Opskrift: Ovnbagte rødbeder med fløde og parmesan (middagsret)

0 0
Opskrift: Ovnbagte rødbeder med fløde og parmesan (middagsret)

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 kg rødbeder
2 rødløg
3 fed hvidløg
3 spsk. olivenolie
3 spsk. balsamico
1 dl piskefløde
20 peberkorn, knust
15 kardemommekapsler, de knuste korn
1.5 tsk. salt
1.5 tsk. sukker
150 g parmesan, fintrevet
Pynt
Ruccola
Tilhører:
  • Sund mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Pynt

Et par ord om vores opskrift

Del

Der er masser af umami og velsmag i dette fadfuld krydrede ovnbagte rødbeder, der svømmer rundt i en rund og rar flødesovs og er toppet med smeltet parmesan og sprød ruccola. Dup sovsen op med frisk brød og nyd, at en vegetarmiddag kan være lige så sjov, som når der er kød på tallerkenen.

Læs mere om ovnbagte rødbeder med fløde og parmesan efter opskriften.

Ingredienser

Antal personer:
1 kg rødbeder
2 rødløg
3 fed hvidløg
3 spsk. olivenolie
3 spsk. balsamico
1 dl piskefløde
20 peberkorn, knust
15 kardemommekapsler, de knuste korn
1.5 tsk. salt
1.5 tsk. sukker
150 g parmesan, fintrevet
Pynt
Ruccola
5 fra 4 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Tænd ovnen på 180 grader

2
Færdig

Snit de skrællede rødbeder i 3 mm tykke skiver

3
Færdig

Snit rødløg i både og hvidløg i tynde skiver

4
Færdig

Bland alting godt sammen i et ovnfast fad (minus parmesan)

5
Færdig

Bag 35 minutter på næstnederste rille

6
Færdig

Drys med parmesan og bag 15 minutter mere

7
Færdig

Pynt med masser af ruccola

Mere om ovnbagte rødbeder med fløde og parmesan

Først og fremmest skal du naturligvis spise denne skønne grøntsagsret, fordi den smager utroligt godt. Der er masser af umami og velsmag i hver eneste mundfuld, og du vil slet ikke savne dit daglige kødorgie.

Den tilfredsstillende umamifornemmelse i munden skyldes kombinationen af sødlige rødbeder, syrlig balsamico, salt, en venlig bitterhed fra kardemomme, peber og ruccola samt al den rare rundhed fra fløde og smeltet parmesan.

Glæd dig til at duppe den smukke, gammelrosa sovs op med frisk brød (fx en kurvfuld hjemmebagte kuvertbrød).

Ud over for de dejlige smage skal du så sandelig også guffe store mængder rødbeder, fordi det er godt for klimaet, for den danske betalingsbalance – og ikke mindst for din sundhed. Vi citerer her fra en artikel i onlinemagasinet BedreLivsstil.dk

Rødbeders sundhedsmæssige fordele

På grund af deres jernindhold bekæmper de anæmi og træthed. De er ideelle, hvis du skal komme dig efter sygdom.
Reducerer naturligt forhøjet blodtryk.
Indeholder antiinflammatoriske egenskaber.
De har rensende egenskaber, som hjælper med at rense blodet og leveren. De fremmer også fjernelsen af toksiner i kroppen, som kan skade leveren.
Mindsker chancen for hjertekarsygdomme.
De har en anti-kræftfremkaldende effekt, ligesom de fleste røde fødevarer.
Deres høje fiberindhold fremmer naturligt fordøjelsen i tarmene.

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Den ultimative cote de boeuf
forrige
Opskrift: Den ultimative cote de boeuf – på panden
Bicicletta Spritz cocktail med Campari og hvidvin
næste
Opskrift: Bicicletta Spritz cocktail med Campari og hvidvin
Den ultimative cote de boeuf
forrige
Opskrift: Den ultimative cote de boeuf – på panden
Bicicletta Spritz cocktail med Campari og hvidvin
næste
Opskrift: Bicicletta Spritz cocktail med Campari og hvidvin

Tilføj Din Kommentar