Ingredienser
-
2.5 dl vand
-
25 g gær
-
0.5 dl yoghurt
-
3 spsk. olie
-
220 g hvedemel
-
220 g rugmel
-
1 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Start dagen sundt: Med en masse kostfibre, som er gode for fordøjelsen! Rugmel er rigt på kostfibre, men mange mennesker vil helst vente med at spise rugbrød til frokost. Om morgenen skal det være fint, hvidt brød.
Disse nemme morgenboller er fine nok til dem, der foretrækker det hvide brød – og sunde nok til os, der gerne vil give maven noget at arbejde med. Samtidig smager bollerne drøngodt og kræver kun en beskeden arbejdsindsats.
Hvis bollerne skal være endnu sundere, kan du fx tilsætte et par spsk. hørfrø, chiafrø eller knækkede hvedekerner (hvis du bruger mange frø eller kerner, skal der lidt ekstra vand i dejen). Omvendt: Hvis bollerne skal minde mere om hvidt brød, kan du erstatte rugmel med fx speltmel eller grahamsmel.
Disse sunde morgenboller kan naturligvis også bruges i familiens madpakker. Bollerne nærmest skriger på et stykke lækker ost, kødpålæg, leverpostej – eller honning, Nutella, syltetøj mv.
Du får 16 små fine morgenboller ud af denne portion.
Ingredienser
2.5 dl vand | |
25 g gær | |
0.5 dl yoghurt | |
3 spsk. olie | |
220 g hvedemel | |
220 g rugmel | |
1 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør vand og gær sammen |
2
Færdig
|
Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt grundigt |
3
Færdig
|
Lad hæve 45 minutter tildækket |
4
Færdig
|
Form til 16 små boller og sæt på en bageplade med bagepapir, tildækket |
5
Færdig
|
Lad efterhæve 30 minutter |
6
Færdig
|
Pensl med vand, drys med rugmel og bag ca. 15 minutter i en 225 grader varm ovn |