Opskrift: Frisk asiatisk kyllingesuppe
med nudler, mynte og koriander

0 0
Opskrift: Frisk asiatisk kyllingesuppe

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Suppe
1 kylling
1.5 l vand
1 spsk. salt
1 strå citrongræs
4 kaffir-limeblade
15 g ingefær
2 fed hvidløg
1 chili (med eller uden kerner)
Fyld
2 gulerødder, revet
2 rødløg, tynde både
4 tomater, i både
0.25 spidskål, fint strimlet
0.5 bdt. koriander, hakket
0.5 bdt. mynte, hakket
300 g tørrede nudler
0.5 lime, saften
2 spsk. fiskesovs

Spændende kyllingesuppe, der smager som en rundtur i Asien

Tilhører:
  • Sund mad

Ingredienser

  • Suppe

  • Fyld

Et par ord om vores opskrift

Del

Der er inspiration fra både Thailand og Vietnam i denne kyllingesuppe med nudler. Eller chicken noodle soup, som det hedder på turistsprog på de kanter.

Det thailandske pift findes i selve suppen, der er kogt med bl.a. citrongræs og limeblade: Begge dele smager som essensen af et thailandsk gadekøkken.

I Vietnam er man til gengæld flinke til at servere flere forskellige friske krydderurter i supperne. Her bruger vi mynte og koriander – og ja, det smager fuldstændigt som at være der selv.

Vi har valgt at koge en hel kylling, skåret i mindre stykker, for at få en kraftigere suppe. Men hvis det skal gå hurtigere, kan du sagtens nøjes med at koge nogle kyllingebryster i stedet (kogetid 10 minutter) og tilføje 2 bouillonterninger.

Ægnudler eller risnudler? Tja, det vil vi lade være op til dig selv og din nudelpusher.

Ingredienser

Antal personer:
Suppe
1 kylling
1.5 l vand
1 spsk. salt
1 strå citrongræs
4 kaffir-limeblade
15 g ingefær
2 fed hvidløg
1 chili (med eller uden kerner)
Fyld
2 gulerødder, revet
2 rødløg, tynde både
4 tomater, i både
0.25 spidskål, fint strimlet
0.5 bdt. koriander, hakket
0.5 bdt. mynte, hakket
300 g tørrede nudler
0.5 lime, saften
2 spsk. fiskesovs
2 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Klip kyllingen i 4 stykker

2
Færdig

Giv kyllingen et opkog med vand og salt – skum vandet grundigt, når den er i kog

3
Færdig

Blend de øvrige ingredienser til suppen med lidt vand og hæld ned til kyllingen

4
Færdig

Kog kyllingen 35 minutter - og lad trække i kogevandet mindst 15 minutter

5
Færdig

Fisk kyllingestykkerne op, pil kødet af og fordel det i dybe tallerkener

6
Færdig

Kog nudlerne som anvist på pakken og fordel dem i tallerkenerne

7
Færdig

Giv grøntsagerne 1 minuts opkog i suppen og fordel på tallerkenerne

8
Færdig

Hak mynte og koriander groft og fordel i tallerkenerne

9
Færdig

Smag suppen til med limesaft og fiskesovs og fordel den på tallerkenerne

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Drikkeklar kærnemælks-smoothie
forrige
Opskrift: Drikkeklar kærnemælks-smoothie
Opskrift: Lynmarinerede nakkekoteletter på grill
næste
Opskrift: Lynmarinerede nakkekoteletter på grill
Opskrift: Drikkeklar kærnemælks-smoothie
forrige
Opskrift: Drikkeklar kærnemælks-smoothie
Opskrift: Lynmarinerede nakkekoteletter på grill
næste
Opskrift: Lynmarinerede nakkekoteletter på grill

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here