Ingredienser
-
Pizzadej
-
200 g quinoa
-
1.2 dl vand
-
2 spsk. olivenolie
-
1 tsk. bagepulver
-
1 tsk. salt
-
Hurtig tomatsovs
-
1 ds. flået tomat
-
1 peberfrugt
-
1 løg
-
2 spsk. ketchup
-
Desuden
-
150 g revet mozzarella
-
150 g oregano
-
150 g parmaskinke (eller serrano)
-
75 g ruccola
Et par ord om vores opskrift
En pizzabund lavet på quinoa i stedet for hvidt mel er vildt sund. Quinoa er nemlig fyldt med essentielle aminosyrer (protein), omega 3-fedtsyrer og andre gode sager, som kroppen hungrer efter. Kilde: Læs mere om quinoa her.
Pizzabunden er vegansk, glutenfri og nem at lave. Oven i købet kan du bage den ret sprød (i hvert fald i kanten), næsten knækbrødsagtig.
Men hvad med smagen, spørger du bekymret… Bare rolig, en quinoa pizzabund smager glimrende, ret neutralt faktisk, men selvfølgelig slet ikke som en pizzabund lavet af det usunde, hvide mel. Quinoa pizza er helt sin egen.
Se også vores opskrift på Danmarks sundeste fuldkornspizza
Du kan bruge alle tre slags quinoa til pizzadejen – rød, hvid og sort. Smagen er ens! Mange bruger hvid quinoa, fordi det giver en mere normal pizzafarve. Vi brugte rød quinoa, og som du kan se, ligner bunden mere knækbrød.
Fremgangsmåden er enkel og betydeligt hurtigere end traditionel pizzadej:
- Hæld rigeligt med kogende vand over quinoaen og lad trække 30 minutter
- Sigt trækkevandet fra og hæld quinoa i blenderen med frisk vand, bagepulver, salt og lidt olivenolie
- Blend, indtil dejen er som en tyk, glat grød
- Smør dejen ud på et stykke bagepapir med en spatel eller paletkniv
- Bag bunden 20 minutter i en 220 grader varm ovn
- Vend bunden direkte ud på bagepladen, træk bagepapiret af og giv den 10 minutter på den anden side
- Skru ovnen op på grill, hæld dit favoritfyld på pizzabunden og giv den endnu 2-3 minutter midt i ovnen
Vores fyld er ikke vegansk!
Når bunden er bagt færdig, foreslår vi at lave en pizza med (en hurtig) tomatsovs og mozzarella. Så snart den kommer varm ud af ovnen, drysses med oregano og herefter frisk rucola samt parmaskinke. Det er en skøn pizzatopping.
Foretrækker du at fortsætte i det veganske, kan du naturligvis vælge alt muligt andet fyld. Pas blot på, at fyldet ikke er for vådt, for en pizzabund lavet af quinoa bliver hurtigt blød.
Ingredienser
Pizzadej |
|
200 g quinoa | |
1.2 dl vand | |
2 spsk. olivenolie | |
1 tsk. bagepulver | |
1 tsk. salt | |
Hurtig tomatsovs |
|
1 ds. flået tomat | |
1 peberfrugt | |
1 løg | |
2 spsk. ketchup | |
Desuden |
|
150 g revet mozzarella | |
150 g oregano | |
150 g parmaskinke (eller serrano) | |
75 g ruccola |
Sådan gør du
1
Færdig
|
PizzadejHæld quinoaen i en skål, hæld rigeligt med kogende vand over og lad trække 30 minutter |
2
Færdig
|
Sigt trækkevandet fra og hæld quinoa i blenderen med frisk vand, bagepulver, salt og lidt olivenolie |
3
Færdig
|
Blend, indtil dejen er som en tyk, glat grød |
4
Færdig
|
Læg et stykke bagepapir på en bageplade og smør dejen tyndt ud med en spatel eller paletkniv |
5
Færdig
|
Bag 20 minutter på næstnederste rille i en 220 grader varm ovn |
6
Færdig
|
Vend bunden på hovedet, direkte ud på bagepladen, træk bagepapiret af og giv den 10 minutter på den anden side, stadig på næstnederste rille |
7
Færdig
|
Skru ovnen op på grill (275 grader), smør det meste af tomatsovsen ud på bunden, drys med mozzarella og bag pizzaen 2-3 minutter midt i ovnen, til osten er smeltet |
8
Færdig
|
Drys oregano på pizzaen og pynt med parmaskinke og ruccola |
9
Færdig
|
Hurtig tomatsovsBlend de 4 ingredienser fint og hæld i en sigte |
10
Færdig
|
Vend tomatsovsen flittigt rundt i sigten med en ske, mens så meget væske som muligt løber fra - det tager 5-10 minutter |
11
Færdig
|
Lad gerne tomatsovsen stå i sigten og dryppe yderligere af, hvis der er tid |