskrift: Ovnbagt laks med ingefær
næste
Opskrift: Ovnbagt laks med ingefær

Tilføj Din Kommentar