• Forside
  • Brunch
  • Opskrift: Genial brunch – avocado-toast med pocheret æg & bacon

Opskrift: Genial brunch – avocado-toast med pocheret æg & bacon
Ideen er tyvstjålet hos den hypede Berliner-café Milja & Schäfa

0 0
Opskrift: Genial brunch – avocado-toast med pocheret æg & bacon

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
8 skiver surdejsbrød
4 avocadoer
4 store tomater
1 ps. pinjekerner
1 pk. bacon
Pocheret æg
4 æg
1 liter vand
1 tsk. salt
1 tsk. olie
1 tsk. eddike
Citron/basilikum-aïoli
2 dl vindruekerneolie
2 fed hvidløg
0.5 potte basilikum
1 citron, den revne skal
1 tsk citronsaft
1 tsk dijonsennep
1 tsk salt, peber
1 æg

Ingredienser

  • Pocheret æg

  • Citron/basilikum-aïoli

Et par ord om vores opskrift

Del

Berlin er en af Spicy Twists yndlingsbyer, og især da bydelene Prenzlauer Berg og Friedrichshain. Her er livligt, sjovt, med masser af skæve typer og steder, hvor man kan få dækket selv de behov, man ikke anede eksistensen af.

Yderst ude i Friedrichshain, tæt på en togstation, ligger den hypede restaurant og café Milja & Schäfa. I de lune sommermåneder er der udendørs servering, resten af året sidder man bekvemt indenfor i det smukke træbeklædte lokale. De unge kvinder, der serverer, er både med og uden dekorative tatoveringer – men tilsyneladende altid MED store smil.

Her blev der sat en af de bedste brunchtallerkener foran os, som vi nogensinde har fået. En ret, der kan tilfredsstille de fleste af den kræsne brunchaficionados våde drømme:

2 stykker ristet surdejsbrød – smurt generøst med en citron/basilikum-aïoli – belagt med skiver af avocado og tomat – og drysset med ristede pinjekerner.

Som tilvalg kan man bestille et pocheret æg henholdsvis sprødt bacon. Vi nappede selvklart begge dele.

Det knasende sprøde brød, den smagsintensive smørelse, den bløde avocado, det cremede æg og det salte bacon – jamen, kære venner, munden bliver bare så lykkelig!

Med en balje god kaffe og et glas friskpresset appelsinjuice ved siden af er der simpelt hen ikke mere at komme efter. Vi smilede hele resten af formiddagen, mens vi traskede Friedrichshain tyndt.

Ingredienser

Antal personer:
8 skiver surdejsbrød
4 avocadoer
4 store tomater
1 ps. pinjekerner
1 pk. bacon
Pocheret æg
4 æg
1 liter vand
1 tsk. salt
1 tsk. olie
1 tsk. eddike
Citron/basilikum-aïoli
2 dl vindruekerneolie
2 fed hvidløg
0.5 potte basilikum
1 citron, den revne skal
1 tsk citronsaft
1 tsk dijonsennep
1 tsk salt, peber
1 æg
3 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Rist brødet

2
Færdig

Skær avocadoer og tomater i pæne skiver

3
Færdig

Rist pinjekernerne lysebrune på en tør pande

4
Færdig

Klip bacon i mundrette stykker og steg sprøde på en hed pande

5
Færdig

Pocheret æg

Bring vandet i kog med salt, olie og eddike

6
Færdig

Skru ned, så vandet kun småbobler

7
Færdig

Slå forsigtigt 1 æg ad gangen ud i vandet - forskellige steder i gryden

8
Færdig

Lad småkoge 3-5 minutter afhængigt af æggestørrelse, og hvor blødt du vil have det

9
Færdig

Fisk æggene op 1 ad gangen med en hulske

10
Færdig

Citron/basilikum-aïoli

Kør alle ingredienser (minus æg) til en ensartet masse med stavblenderen

11
Færdig

Tilsæt ægget og kør aïolien halvtyk og cremet

12
Færdig

Anretning

Anbring 2 skiver brød på hver tallerken

13
Færdig

Smør brødet med rigelig aïoli

14
Færdig

Dekorér brødet med avocado og tomat

15
Færdig

Anbring det pocherede æg i midten og drys med bacon og pinjekerner

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Okse burger med glutenfri selleri-“bolle”
forrige
Opskrift: Okse burger med glutenfri selleri-“bolle”
Klassisk gullasch med svinekød
næste
Opskrift: Klassisk gullasch med svinekød
Okse burger med glutenfri selleri-“bolle”
forrige
Opskrift: Okse burger med glutenfri selleri-“bolle”
Klassisk gullasch med svinekød
næste
Opskrift: Klassisk gullasch med svinekød

Tilføj Din Kommentar