Ingredienser
-
Marinade
-
0.5 dl æbleeddike
-
0.5 dl olivenolie
-
30 g ingefær, revet
-
3 spsk. honning
-
2 tsk. vaniljepulver (uden sukker)
-
1 tsk. salt, peber
-
Vintersalat
-
1 knoldselleri
-
1 syrligt æble
-
1 rødløg
-
5 klementiner
-
50 g hasselnødder
Et par ord om vores opskrift
Den danske vinter med de blege, grove rodfrugter og hårde grøntsager kan være streng at komme igennem, hvis man som vi elsker sommerens farveorgie og smagseksplosioner.
Men med denne saftige vintersalat kan du glæde dig til et vitaminrigt solstrejf lige midt i depressionen over kulden og den mørke tid.
Rå selleri i små tern skal ligge 30 minutter i en smagsmættet marinade, hvor vanilje, ingefær, honning og æbleeddike dominerer. Marinaden fjerner de fleste af selleriens karakteristiske bitterstoffer – tilbage er kun en behagelig tone, som selv sellerihadere nok kan tolerere.
Selleri er nemlig en klog ting at spise i vinterhalvåret. Den hårde knold er fyldt med vitaminer og antioxidanter og er dermed en (billig) gave til immunforsvaret.
Men en salat skal naturligvis ikke kun være sund; den skal også være sjov at spise. Her hjælper vanilje og ingefær, og det gør klementiner, æble og ristede hasselnødder så sandelig også.
Vintersalat med rå selleri og vanilje er herligt tilbehør på den grønne buffet og til diverse kødretter som frikadeller, koteletter og medister.
Ingredienser
Marinade |
|
0.5 dl æbleeddike | |
0.5 dl olivenolie | |
30 g ingefær, revet | |
3 spsk. honning | |
2 tsk. vaniljepulver (uden sukker) | |
1 tsk. salt, peber | |
Vintersalat |
|
1 knoldselleri | |
1 syrligt æble | |
1 rødløg | |
5 klementiner | |
50 g hasselnødder |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør marinaden sammen i en stor skål og hæld grøntsagerne heri, efterhånden som de bliver klar |
2
Færdig
|
Snit sellerien i bittesmå tern, æblet i lidt større tern, hak rødløget fint og skær hver klementinbåd i 3 dele |
3
Færdig
|
Rist de halverede hasselnøddekerner på en tør pande, til de bliver lysebrune |
4
Færdig
|
Lad grøntsagerne marinere i mindst 30 minutter - vend dem et par gange undervejs |
5
Færdig
|
Anret vintersalaten på et pænt fad med de ristede nødder på toppen |