Ingredienser
-
Flæskesteg
-
2 kg kamsteg
-
1 dl soya
-
1 dl olie
-
1 citron, saften
-
2 tsk. paprika
-
2 tsk. chiliflager
-
2 tsk. salt
-
Sprød svær
-
Rå flæskesvær
-
Fint salt
Et par ord om vores opskrift
Flæskesteg smager fantastisk hele året rundt! Men på en varm sommerdag behøver vi ikke kartofler og brun sovs til den gode kamsteg, vel?
Faktisk vil vi foreslå at starte med at skære flæskesvær og fedtlag af stegen og lave sprød svær i ovnen. Det giver dig mulighed for at marinere kødet i en god marinade og lave din flæskesteg på grill. Den bliver enormt saftig og får en helt fantastisk smag af alt andet end jul.
Som tilbehør til flæskesteg i sommerhalvåret kan vi varmt anbefale en fræk pastasalat puttanesca med hvidløg, oliven, kapers og andre lækkerier.
Ingredienser
Flæskesteg |
|
2 kg kamsteg | |
1 dl soya | |
1 dl olie | |
1 citron, saften | |
2 tsk. paprika | |
2 tsk. chiliflager | |
2 tsk. salt | |
Sprød svær |
|
Rå flæskesvær | |
Fint salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
FlæskestegMarinér stegen med de øvrige ingredienser i en frysepose i mindst 8 timer |
2
Færdig
|
Vend gerne posen engang imellem, så marinaden fordeler sig bedst muligt |
3
Færdig
|
Grill stegen ca. 1,5 time på indirekte (kugle-)grill |
4
Færdig
|
Stegen skal have ca. 45-50 minutter pr. kilo i en meget varm grill |
5
Færdig
|
Sprød sværSkær sværen inkl. fedtkant i pænt store strimler (de skrumper) |
6
Færdig
|
Kog sværene i letsaltet vand i 20 minutter |
7
Færdig
|
Drys fint salt over sværene og anbring dem hver for sig på et stykke bagepapir |
8
Færdig
|
Steg ca. 45 minutter ved 200 grader - sværene skal være godt brune |
9
Færdig
|
Vend sværene undervejs og fjern flydende fedt |
10
Færdig
|
Lad sværene dryppe af på køkkenrulle |