• Forside
  • Slik
  • Opskrift: Raw energibar med abrikos og mandler

Opskrift: Raw energibar med abrikos og mandler

0 0
Opskrift: Raw energibar med abrikos og mandler

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
200 g tørrede abrikoser
100 g mandler
100 g havregryn
50 g honning
50 g kokosolie
0.25 tsk. salt
Tilhører:
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

På 10 minutter kan du nemt selv lave lækre energibarer eller myslibarer, som ikke skal bages. De bløde barer giver god energi og en sund mæthedsfornemmelse, når blodsukkeret er lavt sidst på eftermiddagen eller efter træning. Energibarerne kan også bruges som sundt slik i madpakken.

Læs mere om de sunde energibarer efter opskriften.

Ingredienser

Antal personer:
200 g tørrede abrikoser
100 g mandler
100 g havregryn
50 g honning
50 g kokosolie
0.25 tsk. salt
4 fra 6 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Kør alle ingredienser (grundigt!) til en klistret masse i foodprocessoren

2
Færdig

Beklæd en lille form med bagepapir og fordel abrikosmassen jævnt

3
Færdig

Tryk det hele godt sammen og stil på køl i mindst 1 time

4
Færdig

Skær ud til energibarer i den størrelse, du har lyst til

Mere om raw energibarer med abrikos og mandler

Ideen med energibarer er – som ordet svagt antyder – at tilføre kroppen hurtig energi, når behovet opstår. Det kan for eksempel være, når du begynder at gå sukkerkold sidst på eftermiddagen, hvor det er lang tid siden, du har spist frokost, og der stadig er mindst en time til aftensmaden. Eller efter træning, hvor hele organismen bare skriger efter noget sødt.

Energien kommer fra kulhydrater. Og der er netop masser af kulhydrater i disse supernemme og labre energibarer. Både tørrede abrikoser, mandler og honning giver dig masser af hurtige kulhydrater, som straks omsættes til energi i muskler og overskud på humørbarometret.

Samtidig indeholder barerne oceaner af nyttige kostfibre, der giver en sund og langvarig mæthedsfornemmelse. Derfor er barerne også geniale som en snack eller et mellemmåltid, når den lille sult pludselig melder sig. Eller som sundt slik i madpakken.

Energibarerne er raw – hvilket betyder, at de ikke skal bages. Du putter bare alle ingredienser i foodprofessoren, kører for højeste hastighed et par minutter, og så er den klistrede masse lige til at klaske på et stykke bagepapir og trykke ned i en lille form. Lad gerne stå 1 time i køleskabet, før du skærer massen ud til barer i passende størrelse.

Variationer

Du kan erstatte alle ingredienser i energibarerne med alt muligt andet:

  • Tørrede abrikoser kan byttes ud med al slags tørret frugt: Dadler, svesker, rosiner, tranebær…
  • Mandler kan byttes ud med hasselnødder, valnødder, peanuts, kokosflager…
  • Havregryn kan byttes ud med hvedeflager, rugflager, femkornsflager…
  • Honning kan byttes ud med sirup, Sukrinsirup, smeltet sukker…
  • Kokosolie kan byttes ud med alle slags vegetabilske olier eller smør…
  • Salt – kan undværes, hvis du synes (men er nyttigt, hvis du har svedt)…

Du kan også tilføre barerne andre smage, fx i form af chokoladestykker eller chokoladeovertræk, kokos, lakrids, vanilje, kanel – alt, hvad du elsker.

Opbevar energibarerne på køl i en lukket beholder. Holdbarheden er mindst 2 uger.

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Etiopisk gryderet med kylling og sorte linser
forrige
Opskrift: Etiopisk gryderet med kylling og sorte linser
Pappardelle med fennikel og hakket kød à la Martha Stewart
næste
Opskrift: Pappardelle med fennikel og hakket kød à la Martha Stewart
Etiopisk gryderet med kylling og sorte linser
forrige
Opskrift: Etiopisk gryderet med kylling og sorte linser
Pappardelle med fennikel og hakket kød à la Martha Stewart
næste
Opskrift: Pappardelle med fennikel og hakket kød à la Martha Stewart

Tilføj Din Kommentar