Opskrift: Glutenfri vegansk pizzabund af quinoa
Lidt nemmere og meget sundere pizzabund

0 0
Opskrift: Glutenfri vegansk pizzabund af quinoa

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Pizzadej
200 g quinoa
1.2 dl vand
2 spsk. olivenolie
1 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
Hurtig tomatsovs
1 ds. flået tomat
1 peberfrugt
1 løg
2 spsk. ketchup
Desuden
150 g revet mozzarella
150 g oregano
150 g parmaskinke (eller serrano)
75 g ruccola
Tilhører:
  • Sund mad

Ingredienser

  • Pizzadej

  • Hurtig tomatsovs

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

En pizzabund lavet på quinoa i stedet for hvidt mel er vildt sund. Quinoa er nemlig fyldt med essentielle aminosyrer (protein), omega 3-fedtsyrer og andre gode sager, som kroppen hungrer efter. Kilde: Læs mere om quinoa her.

Pizzabunden er vegansk, glutenfri og nem at lave. Oven i købet kan du bage den ret sprød (i hvert fald i kanten), næsten knækbrødsagtig.

Men hvad med smagen, spørger du bekymret… Bare rolig, en quinoa pizzabund smager glimrende, ret neutralt faktisk, men selvfølgelig slet ikke som en pizzabund lavet af det usunde, hvide mel. Quinoa pizza er helt sin egen.

Se også vores opskrift på Danmarks sundeste fuldkornspizza

Du kan bruge alle tre slags quinoa til pizzadejen – rød, hvid og sort. Smagen er ens! Mange bruger hvid quinoa, fordi det giver en mere normal pizzafarve. Vi brugte rød quinoa, og som du kan se, ligner bunden mere knækbrød.

Fremgangsmåden er enkel og betydeligt hurtigere end traditionel pizzadej:

  • Hæld rigeligt med kogende vand over quinoaen og lad trække 30 minutter
  • Sigt trækkevandet fra og hæld quinoa i blenderen med frisk vand, bagepulver, salt og lidt olivenolie
  • Blend, indtil dejen er som en tyk, glat grød
  • Smør dejen ud på et stykke bagepapir med en spatel eller paletkniv
  • Bag bunden 20 minutter i en 220 grader varm ovn
  • Vend bunden direkte ud på bagepladen, træk bagepapiret af og giv den 10 minutter på den anden side
  • Skru ovnen op på grill, hæld dit favoritfyld på pizzabunden og giv den endnu 2-3 minutter midt i ovnen

Vores fyld er ikke vegansk!

Når bunden er bagt færdig, foreslår vi at lave en pizza med (en hurtig) tomatsovs og mozzarella. Så snart den kommer varm ud af ovnen, drysses med oregano og herefter frisk rucola samt parmaskinke. Det er en skøn pizzatopping.

Foretrækker du at fortsætte i det veganske, kan du naturligvis vælge alt muligt andet fyld. Pas blot på, at fyldet ikke er for vådt, for en pizzabund lavet af quinoa bliver hurtigt blød.

Ingredienser

Antal personer:
Pizzadej
200 g quinoa
1.2 dl vand
2 spsk. olivenolie
1 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
Hurtig tomatsovs
1 ds. flået tomat
1 peberfrugt
1 løg
2 spsk. ketchup
Desuden
150 g revet mozzarella
150 g oregano
150 g parmaskinke (eller serrano)
75 g ruccola

Sådan gør du

1
Færdig

Pizzadej

Hæld quinoaen i en skål, hæld rigeligt med kogende vand over og lad trække 30 minutter

2
Færdig

Sigt trækkevandet fra og hæld quinoa i blenderen med frisk vand, bagepulver, salt og lidt olivenolie

3
Færdig

Blend, indtil dejen er som en tyk, glat grød

4
Færdig

Læg et stykke bagepapir på en bageplade og smør dejen tyndt ud med en spatel eller paletkniv

5
Færdig

Bag 20 minutter på næstnederste rille i en 220 grader varm ovn

6
Færdig

Vend bunden på hovedet, direkte ud på bagepladen, træk bagepapiret af og giv den 10 minutter på den anden side, stadig på næstnederste rille

7
Færdig

Skru ovnen op på grill (275 grader), smør det meste af tomatsovsen ud på bunden, drys med mozzarella og bag pizzaen 2-3 minutter midt i ovnen, til osten er smeltet

8
Færdig

Drys oregano på pizzaen og pynt med parmaskinke og ruccola

9
Færdig

Hurtig tomatsovs

Blend de 4 ingredienser fint og hæld i en sigte

10
Færdig

Vend tomatsovsen flittigt rundt i sigten med en ske, mens så meget væske som muligt løber fra - det tager 5-10 minutter

11
Færdig

Lad gerne tomatsovsen stå i sigten og dryppe yderligere af, hvis der er tid

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.500 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Libanesiske kødboller og kartofler i tomatsovs - Dawood Basha
forrige
Opskrift: Libanesiske kødboller og kartofler i tomatsovs – Dawood Basha
Grillede koteletter som kebab
næste
Opskrift: Grillede koteletter som kebab
Libanesiske kødboller og kartofler i tomatsovs - Dawood Basha
forrige
Opskrift: Libanesiske kødboller og kartofler i tomatsovs – Dawood Basha
Grillede koteletter som kebab
næste
Opskrift: Grillede koteletter som kebab

Tilføj Din Kommentar