Opskrift: Flæskesteg i sommerhalvåret
med soya, chili og paprika

0 0
Opskrift: Flæskesteg i sommerhalvåret

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Flæskesteg
2 kg kamsteg
1 dl soya
1 dl olie
1 citron, saften
2 tsk. paprika
2 tsk. chiliflager
2 tsk. salt
Sprød svær
Rå flæskesvær
Fint salt

Krydret flæskesteg på grill med ekstra sprød svær

Ingredienser

  • Flæskesteg

  • Sprød svær

Et par ord om vores opskrift

Del

Flæskesteg smager fantastisk hele året rundt! Men på en varm sommerdag behøver vi ikke kartofler og brun sovs til den gode kamsteg, vel?

Faktisk vil vi foreslå at starte med at skære flæskesvær og fedtlag af stegen og lave sprød svær i ovnen. Det giver dig mulighed for at marinere kødet i en god marinade og lave din flæskesteg på grill. Den bliver enormt saftig og får en helt fantastisk smag af alt andet end jul.

Som tilbehør til flæskesteg i sommerhalvåret kan vi varmt anbefale en fræk pastasalat puttanesca med hvidløg, oliven, kapers og andre lækkerier.

Ingredienser

Antal personer:
Flæskesteg
2 kg kamsteg
1 dl soya
1 dl olie
1 citron, saften
2 tsk. paprika
2 tsk. chiliflager
2 tsk. salt
Sprød svær
Rå flæskesvær
Fint salt
3 fra 6 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Flæskesteg

Marinér stegen med de øvrige ingredienser i en frysepose i mindst 8 timer

2
Færdig

Vend gerne posen engang imellem, så marinaden fordeler sig bedst muligt

3
Færdig

Grill stegen ca. 1,5 time på indirekte (kugle-)grill

4
Færdig

Stegen skal have ca. 45-50 minutter pr. kilo i en meget varm grill

5
Færdig

Sprød svær

Skær sværen inkl. fedtkant i pænt store strimler (de skrumper)

6
Færdig

Kog sværene i letsaltet vand i 20 minutter

7
Færdig

Drys fint salt over sværene og anbring dem hver for sig på et stykke bagepapir

8
Færdig

Steg ca. 45 minutter ved 200 grader - sværene skal være godt brune

9
Færdig

Vend sværene undervejs og fjern flydende fedt

10
Færdig

Lad sværene dryppe af på køkkenrulle

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Sprød asiatisk salat
forrige
Opskrift: Sprød asiatisk salat
Opskrift: Store, saftige kokosmakroner
næste
Opskrift: Store, saftige kokosmakroner
Opskrift: Sprød asiatisk salat
forrige
Opskrift: Sprød asiatisk salat
Opskrift: Store, saftige kokosmakroner
næste
Opskrift: Store, saftige kokosmakroner

Tilføj Din Kommentar