Ingredienser
-
Glutenfri burgerbolle
-
1 knoldselleri
-
3 spsk. olie
-
3 spsk. soya
-
3 spsk. sesamfrø
-
Lynsyltede rødløg
-
2 store rødløg
-
1 dl æbleeddike
-
3 spsk. sukker
-
1 tsk. salt
-
Basilikumpesto
-
0.5 potte basilikum
-
1 fed hvidløg
-
25 g pinjekerner
-
3 spsk. olie
-
2 spsk. citronsaft
-
1 spsk. vand
-
1 tsk. salt, peber
-
Hakkebøffer
-
400 g hakket oksekød
-
3 spsk. soya
-
1 tsk. chiliflager
-
3 spsk. olie
-
Desuden
-
0.25 spidskål
-
2 store tomater
Et par ord om vores opskrift
Vi ved det jo alle sammen godt: Vi skal spise mindre brød, især hvidt brød uden kerner. Det sætter sig på sidebenene uden at gøre noget som helst godt for kroppen.
Derfor er traditionelle burgerboller naturligvis fy-fy, hvis du vil leve sundt og ikke blive for tyk. Almindelige pizzaer er heller ikke for godt for helbredet.
Se opskriften på Danmarks sundeste fuldkornspizza
Omvendt kræver de forkælede smagsløg jo en saftig burger engang imellem. Og hvad gør man så?
Man laver da bare burgerbollen af tykke skiver selleri, som smøres med lidt soya, drysses med sesamfrø og bages 20 minutter i ovnen.
Åh nej, smager det ikke frygtelig sundt, spørger du bekymret…?
Svaret er heldigvis, at smagen af selleri stort set forsvinder, når din glutenfri burger bygges op med masser af basilikumpesto, en saftdrivende bøf af hakket oksekød, lynsyltede rødløg plus tomat og spidskål.
Det ER sundt, men det smager ikke vanvittigt sundt. Det smager faktisk et langt stykke hen ad vejen som en virkelig lækker gourmetburger.
Hvis du ikke orker at lave pestoen selv, kan du købe et glas færdiglavet pesto. Og hvis du simpelt hen ikke giiider lave syltede rødløg, så køb i stedet et glas agurkesalat.
Men hvorfor ikke lave det hele selv? Det tager ikke meget mere end en halv time, hvis du skynder dig at få selleriskiverne i ovnen først – og dernæst følger vores opskrifter på syltede rødløg, basilikumpesto og let pimpede hakkebøffer.
Bemærk: Opskriften er til 2 personer. Tryk på ‘+’ i ingredienslisten, hvis du ønsker at lave glutenfri gourmetburgere til flere.
Ingredienser
Glutenfri burgerbolle |
|
1 knoldselleri | |
3 spsk. olie | |
3 spsk. soya | |
3 spsk. sesamfrø | |
Lynsyltede rødløg |
|
2 store rødløg | |
1 dl æbleeddike | |
3 spsk. sukker | |
1 tsk. salt | |
Basilikumpesto |
|
0.5 potte basilikum | |
1 fed hvidløg | |
25 g pinjekerner | |
3 spsk. olie | |
2 spsk. citronsaft | |
1 spsk. vand | |
1 tsk. salt, peber | |
Hakkebøffer |
|
400 g hakket oksekød | |
3 spsk. soya | |
1 tsk. chiliflager | |
3 spsk. olie | |
Desuden |
|
0.25 spidskål | |
2 store tomater |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Tænd ovnen på 200 grader |
2
Færdig
|
Rens knoldsellerien, skær i 1,5 cm tykke skiver, som smøres ind i sammenpisket olie og soya - drys med sesamfrø |
3
Færdig
|
Bag selleriskiverne 20 minutter midt i ovnen |
4
Færdig
|
Lynsyltede rødløgSkær rødløgene i tynde skiver - kog eddike, sukker og salt op - lad løgskiverne koge med i 2 minutter, mens du rører godt rundt - stil gryden køligt og lad løgene trække |
5
Færdig
|
BasilikumpestoKør alle ingredienser til en grov pesto på din foodprocessor eller med en stavblender |
6
Færdig
|
HakkebøfferÆlt soya og chili ind i det hakkede kød - form til store, flade bøffer - steg 3 minutter på hver side i olien på en meget varm pande – drys med lidt salt og peber |
7
Færdig
|
AnretningSmør en bagt selleriskive med masser af pesto, læg en hakkebøf på og drys med fintsnittet spidskål, tomatskiver og syltet rødløg |
8
Færdig
|
Slut af med en bagt selleriskive og servér straks |