Opskrift: Mini-æggekager med stenbiderrogn
- og purløg

0 0
Opskrift: Mini-æggekager med stenbiderrogn

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Mini-æggekager
6 æg
3 spsk. mel
1 tsk. salt, peber
3 spsk. olie
Desuden
200 g stenbiderrogn
1 spsk. citronsaft
1 tsk. salt, peber
Purløg

Ny forret med stenbiderrogn i stedet for blinis – lettere og lækrere

Ingredienser

  • Mini-æggekager

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Fra januar til maj, når det er sæson for stenbiderrogn, bliver der spist millioner af de små, delikate fiskeæg på blinis med cremefraiche og rødløg.

Men har du tænkt over, at stenbiderrogn faktisk har så forfinet en smag, at den fede cremefraiche og de brutale løg løber med det meste af opmærksomheden…?

Derfor: Hvis du holder af smagen af de røde rogn, så drop cremefraiche og løg. Rør stenbiderrognen med lidt citronsaft, salt og peber og drys med fintklippet purløg. Denne kombination kan du spise på de traditionelle blinis eller ristet brød.

Som alternativ til blinis foreslår vi mini-æggekager. De smager mindst lige så godt, og de er meget lettere at lave. Pisk æg med lidt mel, salt og peber, lad æggemassen størkne under låg på en pande (tager max. 10 minutter) og stik nogle små runde æggekager ud med et glas.

Hvis du ikke kan undvære cremefraiche med din stenbiderrogn, er det ok at lægge en skefuld på hver mini-æggekage, inden du pynter med rogn og purløg. Men rødløg er altså forbudt!

Servér mini-æggekager med stenbiderrogn som forret eller som en af fiskeretterne til søndagsfrokosten eller påskefrokosten.

Et glas riesling eller chardonnay gør ikke oplevelsen ringere.

Ingredienser

Antal personer:
Mini-æggekager
6 æg
3 spsk. mel
1 tsk. salt, peber
3 spsk. olie
Desuden
200 g stenbiderrogn
1 spsk. citronsaft
1 tsk. salt, peber
Purløg
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Pisk æg, mel, salt og peber sammen

2
Færdig

Varm olien op ved middelvarme på en pande og hæld æggemassen over

3
Færdig

Steg æggekagen 8-10 minutter med låg over, til æggene akkurat er størknet

4
Færdig

Stik små æggekager ud med et glas, så der bliver 2 per person

5
Færdig

Rør stenbiderrognen med citron, salt og peber

6
Færdig

Pynt mini-æggekagerne med stenbiderrogn og fintklippet purløg

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Bun Cha bowl med vietnamesiske kødboller
forrige
Opskrift: Bun Cha bowl med vietnamesiske kødboller
Opskrift: Rom & tonic - frisk ny drink
næste
Opskrift: Rom & tonic – frisk ny drink
Opskrift: Bun Cha bowl med vietnamesiske kødboller
forrige
Opskrift: Bun Cha bowl med vietnamesiske kødboller
Opskrift: Rom & tonic - frisk ny drink
næste
Opskrift: Rom & tonic – frisk ny drink

Tilføj Din Kommentar