Opskrifter: Friske figner i 3 skønne variationer
- som dessert, som salat og som energibar

0 0
Opskrifter: Friske figner i 3 skønne variationer

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Desserten
Friske figner i rom - med vaniljecreme
8 friske figner
Marinade
2 spsk. rom
2 spsk. honning
1 spsk. citronsaft
1 tsk. vaniljesukker
Vaniljecreme
6 spsk. græsk yoghurt
3 spsk. honning
1 spsk. citronsaft
3 tsk. vaniljesukker
Salaten
Æblesalat med friske figner
4 friske figner
2 æbler
1 rødløg
4 stilke mynte
Dressing
1 citron, saft og skal
2 spsk. honning
2 spsk. olie
0.5 tsk. salt
Peber
Mellemmåltidet
Friske figner i hjemmelavede energibarer
200 g friske figner
200 g tørrede tranebær
50 g mandler
3 dl havregryn
2 spsk. kakao

Få fat i nogle friske figner og bliv supersund på den lækre måde

Ingredienser

  • Desserten

  • Friske figner i rom - med vaniljecreme

  • Marinade

  • Vaniljecreme

  • Salaten

  • Æblesalat med friske figner

  • Dressing

  • Mellemmåltidet

  • Friske figner i hjemmelavede energibarer

Et par ord om vores opskrift

Del

Nogle grønthandlere sælger friske figner en stor del af året. Hjemmedyrkede figner er til gengæld kun tilgængelige i august-september, hvor de bliver bløde og modne. Farven kan være mørkegrøn og helt over i det brunlige, og fignerne bliver kun sødere, jo mere modne de er.

Figner må være noget nær verdens nemmeste frugt at have med at gøre. Du skærer blomst og stilk af – og spiser resten. Skallen er så blød og neutral i smagen, at det ikke giver mening at fjerne den.

Ud over for den gode smags skyld skal du spise friske figner, fordi de er ufatteligt sunde. De er fyldt med vigtige kostfibre, der giver dig en hurtigere mæthedsfornemmelse, en bedre fordøjelse og sænker risikoen for diabetes.

Friske figner indeholder en række nyttige vitaminer og mineraler. Blandt andet A-vitamin, der styrker syn og immunforsvar, K-vitamin, der får blodet til at koagulere, og kalium, som er vigtigt for dine muskler og hjertefunktion.

En lun augustdag forærede gode mennesker Spicy Twist en ordentlig portion friske figner. Af hjertet tak! Fignerne er nu forvandlet til 3 opskrifter, som alle er nemme at gå til. God fordøjelse.

Friske figner i rom – med vaniljecreme:

Billede af friske figner i rom med vaniljecreme

Æblesalat med friske figner:

Opskrifter: Friske figner i 3 skønne variationer

Friske figner i hjemmelavede energibarer:

Billede af friske figner i hjemmelavede energibarer

Ingredienser

Antal personer:
Desserten
Friske figner i rom - med vaniljecreme
8 friske figner
Marinade
2 spsk. rom
2 spsk. honning
1 spsk. citronsaft
1 tsk. vaniljesukker
Vaniljecreme
6 spsk. græsk yoghurt
3 spsk. honning
1 spsk. citronsaft
3 tsk. vaniljesukker
Salaten
Æblesalat med friske figner
4 friske figner
2 æbler
1 rødløg
4 stilke mynte
Dressing
1 citron, saft og skal
2 spsk. honning
2 spsk. olie
0.5 tsk. salt
Peber
Mellemmåltidet
Friske figner i hjemmelavede energibarer
200 g friske figner
200 g tørrede tranebær
50 g mandler
3 dl havregryn
2 spsk. kakao
5 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Desserten

Skær de friske figner i 1/8-dele

2
Færdig

Rør marinaden sammen og hæld over fignerne

3
Færdig

Lad trække mindst 1 time i køleskabet

4
Færdig

Rør vaniljecremen sammen og servér til fignerne

5
Færdig

Salaten

Skær de friske figner i 1/8-dele

6
Færdig

Skær æbler og løg i mundrette stykker

7
Færdig

Hak myntebladene fint

8
Færdig

Rør dressingen sammen og hæld over resten

9
Færdig

Lad trække køligt en halv time før servering

10
Færdig

Mellemmåltidet

Kør alle ingredienser til en tyk pasta i foodprocessoren

11
Færdig

Smør pastaen ud i et 0,5 cm tykt lag på et stykke bagepapir

12
Færdig

Bag 1 time på midterste rille i en 100 g varm ovn

13
Færdig

Skær ud i passende stykker og lad køle af på en bagerist

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Farserede porrer af oksefars
forrige
Opskrift: Farserede porrer af oksefars
Opskrift: Gammeldags skipperlabskovs
næste
Opskrift: Gammeldags skipperlabskovs
Opskrift: Farserede porrer af oksefars
forrige
Opskrift: Farserede porrer af oksefars
Opskrift: Gammeldags skipperlabskovs
næste
Opskrift: Gammeldags skipperlabskovs

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here