Opskrift: Nemme, sunde blomkålsris
med kylling i karry

0 0
Opskrift: Nemme, sunde blomkålsris

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Blomkålsris
1 blomkålshoved
1 tsk. salt
Kogende vand
Kylling i karry
4 spsk. olie
2 løg
2 fed hvidløg
1 bk. champignon
400 g kyllingefilet
2 spsk. karry
1 tsk. spidskommen, knust
1 tsk. salt
3 dl mælk
3 spsk. mel
1 dl bouillon

Det tager 5 minutter at lave en portion lækre blomkålsris

Ingredienser

  • Blomkålsris

  • Kylling i karry

Et par ord om vores opskrift

Del

For mange mennesker er stivelse et fy-ord, især når de vil tabe sig. Ingen brød, ingen kartofler, ingen pasta – og ingen ris.

Men så har vi jo heldigvis blomkålsris. Det har ikke en dyt med ris at gøre, men det ligner til forveksling. Se bare på billedet.

Blomkålsris er pærelet at lave, det tager højst 5 minutter. Du kører blomkålsstykker få sekunder i foodprocessoren eller river på et rivejern – overhælder de rislignende korn med salt og kogende vand – og efter 2 minutter er risene klar. Kan det være nemmere?

Du kan bruge blomkålsris i salater – eller bare hælde din yndlingsdressing over og lade risene være en salat i sig selv. Prøv fx med den skønne gomadressing.

Blomkålsris fungerer også fint som tilbehør i stedet for stivelse – så hvorfor ikke servere de skønne “ris” med en hurtig omgang kylling i karry?

Ingredienser

Antal personer:
Blomkålsris
1 blomkålshoved
1 tsk. salt
Kogende vand
Kylling i karry
4 spsk. olie
2 løg
2 fed hvidløg
1 bk. champignon
400 g kyllingefilet
2 spsk. karry
1 tsk. spidskommen, knust
1 tsk. salt
3 dl mælk
3 spsk. mel
1 dl bouillon
3 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Kør blomkålsbuketter lynhurtigt i foodprocessoren eller riv dem på et rivejern - de skal ende med at have størrelse som riskorn

2
Færdig

Lige før servering: Overhæld blomkålsrisene og salt med kogende vand og lad trække 2 minutter

3
Færdig

Si vandet fra - nu er risene dampende varme og klar

4
Færdig

Varm olien på en pande og steg finthakket løg og hvidløg blanke

5
Færdig

Tilsæt halverede champignon og kyllingekød i strimler og steg med 5 minutter

6
Færdig

Tilsæt krydderier og steg med 2 minutter

7
Færdig

Pisk mel og mælk sammen og hæld blandingen samt bouillon over retten, mens du rører rundt

8
Færdig

Det tykner lynhurtigt, men skal lige nå at blive gennemvarmt før servering

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Hamburgerryg med stuvet spidskål
forrige
Opskrift: Hamburgerryg med stuvet spidskål
Opskrift: Gazpacho - kold spansk tomatsuppe
næste
Opskrift: Gazpacho – kold spansk tomatsuppe
Opskrift: Hamburgerryg med stuvet spidskål
forrige
Opskrift: Hamburgerryg med stuvet spidskål
Opskrift: Gazpacho - kold spansk tomatsuppe
næste
Opskrift: Gazpacho – kold spansk tomatsuppe

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here