Opskrift: Velkrydret chili sin carne
med plantefars og quinoa

0 0
Opskrift: Velkrydret chili sin carne

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 chili
2 rødløg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
2 stængler blegselleri
3 spsk. olie
2 tsk. spidskommen
2 tsk. korianderfrø
1.5 tsk. salt
1 tsk. kanel
1 tsk. kakao
400 g Naturli’ Hakket - 100% plantebaseret
2 dl vand
1 ds. flået tomat
Persille
Tilbehør
3 dl rød quinoa
6 dl vand
0.5 tsk. salt

Lækker som chili con carne - sund som al vegansk mad

Tilhører:
  • Sund mad
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Tilbehør

Et par ord om vores opskrift

Del

Chili sin carne betyder chili uden kød, og hvad skal vi da også med kød, når vi har så mange lækre grøntsager og krydderier?

Faktisk smager denne chili sin carne uhyggeligt meget som versionen med kød i. Hvis du ikke fortæller noget til dine gæster, vil de fleste tro, at du serverer en helt almindelig chili con carne. Prøv det!

Tricket er at bruge præcis de samme grøntsager og krydderier, som du plejer, og erstatte kødet med “Naturli’ Hakket – 100% plantebaseret”, der i gryderetter ligner og opfører sig ganske meget som hakket oksekød.

Plantefarsen er lidt blødere i konsistensen end kød, men har alligevel lidt bid. Og så skal plantekødet kun koges halvt så længe som kokødet – en klar fordel.

I mange udgaver af chili con carne bruger man mørk chokolade, som man også gør i Mexico, hvor retten stammer fra. Vi erstatter her chokoladen med kakao, der jo er den vigtigste bestanddel i mørk chokolade og giver gryderetten sit autentiske præg.

Fordi chili sin carne er vegansk og baseret ene og alene på grøntsager, har vi droppet de røde bønner, der normalt giver retten substans.

I stedet foreslår vi at servere quinoa til. Det supersunde tilbehør er en god erstatning for ris eller brød – quinoa er meget mættende, fyldt med proteiner og hører naturligt hjemme i en vegetarisk eller vegansk kostplan.

Chili sin carne med plantefars og quinoa er en nem og sund middagsret for alle, der gerne vil støtte den klimavenlige udvikling – uden at lide under det.

Ingredienser

Antal personer:
1 chili
2 rødløg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
2 stængler blegselleri
3 spsk. olie
2 tsk. spidskommen
2 tsk. korianderfrø
1.5 tsk. salt
1 tsk. kanel
1 tsk. kakao
400 g Naturli’ Hakket - 100% plantebaseret
2 dl vand
1 ds. flået tomat
Persille
Tilbehør
3 dl rød quinoa
6 dl vand
0.5 tsk. salt
2 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Hak chilien fint og snit de øvrige grøntsager i små tern

2
Færdig

Steg grøntsagerne i olien, til løgene begynder at blive blanke

3
Færdig

Tilsæt de knuste krydderier og kakao og steg med 1 minut

4
Færdig

Tilsæt plantefarsen og steg med, til den er smuldret

5
Færdig

Tilsæt vand og flået tomat og småkog retten 20 minutter under låg

6
Færdig

Kog quinoa 10 minutter med vand og salt, lad hvile 5 minutter under låg og hæld vandet fra

7
Færdig

Servér chili sin carne og quinoa af dybe tallerkener med et drys persille

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Nemme sunde morgenboller
forrige
Opskrift: Nemme sunde morgenboller
Opskrift: 12 sunde chokolademuffins på 30 minutter
næste
Opskrift: 12 sunde chokolademuffins på 30 minutter
Opskrift: Nemme sunde morgenboller
forrige
Opskrift: Nemme sunde morgenboller
Opskrift: 12 sunde chokolademuffins på 30 minutter
næste
Opskrift: 12 sunde chokolademuffins på 30 minutter

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here