Ingredienser
-
200 g røget skinke
-
1 løg
-
100 g flødeost
-
0.5 tsk. peber
Et par ord om vores opskrift
Til vores lokale Fleischerei i Mosel-byen Trittenheim strømmede kunderne tidligere på sommeren for at købe store bægre fyldt med noget, der lignede en ekstra fin dansk skinkesalat. Det måtte vi naturligvis prøve.
Den stærkt efterspurgte delikatesse viste sig ganske rigtigt at være en slags skinkesalat – men med røget skinke, ikke med kogt skinke, som vi bruger her i Danmark. Det bløde, smørbare pålæg smagte vidunderligt, hen i retning ad thepølse.
Det tyske navn på fænomenet er Brotaufstrich mit Schinken (smørepålæg med skinke) eller Schinkenaufstrich (skinkepostej).
Efter hjemkomsten fra Tyskland har vi savnet vores Aufstrich, som vi spiste meget af den sommer. Men nu er savnet slut, for her kommer en god opskrift på det geniale smørepålæg. Det er næsten ufatteligt let selv at lave.
Som sagt skal du bruge røget skinke. Men røget skinke er ikke bare røget skinke. Hvor den italienske parmaskinke og den spanske serranoskinke er let røgede og let saltede, er tysk skinke ofte meget røget og meget salt.
Til en tysk skinkesalat er den voldsomme smag helt perfekt, fordi skinken skal blandes med en fuldkommen smagsneutral flødeost (fx Philadelphia). Derfor anbefaler vi Schwarzwalder-skinke, der er typisk tysk, og som bl.a. sælges i Netto til fornuftige penge.
Tysk skinkesalat smager godt på al slags brød, men hvorfor ikke groft, hjemmebagt rugbrød? Syltede agurker, purløg og et par vrid fra peberkværnen er passende følgesvende til den gode Schinkenaufstrich – og et skummende glas øl, forstås.
Ingredienser
200 g røget skinke | |
1 løg | |
100 g flødeost | |
0.5 tsk. peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Fjern fedtkanten og skær den røgede skinke i små firkanter |
2
Færdig
|
Skær løget i tern |
3
Færdig
|
Kør skinke og løg et par minutter i foodprocessoren, til det bliver en lyserød mos |
4
Færdig
|
Rør skinke- og løgblandingen op med flødeost og peber |
5
Færdig
|
Tysk skinkesalat kan opbevares i en lukket beholder i køleskabet i mindst 1 uge |
2 Comments Skjul kommentarer
Hverken parmaskinke eller serranoskinke er røget. Det er kun saltet og lufttørret
Kære Helge
Du har sørme ret! Det, der ‘snyder’ os og mange andre kokke og køkkenskrivere, er, at saltningen, krydringen og tørringen faktisk giver kødet en let røget smag. Og det er den let røgede smag, vi er ude efter i den tyske skinkesalat. Allerbedst vil det nok være at bruge Westphalerskinke eller noget, der ligner.
Appetitlige hilsener fra Spicy Twist