Ingredienser
-
3 dl surdej
-
8.5 dl vand
-
1 spsk. honning
-
1 spsk. salt
-
1 dl solsikkekerner
-
1 dl græskarkerner
-
1 dl hørfrø
-
5 dl rugkerner
-
5 dl rugmel
Et par ord om vores opskrift
Vi fik denne opskrift på hjemmebagt rugbrød fra en skipper, der altid bager det til sine saltstegte sild. Siden har vi aldrig købt rugbrød hos bageren – vores eget smager meget bedre. Lækkert sprødt og saftigt.
Skipperens rugbrød er utroligt nemt at lave. Du skal bare starte i god tid, så passer det stort set sig selv.
Vi bager gerne rugbrødet aftenen, før det skal bruges. Så når det lige at sætte sig, og skiverne bliver lettere at skære. Bare rolig: Skorpen er stadig knasende sprød dagen derpå!
Ingredienser
3 dl surdej | |
8.5 dl vand | |
1 spsk. honning | |
1 spsk. salt | |
1 dl solsikkekerner | |
1 dl græskarkerner | |
1 dl hørfrø | |
5 dl rugkerner | |
5 dl rugmel |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør surdej og vand sammen – og tilsæt de øvrige ingredienser i nævnte rækkefølge |
2
Færdig
|
Tag 3 dl dej fra og brug som surdej en anden god gang |
3
Færdig
|
Hæld dejen i en smurt form med film + elastik over og stil til hævning 12-24 timer ved stuetemperatur |
4
Færdig
|
Bag rugbrødet 75 minutter midt i en 200 grader varm ovn |
5
Færdig
|
Pensl skorpen på det varme brød med lidt olie eller smør og tag ud af formen |
6
Færdig
|
Opbevar det afkølede rugbrød i et stykke bagepapir med en elastik omkring |
4 Comments Skjul kommentarer
Hvordan laves surdejen ?
Hej Jette
Du kan læse opskriften på surdej her: https://spicytwist.dk/opskrift/koldhaevede-boller-paa-surdej/
Hvor stor en form, skal dejen kommes i?
Kære Michelle
Vores rugbrødsform måler ca. L: 30 X B: 10 x D: 8 cm
Appetitlige hilsener fra Spicy Twist