Ingredienser
-
Desserten
-
Friske figner i rom - med vaniljecreme
-
8 friske figner
-
Marinade
-
2 spsk. rom
-
2 spsk. honning
-
1 spsk. citronsaft
-
1 tsk. vaniljesukker
-
Vaniljecreme
-
6 spsk. græsk yoghurt
-
3 spsk. honning
-
1 spsk. citronsaft
-
3 tsk. vaniljesukker
-
Salaten
-
Æblesalat med friske figner
-
4 friske figner
-
2 æbler
-
1 rødløg
-
4 stilke mynte
-
Dressing
-
1 citron, saft og skal
-
2 spsk. honning
-
2 spsk. olie
-
0.5 tsk. salt
-
Peber
-
Mellemmåltidet
-
Friske figner i hjemmelavede energibarer
-
200 g friske figner
-
200 g tørrede tranebær
-
50 g mandler
-
3 dl havregryn
-
2 spsk. kakao
Et par ord om vores opskrift
Nogle grønthandlere sælger friske figner en stor del af året. Hjemmedyrkede figner er til gengæld kun tilgængelige i august-september, hvor de bliver bløde og modne. Farven kan være mørkegrøn og helt over i det brunlige, og fignerne bliver kun sødere, jo mere modne de er.
Figner må være noget nær verdens nemmeste frugt at have med at gøre. Du skærer blomst og stilk af – og spiser resten. Skallen er så blød og neutral i smagen, at det ikke giver mening at fjerne den.
Ud over for den gode smags skyld skal du spise friske figner, fordi de er ufatteligt sunde. De er fyldt med vigtige kostfibre, der giver dig en hurtigere mæthedsfornemmelse, en bedre fordøjelse og sænker risikoen for diabetes.
Friske figner indeholder en række nyttige vitaminer og mineraler. Blandt andet A-vitamin, der styrker syn og immunforsvar, K-vitamin, der får blodet til at koagulere, og kalium, som er vigtigt for dine muskler og hjertefunktion.
En lun augustdag forærede gode mennesker Spicy Twist en ordentlig portion friske figner. Af hjertet tak! Fignerne er nu forvandlet til 3 opskrifter, som alle er nemme at gå til. God fordøjelse.
Friske figner i rom – med vaniljecreme:
Æblesalat med friske figner:
Friske figner i hjemmelavede energibarer:
Ingredienser
Desserten |
|
Friske figner i rom - med vaniljecreme |
|
8 friske figner | |
Marinade |
|
2 spsk. rom | |
2 spsk. honning | |
1 spsk. citronsaft | |
1 tsk. vaniljesukker | |
Vaniljecreme |
|
6 spsk. græsk yoghurt | |
3 spsk. honning | |
1 spsk. citronsaft | |
3 tsk. vaniljesukker | |
Salaten |
|
Æblesalat med friske figner |
|
4 friske figner | |
2 æbler | |
1 rødløg | |
4 stilke mynte | |
Dressing |
|
1 citron, saft og skal | |
2 spsk. honning | |
2 spsk. olie | |
0.5 tsk. salt | |
Peber | |
Mellemmåltidet |
|
Friske figner i hjemmelavede energibarer |
|
200 g friske figner | |
200 g tørrede tranebær | |
50 g mandler | |
3 dl havregryn | |
2 spsk. kakao |
Sådan gør du
1
Færdig
|
DessertenSkær de friske figner i 1/8-dele |
2
Færdig
|
Rør marinaden sammen og hæld over fignerne |
3
Færdig
|
Lad trække mindst 1 time i køleskabet |
4
Færdig
|
Rør vaniljecremen sammen og servér til fignerne |
5
Færdig
|
SalatenSkær de friske figner i 1/8-dele |
6
Færdig
|
Skær æbler og løg i mundrette stykker |
7
Færdig
|
Hak myntebladene fint |
8
Færdig
|
Rør dressingen sammen og hæld over resten |
9
Færdig
|
Lad trække køligt en halv time før servering |
10
Færdig
|
MellemmåltidetKør alle ingredienser til en tyk pasta i foodprocessoren |
11
Færdig
|
Smør pastaen ud i et 0,5 cm tykt lag på et stykke bagepapir |
12
Færdig
|
Bag 1 time på midterste rille i en 100 g varm ovn |
13
Færdig
|
Skær ud i passende stykker og lad køle af på en bagerist |