Ingredienser
-
Suppe
-
1 kylling
-
1.5 l vand
-
1 spsk. salt
-
1 strå citrongræs
-
4 kaffir-limeblade
-
15 g ingefær
-
2 fed hvidløg
-
1 chili (med eller uden kerner)
-
Fyld
-
2 gulerødder, revet
-
2 rødløg, tynde både
-
4 tomater, i både
-
0.25 spidskål, fint strimlet
-
0.5 bdt. koriander, hakket
-
0.5 bdt. mynte, hakket
-
300 g tørrede nudler
-
0.5 lime, saften
-
2 spsk. fiskesovs
Et par ord om vores opskrift
Der er inspiration fra både Thailand og Vietnam i denne kyllingesuppe med nudler. Eller chicken noodle soup, som det hedder på turistsprog på de kanter.
Det thailandske pift findes i selve suppen, der er kogt med bl.a. citrongræs og limeblade: Begge dele smager som essensen af et thailandsk gadekøkken.
I Vietnam er man til gengæld flinke til at servere flere forskellige friske krydderurter i supperne. Her bruger vi mynte og koriander – og ja, det smager fuldstændigt som at være der selv.
Vi har valgt at koge en hel kylling, skåret i mindre stykker, for at få en kraftigere suppe. Men hvis det skal gå hurtigere, kan du sagtens nøjes med at koge nogle kyllingebryster i stedet (kogetid 10 minutter) og tilføje 2 bouillonterninger.
Ægnudler eller risnudler? Tja, det vil vi lade være op til dig selv og din nudelpusher.
Ingredienser
Suppe |
|
1 kylling | |
1.5 l vand | |
1 spsk. salt | |
1 strå citrongræs | |
4 kaffir-limeblade | |
15 g ingefær | |
2 fed hvidløg | |
1 chili (med eller uden kerner) | |
Fyld |
|
2 gulerødder, revet | |
2 rødløg, tynde både | |
4 tomater, i både | |
0.25 spidskål, fint strimlet | |
0.5 bdt. koriander, hakket | |
0.5 bdt. mynte, hakket | |
300 g tørrede nudler | |
0.5 lime, saften | |
2 spsk. fiskesovs |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Klip kyllingen i 4 stykker |
2
Færdig
|
Giv kyllingen et opkog med vand og salt – skum vandet grundigt, når den er i kog |
3
Færdig
|
Blend de øvrige ingredienser til suppen med lidt vand og hæld ned til kyllingen |
4
Færdig
|
Kog kyllingen 35 minutter - og lad trække i kogevandet mindst 15 minutter |
5
Færdig
|
Fisk kyllingestykkerne op, pil kødet af og fordel det i dybe tallerkener |
6
Færdig
|
Kog nudlerne som anvist på pakken og fordel dem i tallerkenerne |
7
Færdig
|
Giv grøntsagerne 1 minuts opkog i suppen og fordel på tallerkenerne |
8
Færdig
|
Hak mynte og koriander groft og fordel i tallerkenerne |
9
Færdig
|
Smag suppen til med limesaft og fiskesovs og fordel den på tallerkenerne |