Opskrift: Koldhævet focaccia

0 0
Opskrift: Koldhævet focaccia

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Dej
50 g surdej
5 g gær
5 dl vand
450 g tipo 00-mel
2 dl havregryn, finvalsede
2 tsk. salt
Pynt
1 stor kvist frisk rosmarin
0.5 dl olivenolie
70 g sorte, stenfri oliven
Flagesalt

Blødt og luftigt focaccia, som smager helt autentisk

Ingredienser

  • Dej

  • Pynt

Et par ord om vores opskrift

Del

Denne labre opskrift på koldhævet focaccia har vi fundet på den inspirerende madside Muttionline.dk – og så har vi ændret og forenklet en smule.

Focaccia al rosmarino hedder det skønne brød hjemme i Italien. Det er et fladt, blødt og luftigt madbrød, der bages med rigelig olivenolie, rosmarin og for eksempel sorte, stenfri oliven som her.

Oliven er bestemt ikke et must. Og hvis du foretrækker salvie frem for rosmarin, vil enhver italiener stikke tomlen i vejret som tegn på, at det er helt ok.

Nyd focaccia i store lunser som tilbehør til maden i stedet for kartofler, pasta eller ris. Du kan fx sagtens servere focaccia til en grydefuld mørt italiensk oksekød, stracotto di manzo.

I forhold til Muttionlines fine opskrift har vi (især) ændret to ting: I stedet for først at lade mel, gryn og vand trække 1/2 time og senere at folde dejen hver halve time i 2-2,5 timer – ja, så har vi rørt dejen grundigt på røremaskine. Det giver en blank, glat dej fuld af luft – og det sparer små tre timer i processen.

Desuden giver vi brødet 5 minutter ekstra i ovnen, da det efter 20 minutter var lidt for blødt efter vores smag.

Men 1000 tak alligevel, Mutti. Eller Mamma skulle det vel være i dette tilfælde?

Ingredienser

Antal personer:
Dej
50 g surdej
5 g gær
5 dl vand
450 g tipo 00-mel
2 dl havregryn, finvalsede
2 tsk. salt
Pynt
1 stor kvist frisk rosmarin
0.5 dl olivenolie
70 g sorte, stenfri oliven
Flagesalt

Sådan gør du

1
Færdig

Opløs surdej og gær i vandet - og hæld de øvrige ingredienser til dej oveni

2
Færdig

Rør mindst 10 minutter på en røremaskine (eller med en håndmikser), til dejen er blank, glat og stadig meget fugtig

3
Færdig

Hak rosmarin groft, hæld i en gryde med olien og lun ved svag varme i 3 minutter - det må ikke syde

4
Færdig

Beklæd en bradepande (ca. 22 x 33 cm) med bagepapir - smør papiret med lidt af rosmarinolien.

5
Færdig

Hæld dejen ud i bradepanden og træk den ud til alle hjørner - lad stå tildækket ved stuetemperatur 1-2 timer.

6
Færdig

Stil bradepanden i køleskab mindst 8 timer

7
Færdig

Tag bradepanden ud og lad stå ved stuetemperatur mindst 1 time, før den skal i ovnen

8
Færdig

Tænd ovnen på 220 grader

9
Færdig

Fordel rosmarinolien over hele dejen med fingrene

10
Færdig

Stik en masse huller i dejen med din pegefinger - stik oliven ned i nogle af hullerne

11
Færdig

Drys med flagesalt

12
Færdig

Bag brødet 25 minutter på næstnederste rille i ovnen

13
Færdig

Tag brødet ud af ovnen - lad stå 10 minutter i bradepanden, før du vender det ud på en rist og lader køle af

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.400 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Stjerneskud
forrige
Opskrift: Smuk som et stjerneskud
Kulmule-eller-lyssej-med-sproed-skorpe
næste
Opskrift: Kulmule eller lyssej med sprød skorpe
Stjerneskud
forrige
Opskrift: Smuk som et stjerneskud
Kulmule-eller-lyssej-med-sproed-skorpe
næste
Opskrift: Kulmule eller lyssej med sprød skorpe

2 Comments Skjul kommentarer

Hejsa, fin side og tak for at flashe mit focacciabrød. Det ser godt ud (igen) – og fint med tippet til at røre dejen i stedet for at folde. It works!

1000 tak for de pæne ord, Bodil – de vejer tungt, når de kommer fra selveste MuttiOnline! Endnu engang tak for lån af den fine opskrift.

Appetitlige hilsener fra Spicy Twist

Tilføj Din Kommentar