Ingredienser
-
1 chili
-
2 rødløg
-
2 fed hvidløg
-
2 gulerødder
-
2 stængler blegselleri
-
3 spsk. olie
-
2 tsk. spidskommen
-
2 tsk. korianderfrø
-
1.5 tsk. salt
-
1 tsk. kanel
-
1 tsk. kakao
-
400 g Naturli’ Hakket - 100% plantebaseret
-
2 dl vand
-
1 ds. flået tomat
-
Persille
-
Tilbehør
-
3 dl rød quinoa
-
6 dl vand
-
0.5 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Chili sin carne betyder chili uden kød, og hvad skal vi da også med kød, når vi har så mange lækre grøntsager og krydderier?
Faktisk smager denne chili sin carne uhyggeligt meget som versionen med kød i. Hvis du ikke fortæller noget til dine gæster, vil de fleste tro, at du serverer en helt almindelig chili con carne. Prøv det!
Tricket er at bruge præcis de samme grøntsager og krydderier, som du plejer, og erstatte kødet med “Naturli’ Hakket – 100% plantebaseret”, der i gryderetter ligner og opfører sig ganske meget som hakket oksekød.
Plantefarsen er lidt blødere i konsistensen end kød, men har alligevel lidt bid. Og så skal plantekødet kun koges halvt så længe som kokødet – en klar fordel.
I mange udgaver af chili con carne bruger man mørk chokolade, som man også gør i Mexico, hvor retten stammer fra. Vi erstatter her chokoladen med kakao, der jo er den vigtigste bestanddel i mørk chokolade og giver gryderetten sit autentiske præg.
Fordi chili sin carne er vegansk og baseret ene og alene på grøntsager, har vi droppet de røde bønner, der normalt giver retten substans.
I stedet foreslår vi at servere quinoa til. Det supersunde tilbehør er en god erstatning for ris eller brød – quinoa er meget mættende, fyldt med proteiner og hører naturligt hjemme i en vegetarisk eller vegansk kostplan.
Chili sin carne med plantefars og quinoa er en nem og sund middagsret for alle, der gerne vil støtte den klimavenlige udvikling – uden at lide under det.
Ingredienser
1 chili | |
2 rødløg | |
2 fed hvidløg | |
2 gulerødder | |
2 stængler blegselleri | |
3 spsk. olie | |
2 tsk. spidskommen | |
2 tsk. korianderfrø | |
1.5 tsk. salt | |
1 tsk. kanel | |
1 tsk. kakao | |
400 g Naturli’ Hakket - 100% plantebaseret | |
2 dl vand | |
1 ds. flået tomat | |
Persille | |
Tilbehør |
|
3 dl rød quinoa | |
6 dl vand | |
0.5 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Hak chilien fint og snit de øvrige grøntsager i små tern |
2
Færdig
|
Steg grøntsagerne i olien, til løgene begynder at blive blanke |
3
Færdig
|
Tilsæt de knuste krydderier og kakao og steg med 1 minut |
4
Færdig
|
Tilsæt plantefarsen og steg med, til den er smuldret |
5
Færdig
|
Tilsæt vand og flået tomat og småkog retten 20 minutter under låg |
6
Færdig
|
Kog quinoa 10 minutter med vand og salt, lad hvile 5 minutter under låg og hæld vandet fra |
7
Færdig
|
Servér chili sin carne og quinoa af dybe tallerkener med et drys persille |