Opskrift: Gazpacho – kold spansk tomatsuppe
med hvidløgsrejer

Opskrift: Gazpacho – kold spansk tomatsuppe

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Gazpacho
50 g hvidt brød uden kerner og skorpe
1 ds. flået tomat
1 agurk
2 stængler blegselleri
1 salatløg
1 fed hvidløg
1 rød peber
2 spsk. olie
0.5 citron, saften
0.5 tsk. salt
Chili
Hvidløgsrejer
12 kæmperejer
3 spsk. olie
2 fed hvidløg
0.5 tsk. salt
Chiliflager

Forrygende frisk forret i en fart

Ingredienser

  • Gazpacho

  • Hvidløgsrejer

Et par ord om vores opskrift

Del

Hvor italiensk mad er hyggelig og indsmigrende, er der mere temperament over det spanske køkken. Mere chili, mere hvidløg, mere kapow. Hvis du har smagt en af de klassiske små lerskåle fyldt med sydende rejer i olie og hvidløg, vil du vide, hvad vi mener.

Det er præcis disse hvidløgsrejer – i en lidt afdæmpet version – der skal med som tilbehør til den kolde, spanske tomatsuppe, gazpacho. Du kan eventuelt droppe rejerne og servere suppen af små glas som en lille, kold tapas på en større tapasbuffet. Eller du kan erstatte rejerne med kammuslinger.

Gazpacho er en frisk, velsmagende og uhyggeligt sund forret, som kan laves på under 15 minutter. Dybest set propper du bare alting i blenderen, og så er der serveret. Et glas kølige spanske bobler, cava, passer godt til. Caramba?!

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Gazpacho

Smuldr brødet ned i blenderen og hæld tomaterne over

2
Færdig

Skræl agurken

3
Færdig

Skær alle grøntsager i mindre stykker, der kan gå i blenderen

4
Færdig

Blend alle ingredienser og stil suppen koldt

5
Færdig

Hvidløgsrejer

Træk rejerne på spid

6
Færdig

Steg hvidløg og krydderier 1 minut i olien

7
Færdig

Rist rejerne på hver side i hvidløgsolien, til de skifter farve

8
Færdig

Servér suppen iskold og rejerne lune

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 900 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Nemme, sunde blomkålsris
forrige
Opskrift: Nemme, sunde blomkålsris
Opskrift: Fyldte portobellosvampe vegetar
næste
Opskrift: Fyldte portobellosvampe vegetar
Opskrift: Nemme, sunde blomkålsris
forrige
Opskrift: Nemme, sunde blomkålsris
Opskrift: Fyldte portobellosvampe vegetar
næste
Opskrift: Fyldte portobellosvampe vegetar

Tilføj Din Kommentar