Ingredienser
-
800 g rå hamburgerryg
-
1 l vand
-
1 kg kartofler
-
0.5 kg gulerødder
-
1 spidskål
-
2 dl mælk
-
50 g smør
-
4 spsk. mel
-
1 citron, den fintrevne skal
-
1 bdt. kørvel
-
Peber
Et par ord om vores opskrift
I gamle dage spiste vi danskere masser af kartofler, kål og kogt hamburgerryg. Og kørvel, som i dag er en lidt overset krydderurt.
Vi vil gerne genoplive de gode traditioner, for der er jo tale om velsmagende, sunde, lokale og billige råvarer. Alt sammen er gode sager, som danske ganer holder af.
Husk ikke at tilsætte salt i retten. Vi bruger kogevandet fra hamburgerryggen i stuvningen, og det er rigeligt salt. Den samlede kogetid for røget hamburgerryg i mindre tern er små 30 minutter. Så er kødet mørt og dejligt.
Ingredienser
800 g rå hamburgerryg | |
1 l vand | |
1 kg kartofler | |
0.5 kg gulerødder | |
1 spidskål | |
2 dl mælk | |
50 g smør | |
4 spsk. mel | |
1 citron, den fintrevne skal | |
1 bdt. kørvel | |
Peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær hamburgerryggen i 1,5 x 1,5 cm store tern |
2
Færdig
|
Hæld kødet i kogende vand i en stor gryde og kog 10 minutter |
3
Færdig
|
Skum vandet undervejs |
4
Færdig
|
Tilsæt kartofler og gulerødder i mundrette stykker og kog 10 minutter mere |
5
Færdig
|
Tilsæt mælk samt fint snittet spidskål og kog 5 minutter |
6
Færdig
|
Tilsæt en smørbolle (smør og mel æltet sammen), citronskal og kørvel |
7
Færdig
|
Kog det hele sammen under forsigtig omrøring 2-3 minutter, til sovsen tykner |
8
Færdig
|
Smag til med peber og servér straks |