Ingredienser
-
Blomkålsris
-
1 blomkålshoved
-
1 tsk. salt
-
Kogende vand
-
Kylling i karry
-
4 spsk. olie
-
2 løg
-
2 fed hvidløg
-
1 bk. champignon
-
400 g kyllingefilet
-
2 spsk. karry
-
1 tsk. spidskommen, knust
-
1 tsk. salt
-
3 dl mælk
-
3 spsk. mel
-
1 dl bouillon
Et par ord om vores opskrift
For mange mennesker er stivelse et fy-ord, især når de vil tabe sig. Ingen brød, ingen kartofler, ingen pasta – og ingen ris.
Men så har vi jo heldigvis blomkålsris. Det har ikke en dyt med ris at gøre, men det ligner til forveksling. Se bare på billedet.
Blomkålsris er pærelet at lave, det tager højst 5 minutter. Du kører blomkålsstykker få sekunder i foodprocessoren eller river på et rivejern – overhælder de rislignende korn med salt og kogende vand – og efter 2 minutter er risene klar. Kan det være nemmere?
Du kan bruge blomkålsris i salater – eller bare hælde din yndlingsdressing over og lade risene være en salat i sig selv. Prøv fx med den skønne gomadressing.
Blomkålsris fungerer også fint som tilbehør i stedet for stivelse – så hvorfor ikke servere de skønne “ris” med en hurtig omgang kylling i karry?
Ingredienser
Blomkålsris |
|
1 blomkålshoved | |
1 tsk. salt | |
Kogende vand | |
Kylling i karry |
|
4 spsk. olie | |
2 løg | |
2 fed hvidløg | |
1 bk. champignon | |
400 g kyllingefilet | |
2 spsk. karry | |
1 tsk. spidskommen, knust | |
1 tsk. salt | |
3 dl mælk | |
3 spsk. mel | |
1 dl bouillon |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kør blomkålsbuketter lynhurtigt i foodprocessoren eller riv dem på et rivejern - de skal ende med at have størrelse som riskorn |
2
Færdig
|
Lige før servering: Overhæld blomkålsrisene og salt med kogende vand og lad trække 2 minutter |
3
Færdig
|
Si vandet fra - nu er risene dampende varme og klar |
4
Færdig
|
Varm olien på en pande og steg finthakket løg og hvidløg blanke |
5
Færdig
|
Tilsæt halverede champignon og kyllingekød i strimler og steg med 5 minutter |
6
Færdig
|
Tilsæt krydderier og steg med 2 minutter |
7
Færdig
|
Pisk mel og mælk sammen og hæld blandingen samt bouillon over retten, mens du rører rundt |
8
Færdig
|
Det tykner lynhurtigt, men skal lige nå at blive gennemvarmt før servering |