Opskrift: Kogt kylling med peberrod og blomkål

0 0
Opskrift: Kogt kylling med peberrod og blomkål

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 kylling eller 1.2 kg kyllingelår
Vand
1 spsk. salt
1 tsk. sort peber, knust
3 laurbærblade
Desuden
1 blomkål
40 g smør
4 spsk. mel
6 dl kogevand fra kylling
1 spsk. æbleeddike
1 tsk. sukker
3 spsk. peberrod, fint revet

Ingredienser

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Lækker og nem hverdagsmad med en smag af de gode, gamle dage, før verden gik af lave. Blødt, saftigt kyllingekød, mør blomkål og en vidunderlig sovs, der samler det hele. Dine smagsløg vil hygge sig over hver eneste mundfuld. Servér gerne kogte kartofler til – og måske et lillebitte glas halvtør hvidvin.

Læs mere om kogt kylling med peberrod og blomkål efter opskriften.

Ingredienser

Antal personer:
1 kylling eller 1.2 kg kyllingelår
Vand
1 spsk. salt
1 tsk. sort peber, knust
3 laurbærblade
Desuden
1 blomkål
40 g smør
4 spsk. mel
6 dl kogevand fra kylling
1 spsk. æbleeddike
1 tsk. sukker
3 spsk. peberrod, fint revet
4 fra 5 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Klip kyllingen i 8-10 stykker og sæt over i en gryde med vand, der lige dækker

2
Færdig

Når vandet koger, skal det skummes fri for urenheder, der flyder ovenpå

3
Færdig

Tilsæt krydderier og kog 35 minutter under låg

4
Færdig

Tilsæt blomkålsbuketter og kog 2 minutter mere – sluk for varmen

5
Færdig

Smelt smørret ved middelvarme i en mindre gryde og pisk melet ud i smørret

6
Færdig

Pisk kogevand fra kyllingen i smørret, lidt ad gangen, til sovsen til sidst er tyk og lækker

7
Færdig

Pisk eddike og sukker i sovsen

8
Færdig

Tag gryden af ilden og pisk peberroden i sovsen

9
Færdig

Servér sovsen over kylling og blomkål – og evt. kogte kartofler

10
Færdig

Frys resten af kogevandet ned til en gryderet eller sovs en anden dag

Mere om kogt kylling med peberrod og blomkål

Man kan blive så fascineret af en kylling, der er stegt i ovnen med sprødt skind og det hele, at man rent glemmer, hvor utrolig godt en kogt kylling smager.

Det hvide kyllingekød ser måske lidt blegt ud, men smagen er alt andet end bleg. Hvis kyllingen er kogt korrekt (ikke for meget, ikke for lidt), er kødet saftigt og mildt og har taget en smule smag af de krydderier, kyllingen er kogt sammen med. Det er bestemt ikke et tilfælde, at stort set alle mennesker i hele verden ELSKER kylling.

Til denne ret skal du bruge kylling på ben. Det vil sige en hel kylling, som du klipper i 8-10 stykker – eller 1.2 kg kyllingelår (underlår, overlår, hele lår). Kyllingestykkerne skal koge ca. 35 minutter, så er de møre og saftige, men ikke tørre.

Kyllingestykkerne koges i vand tilsat salt, peber og laurbærblade. Hvis du vil give suppen ekstra smag, koger du et par hele løg og evt. hele kartofler med – disse grøntsager smager pragtfuldt bagefter.

Blomkålsbuketterne koges sammen med kyllingen de sidste 2 minutter. Herefter ligger de og mørner i kogevandet, mens du laver sovsen. Det er da nem hverdagsmad, ikke sandt?

Sådan laver du opbagt hvid sovs

Suppen (kogevandet fra kyllingen) danner basis for den gode, hjemmelavede peberrodssovs. Sovsen laver du ved at piske mel i smeltet smør og herefter tilsætte kogevandet lidt ad gangen, til sovsen til sidst er tyk og lækker. Herefter smages sovsen til med lidt eddike eller citronsaft og en smule sukker.

Dette er en opbagt hvid sovs (og ja, hvis der var kulør i, ville det hedde en opbagt brun sovs).

I stedet for smør & mel kan du jævne sovsen med vand & majsstivelse. Det er meget sundere og feder ikke – men sovsen bliver så heller ikke mormoragtigt hyggelig. Valget er dit.

Den revne peberrod må først tilsættes, når sovsen er færdig og fjernet fra blusset, ellers mister den al smag. Peberrod er Nordens svar på wasabi og er så vanvittigt sundt, at det halve kunne være nok.

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Apple Cooler
forrige
Opskrift: Apple Cooler – læskende drink med hvid rom
Sprængt kylling og stuvet hvidkål (slankemad)
næste
Opskrift: Sprængt kylling og stuvet hvidkål (slankemad)
Apple Cooler
forrige
Opskrift: Apple Cooler – læskende drink med hvid rom
Sprængt kylling og stuvet hvidkål (slankemad)
næste
Opskrift: Sprængt kylling og stuvet hvidkål (slankemad)

Tilføj Din Kommentar