Opskrift: Tysk skinkesalat – Schinkenaufstrich
med løg og flødeost

0 0
Opskrift: Tysk skinkesalat – Schinkenaufstrich

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
200 g røget skinke
1 løg
100 g flødeost
0.5 tsk. peber

Genialt smørepålæg, der smager som hjemmelavet thepølse

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Til vores lokale Fleischerei i Mosel-byen Trittenheim strømmede kunderne tidligere på sommeren for at købe store bægre fyldt med noget, der lignede en ekstra fin dansk skinkesalat. Det måtte vi naturligvis prøve.

Den stærkt efterspurgte delikatesse viste sig ganske rigtigt at være en slags skinkesalat – men med røget skinke, ikke med kogt skinke, som vi bruger her i Danmark. Det bløde, smørbare pålæg smagte vidunderligt, hen i retning ad thepølse.

Det tyske navn på fænomenet er Brotaufstrich mit Schinken (smørepålæg med skinke) eller Schinkenaufstrich (skinkepostej).

Efter hjemkomsten fra Tyskland har vi savnet vores Aufstrich, som vi spiste meget af den sommer. Men nu er savnet slut, for her kommer en god opskrift på det geniale smørepålæg. Det er næsten ufatteligt let selv at lave.

Som sagt skal du bruge røget skinke. Men røget skinke er ikke bare røget skinke. Hvor den italienske parmaskinke og den spanske serranoskinke er let røgede og let saltede, er tysk skinke ofte meget røget og meget salt.

Til en tysk skinkesalat er den voldsomme smag helt perfekt, fordi skinken skal blandes med en fuldkommen smagsneutral flødeost (fx Philadelphia). Derfor anbefaler vi Schwarzwalder-skinke, der er typisk tysk, og som bl.a. sælges i Netto til fornuftige penge.

Tysk skinkesalat smager godt på al slags brød, men hvorfor ikke groft, hjemmebagt rugbrød? Syltede agurker, purløg og et par vrid fra peberkværnen er passende følgesvende til den gode Schinkenaufstrich – og et skummende glas øl, forstås.

Ingredienser

Antal personer:
200 g røget skinke
1 løg
100 g flødeost
0.5 tsk. peber
2 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Fjern fedtkanten og skær den røgede skinke i små firkanter

2
Færdig

Skær løget i tern

3
Færdig

Kør skinke og løg et par minutter i foodprocessoren, til det bliver en lyserød mos

4
Færdig

Rør skinke- og løgblandingen op med flødeost og peber

5
Færdig

Tysk skinkesalat kan opbevares i en lukket beholder i køleskabet i mindst 1 uge

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Marokkansk tomatkylling i tagine
forrige
Opskrift: Marokkansk tomatkylling i tagine
Opskrift: Perfekt tomatsuppe med pasta
næste
Opskrift: Perfekt tomatsuppe med pasta
Opskrift: Marokkansk tomatkylling i tagine
forrige
Opskrift: Marokkansk tomatkylling i tagine
Opskrift: Perfekt tomatsuppe med pasta
næste
Opskrift: Perfekt tomatsuppe med pasta

2 Comments Skjul kommentarer

Kære Helge

Du har sørme ret! Det, der ‘snyder’ os og mange andre kokke og køkkenskrivere, er, at saltningen, krydringen og tørringen faktisk giver kødet en let røget smag. Og det er den let røgede smag, vi er ude efter i den tyske skinkesalat. Allerbedst vil det nok være at bruge Westphalerskinke eller noget, der ligner.

Appetitlige hilsener fra Spicy Twist

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here