Opskrift: Nemt hjemmebagt rugbrød

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
3 dl surdej
8.5 dl vand
1 spsk. honning
1 spsk. salt
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
1 dl hørfrø
5 dl rugkerner
5 dl rugmel

Opskrift: Nemt hjemmebagt rugbrød

med masser af kerner

Sprød skorpe, saftig krumme, masser af kerner – hvad forlanger du mere af dit rugbrød?

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Vi fik denne opskrift på hjemmebagt rugbrød fra en skipper, der altid bager det til sine saltstegte sild. Siden har vi aldrig købt rugbrød hos bageren – vores eget smager meget bedre. Lækkert sprødt og saftigt.

Skipperens rugbrød er utroligt nemt at lave. Du skal bare starte i god tid, så passer det stort set sig selv.

Vi bager gerne rugbrødet aftenen, før det skal bruges. Så når det lige at sætte sig, og skiverne bliver lettere at skære. Bare rolig: Skorpen er stadig knasende sprød dagen derpå!

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Rør surdej og vand sammen – og tilsæt de øvrige ingredienser i nævnte rækkefølge

2
Færdig

Tag 3 dl dej fra og brug som surdej en anden god gang

3
Færdig

Hæld dejen i en smurt form med film + elastik over og stil til hævning 12-24 timer ved stuetemperatur

4
Færdig

Bag rugbrødet 75 minutter midt i en 200 grader varm ovn

5
Færdig

Pensl skorpen på det varme brød med lidt olie eller smør og tag ud af formen

6
Færdig

Opbevar det afkølede rugbrød i et stykke bagepapir med en elastik omkring

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 900 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Pasta alle Vongole på godt dansk
forrige
Opskrift: Pasta alle Vongole på godt dansk
Opskrift: Vaniljeis med nøddekrokant
næste
Opskrift: Luftig hjemmelavet flødeis
Opskrift: Pasta alle Vongole på godt dansk
forrige
Opskrift: Pasta alle Vongole på godt dansk
Opskrift: Vaniljeis med nøddekrokant
næste
Opskrift: Luftig hjemmelavet flødeis

Tilføj Din Kommentar