Opskrift: Hamburgerryg med stuvet spidskål
- citronskal og kørvel

0 0
Opskrift: Hamburgerryg med stuvet spidskål

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
800 g rå hamburgerryg
1 l vand
1 kg kartofler
0.5 kg gulerødder
1 spidskål
2 dl mælk
50 g smør
4 spsk. mel
1 citron, den fintrevne skal
1 bdt. kørvel
Peber

Dejlig og nem mormormad med et lille twist

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

I gamle dage spiste vi danskere masser af kartofler, kål og kogt hamburgerryg. Og kørvel, som i dag er en lidt overset krydderurt.

Vi vil gerne genoplive de gode traditioner, for der er jo tale om velsmagende, sunde, lokale og billige råvarer. Alt sammen er gode sager, som danske ganer holder af.

Husk ikke at tilsætte salt i retten. Vi bruger kogevandet fra hamburgerryggen i stuvningen, og det er rigeligt salt. Den samlede kogetid for røget hamburgerryg i mindre tern er små 30 minutter. Så er kødet mørt og dejligt.

Ingredienser

Antal personer:
800 g rå hamburgerryg
1 l vand
1 kg kartofler
0.5 kg gulerødder
1 spidskål
2 dl mælk
50 g smør
4 spsk. mel
1 citron, den fintrevne skal
1 bdt. kørvel
Peber
3 fra 5 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Skær hamburgerryggen i 1,5 x 1,5 cm store tern

2
Færdig

Hæld kødet i kogende vand i en stor gryde og kog 10 minutter

3
Færdig

Skum vandet undervejs

4
Færdig

Tilsæt kartofler og gulerødder i mundrette stykker og kog 10 minutter mere

5
Færdig

Tilsæt mælk samt fint snittet spidskål og kog 5 minutter

6
Færdig

Tilsæt en smørbolle (smør og mel æltet sammen), citronskal og kørvel

7
Færdig

Kog det hele sammen under forsigtig omrøring 2-3 minutter, til sovsen tykner

8
Færdig

Smag til med peber og servér straks

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Pizza med asparges og gedeost
forrige
Opskrift: Pizza med asparges og gedeost
Opskrift: Nemme, sunde blomkålsris
næste
Opskrift: Nemme, sunde blomkålsris
Opskrift: Pizza med asparges og gedeost
forrige
Opskrift: Pizza med asparges og gedeost
Opskrift: Nemme, sunde blomkålsris
næste
Opskrift: Nemme, sunde blomkålsris

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here