Opskrift: Okse burger med glutenfri selleri-“bolle”
Sund burger, der smager forrygende godt

0 0
Opskrift: Okse burger med glutenfri selleri-“bolle”

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Glutenfri burgerbolle
1 knoldselleri
3 spsk. olie
3 spsk. soya
3 spsk. sesamfrø
Lynsyltede rødløg
2 store rødløg
1 dl æbleeddike
3 spsk. sukker
1 tsk. salt
Basilikumpesto
0.5 potte basilikum
1 fed hvidløg
25 g pinjekerner
3 spsk. olie
2 spsk. citronsaft
1 spsk. vand
1 tsk. salt, peber
Hakkebøffer
400 g hakket oksekød
3 spsk. soya
1 tsk. chiliflager
3 spsk. olie
Desuden
0.25 spidskål
2 store tomater
Tilhører:
  • Glutenfri opskrifter
  • Sund mad

Ingredienser

  • Glutenfri burgerbolle

  • Lynsyltede rødløg

  • Basilikumpesto

  • Hakkebøffer

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Vi ved det jo alle sammen godt: Vi skal spise mindre brød, især hvidt brød uden kerner. Det sætter sig på sidebenene uden at gøre noget som helst godt for kroppen.

Derfor er traditionelle burgerboller naturligvis fy-fy, hvis du vil leve sundt og ikke blive for tyk. Almindelige pizzaer er heller ikke for godt for helbredet.

Se opskriften på Danmarks sundeste fuldkornspizza

Omvendt kræver de forkælede smagsløg jo en saftig burger engang imellem. Og hvad gør man så?

Man laver da bare burgerbollen af tykke skiver selleri, som smøres med lidt soya, drysses med sesamfrø og bages 20 minutter i ovnen.

Åh nej, smager det ikke frygtelig sundt, spørger du bekymret…?

Svaret er heldigvis, at smagen af selleri stort set forsvinder, når din glutenfri burger bygges op med masser af basilikumpesto, en saftdrivende bøf af hakket oksekød, lynsyltede rødløg plus tomat og spidskål.

Det ER sundt, men det smager ikke vanvittigt sundt. Det smager faktisk et langt stykke hen ad vejen som en virkelig lækker gourmetburger.

Hvis du ikke orker at lave pestoen selv, kan du købe et glas færdiglavet pesto. Og hvis du simpelt hen ikke giiider lave syltede rødløg, så køb i stedet et glas agurkesalat.

Men hvorfor ikke lave det hele selv? Det tager ikke meget mere end en halv time, hvis du skynder dig at få selleriskiverne i ovnen først – og dernæst følger vores opskrifter på syltede rødløg, basilikumpesto og let pimpede hakkebøffer.

Bemærk: Opskriften er til 2 personer. Tryk på ‘+’ i ingredienslisten, hvis du ønsker at lave glutenfri gourmetburgere til flere.

Ingredienser

Antal personer:
Glutenfri burgerbolle
1 knoldselleri
3 spsk. olie
3 spsk. soya
3 spsk. sesamfrø
Lynsyltede rødløg
2 store rødløg
1 dl æbleeddike
3 spsk. sukker
1 tsk. salt
Basilikumpesto
0.5 potte basilikum
1 fed hvidløg
25 g pinjekerner
3 spsk. olie
2 spsk. citronsaft
1 spsk. vand
1 tsk. salt, peber
Hakkebøffer
400 g hakket oksekød
3 spsk. soya
1 tsk. chiliflager
3 spsk. olie
Desuden
0.25 spidskål
2 store tomater
4 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Tænd ovnen på 200 grader

2
Færdig

Rens knoldsellerien, skær i 1,5 cm tykke skiver, som smøres ind i sammenpisket olie og soya - drys med sesamfrø

3
Færdig

Bag selleriskiverne 20 minutter midt i ovnen

4
Færdig

Lynsyltede rødløg

Skær rødløgene i tynde skiver - kog eddike, sukker og salt op - lad løgskiverne koge med i 2 minutter, mens du rører godt rundt - stil gryden køligt og lad løgene trække

5
Færdig

Basilikumpesto

Kør alle ingredienser til en grov pesto på din foodprocessor eller med en stavblender

6
Færdig

Hakkebøffer

Ælt soya og chili ind i det hakkede kød - form til store, flade bøffer - steg 3 minutter på hver side i olien på en meget varm pande – drys med lidt salt og peber

7
Færdig

Anretning

Smør en bagt selleriskive med masser af pesto, læg en hakkebøf på og drys med fintsnittet spidskål, tomatskiver og syltet rødløg

8
Færdig

Slut af med en bagt selleriskive og servér straks

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Nem karrysovs med kokos og rejer
forrige
Opskrift: Nem karrysovs med kokos og rejer
avocado-toast med pocheret æg & bacon
næste
Opskrift: Genial brunch – avocado-toast med pocheret æg & bacon
Nem karrysovs med kokos og rejer
forrige
Opskrift: Nem karrysovs med kokos og rejer
avocado-toast med pocheret æg & bacon
næste
Opskrift: Genial brunch – avocado-toast med pocheret æg & bacon

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here