Opskrift: Saftig vintersalat med rå selleri og vanilje
- ingefær, klementiner og æble

0 0
Opskrift: Saftig vintersalat med rå selleri og vanilje

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Marinade
0.5 dl æbleeddike
0.5 dl olivenolie
30 g ingefær, revet
3 spsk. honning
2 tsk. vaniljepulver (uden sukker)
1 tsk. salt, peber
Vintersalat
1 knoldselleri
1 syrligt æble
1 rødløg
5 klementiner
50 g hasselnødder

Spændende smage og masser af vitaminer, der jager vinterdepressionen på flugt

Tilhører:
  • Sund mad

Ingredienser

  • Marinade

  • Vintersalat

Et par ord om vores opskrift

Del

Den danske vinter med de blege, grove rodfrugter og hårde grøntsager kan være streng at komme igennem, hvis man som vi elsker sommerens farveorgie og smagseksplosioner.

Men med denne saftige vintersalat kan du glæde dig til et vitaminrigt solstrejf lige midt i depressionen over kulden og den mørke tid.

Rå selleri i små tern skal ligge 30 minutter i en smagsmættet marinade, hvor vanilje, ingefær, honning og æbleeddike dominerer. Marinaden fjerner de fleste af selleriens karakteristiske bitterstoffer – tilbage er kun en behagelig tone, som selv sellerihadere nok kan tolerere.

Selleri er nemlig en klog ting at spise i vinterhalvåret. Den hårde knold er fyldt med vitaminer og antioxidanter og er dermed en (billig) gave til immunforsvaret.

Men en salat skal naturligvis ikke kun være sund; den skal også være sjov at spise. Her hjælper vanilje og ingefær, og det gør klementiner, æble og ristede hasselnødder så sandelig også.

Vintersalat med rå selleri og vanilje er herligt tilbehør på den grønne buffet og til diverse kødretter som frikadeller, koteletter og medister.

Ingredienser

Antal personer:
Marinade
0.5 dl æbleeddike
0.5 dl olivenolie
30 g ingefær, revet
3 spsk. honning
2 tsk. vaniljepulver (uden sukker)
1 tsk. salt, peber
Vintersalat
1 knoldselleri
1 syrligt æble
1 rødløg
5 klementiner
50 g hasselnødder
2 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Rør marinaden sammen i en stor skål og hæld grøntsagerne heri, efterhånden som de bliver klar

2
Færdig

Snit sellerien i bittesmå tern, æblet i lidt større tern, hak rødløget fint og skær hver klementinbåd i 3 dele

3
Færdig

Rist de halverede hasselnøddekerner på en tør pande, til de bliver lysebrune

4
Færdig

Lad grøntsagerne marinere i mindst 30 minutter - vend dem et par gange undervejs

5
Færdig

Anret vintersalaten på et pænt fad med de ristede nødder på toppen

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Nemme hjemmelavede pølsebrød
forrige
Opskrift: Nemme hjemmelavede pølsebrød
Opskrift: Kylling i rød karry (slankeret)
næste
Opskrift: Kylling i rød karry (slankeret)
Opskrift: Nemme hjemmelavede pølsebrød
forrige
Opskrift: Nemme hjemmelavede pølsebrød
Opskrift: Kylling i rød karry (slankeret)
næste
Opskrift: Kylling i rød karry (slankeret)

Tilføj Din Kommentar