Opskrift: Bun Cha bowl med vietnamesiske kødboller
- nudler, rå grøntsager og og Nuoc Cham-sovs

Opskrift: Bun Cha bowl med vietnamesiske kødboller

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Vietnamesiske kødboller
400 g hakket svinekød
2 forårsløg, fint hakket
2 fed hvidløg, knust
2 spsk. fiskesovs
2 tsk. sukker
1 strå citrongræs, fint hakket
Peber
Nuoc Cham-sovs
4 spsk. fiskesovs
4 spsk. sukker
4 fed hvidløg, fint hakket
4 spsk. riseddike
2 spsk. limesaft
1 chili, finthakket
1 dl vand
Desuden
250 g vermicelli-nudler
2 gulerødder
1 glaskål
1 stor chili uden kerner
Bønnespirer
Koriander
Mynte

Nem vietnamesisk streetfood, som den spises i Sydney - 2 rejser for 1’s pris

Tilhører:
  • Slankemad

Ingredienser

  • Vietnamesiske kødboller

  • Nuoc Cham-sovs

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Vietnamesisk mad er kendetegnet af blide smage, friske krydderurter og sprøde grøntsager. Helt anderledes end ildsprudlende thaimad, hvor smagsoplevelserne er meget voldsommere og ofte hårrejsende stærke.

Bun cha er vietnamesiske kødboller lavet af hakket svinekød tilsæt blandt andet forårsløg, hvidløg, citrongræs, fiskesovs – og lidt sukker. Sukkeret får kødbollerne til at karamellisere let, når de steges på panden. Det er ægte streetfood fra Hanoi.

I Vietnam ville retten blive serveret som en art nudelsuppe med mange af de samme ingredienser. Men opskriften her er fra en vietnamesisk pige bosat i Sydney, og her spiser man i højere grad bowls end supper.

Så i stedet for at nedsænke nudler, grøntsager, krydderurter og kødboller i en suppe hældes der blot rigelige mængder af den ekstremt populære vietnamesiske sovs, nuoc cham, over retten. Den udgave af sovsen, som du skal lave om lidt, er fortyndet med vand, så den strækker længere.

Basisingredienserne i en nuoc cham er fiskesovs, riseddike, sukker, lime, finthakket chili og hvidløg. Du kan ikke rejse rundt i Vietnam uden at støde ind i denne sur-søde sovs, der fungerer som vores salt og peber på den vietnamesiske mad.

Nudlerne, der bruges i retten, er de helt tynde risnudler, vermicelli. De er lette at have med at gøre – skal bare overhældes med kogende vand og trække i 10 minutter.

De rå grøntsager kan være hvad som helst, bare de er helt fint skåret (julienne). Her foreslår vi gulerødder og glaskål samt bønnespirer. Men du kunne også bruge forårsløg, sukkerærter, blegselleri – whatever.

Krydderurterne må du ikke gå ned på. Det er dem, der giver vietnamesisk mad sit friske, blide særpræg. Koriander og mynte er en meget brugt kombination.

Bemærk: Olien, som kødboller steges i, er det eneste fedtstof i retten. En bun cha bowl er derfor genial slankemad. Men alle vil elske de hyggelige, eksotiske smage.

Spis gerne din bun cha bowl med pinde. Det går lidt langsommere, og langsomhed er en god idé – også i forbindelse med spisning.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Rør ingredienserne til kødboller sammen, form dem som små flade bøffer og steg dem ved middelhøj varme i en smule olie - ca. 2 minutter på hver side

2
Færdig

Rør ingredienserne til nuoc cham-sovs sammen og lad trække 10 minutter

3
Færdig

Overhæld vermicelli-nudlerne med kogende vand og lad trække 10 minutter

4
Færdig

Skær gulerødder og glaskål ud i tynde stave, skær en mild i chili i tynde skiver, skyl bønnespirer, koriander og mynte

5
Færdig

Anret i dybe skåle - nudler nederst og de øvrige ting fordelt ovenpå

6
Færdig

Hæld en hel del nuoc cham-sovs over hver portion - det er denne sur-søde sovs, der samler hele retten og giver den smag

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.100 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Kalveschnitzel i det danske forår
forrige
Opskrift: Kalveschnitzel i det danske forår
Opskrift: Mini-æggekager med stenbiderrogn
næste
Opskrift: Mini-æggekager med stenbiderrogn
Opskrift: Kalveschnitzel i det danske forår
forrige
Opskrift: Kalveschnitzel i det danske forår
Opskrift: Mini-æggekager med stenbiderrogn
næste
Opskrift: Mini-æggekager med stenbiderrogn

Tilføj Din Kommentar