• Forside
  • Brunch
  • Opskrift: Avocadosalat med grapefrugt og sennepsvinaigrette

Opskrift: Avocadosalat med grapefrugt og sennepsvinaigrette

0 0
Opskrift: Avocadosalat med grapefrugt og sennepsvinaigrette

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
2 grapefrugter
2 avocadoer
1 hjertesalat
1 skalotteløg
Sennepsvinaigrette
4 spsk. olivenolie
2 spsk. æbleeddike
1 spsk. vand
1 spsk. dijonsennep
0.5 tsk. salt, peber

Smuk, superlækker og sund salat til enhver lejlighed

Tilhører:
  • Sund mad
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Sennepsvinaigrette

Et par ord om vores opskrift

Del

Er der to fødevarer, der passer sammen som hånd i handske, er det avocado og rød grapefrugt.

Den nøddeagtige, lidt fede og fade avocado skriger nærmest efter et syrerigt modspil, og det leverer den røde grapefrugt. Omvendt kan grapefrugt være lidt barsk at spise alene, og her er den milde, blide avocado en perfekt ledsager.

Behøver vi at fortælle, at både avocado og grapefrugt er megasunde fødevarer? Oven i købet kompletterer deres afdæmpede farver hinanden smukt – de ligner næsten et maleri, når de ligger i hinandens arme på et pænt fad.

Denne avocadosalat med grapefrugt får sprødhed fra et lag hjertesalat underneden. Det smagsmæssige modspil ydes af finthakket skalotteløg (der ikke er så skarpt i munden) og en virkelig god, fransk sennepsvinaigrette.

TIP. Grapefrugten skal udskæres i fileter. Det gør du sådan her: Skræl grapefrugten og fjern den yderste, hvide hinde. Skær ind langs grapefrugtens indre hinder med en skarp kniv, så det røde frugtkød bliver til fileter. Husk at opsamle saften, der smager vidunderligt som et glas frisk juice.

Du kan nyde avocadosalat med grapefrugt ved enhver tænkelig lejlighed. Til brunch. Til frokost. Som mellemmåltid. Som tilbehør til stegt kød og fisk, grillmad eller på den grønne buffet.

Et par råd om råvarerne:

  • Avocadoerne må ikke være FOR bløde, for så kan du ikke skære dem i fine skiver
  • Grapefrugterne skal helst være dem med rødt kød (blodgrapefrugter); de gule er for sure
  • Løgene skal helst være skalotteløg eller bananløg; evt. rødløg i en snæver vending; zittauerløg og forårsløg er for skarpe i smagen
  • Senneppen skal helst være en fransk dijonsennep, fx af mærket Maille, der har den nødvendige skarphed
  • Eddiken kan være en æbleeddike, æblecidereddike, hvid balsamico eller hvidvinseddike

Se også vores opskrift på sommeren skønneste grillsalat

Ingredienser

Antal personer:
2 grapefrugter
2 avocadoer
1 hjertesalat
1 skalotteløg
Sennepsvinaigrette
4 spsk. olivenolie
2 spsk. æbleeddike
1 spsk. vand
1 spsk. dijonsennep
0.5 tsk. salt, peber

Sådan gør du

1
Færdig

Skær grapefrugterne i fileter (se TIP)

2
Færdig

Skær de skrællede avocadoer i 0.5 cm tykke skiver

3
Færdig

Dryp lidt grapefrugtsaft over avocadoen, så den ikke bliver brun

4
Færdig

Dæk bunden af et pænt fad med blade af hjertesalat

5
Færdig

Anret grapefrugt og avocado skiftevis ovenpå

6
Færdig

Hak skalotteløget fint og drys over

7
Færdig

Ryst sennepsvinaigretten sammen og hæld over

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.400 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Fiskesuppe-fra-Hanstholm
forrige
Opskrift: Fiskesuppe fra Hanstholm
Groenne-plaintains-madbananer-som-snack
næste
Opskrift: Grønne plantains / madbananer som snacks
Fiskesuppe-fra-Hanstholm
forrige
Opskrift: Fiskesuppe fra Hanstholm
Groenne-plaintains-madbananer-som-snack
næste
Opskrift: Grønne plantains / madbananer som snacks

Tilføj Din Kommentar