Ingredienser
-
600 g kulmule eller lyssej
-
Salt, peber
-
Raspblanding
-
50 g Vesterhavsost, fint revet
-
40 g rasp
-
4 spsk. krydderurter, fint hakket
-
4 spsk. olivenolie
-
2 fed hvidløg, knust
-
1 citron, den revne skal
Et par ord om vores opskrift
Det er ligegyldigt, om du bruger kulmule eller lyssej i denne opskrift. For så vidt kunne du også bruge torsk, kuller eller mørksej.
Det engelske udgangspunkt for denne opskrift nævner selv lyssej (pollock) og kulmule (hake). Det drejer sig om fileterne, hvor der gerne må (men ikke behøver at) være skind på den ene side. Til gengæld ingen ben.
Det er en nem opskrift; du kan være klar på 25 minutter. Det er selvfølgelig også en lækker opskrift, for den hyggelige hvide fisk toppes af en sprød skorpe med mange rare smage. Det er kort sagt en opskrift også for folk, der normalt ikke er de store fiskespisere.
I raspblandingen oven på fisken indgår:
- Vesterhavsost – eller cheddar, primadonna, parmesan
- Rasp
- Friske krydderurter – fx persille, dild, esdragon, løvstikke, oregano…
- Hvidløg
- Citronskal
- Olivenolie eller smeltet smør
Fremgangsmåden er, som følger:
- Tag fisken ud af køleskabet mindst 30 minutter før brug og drys med lidt salt og peber
- Tænd ovnen på 220 grader
- Bland ingredienser til raspblanding
- Læg fisken på et stykke bagepapir med skindsiden nedad
- Fordel raspblandingen på kødsiden af fisken
- Bag fisken 10-12 minutter
Yes, du HAR gennemskuet det, Gunnar: Dén fiskeopskrift er der ingen ben i. Det er sådan, de gode englændere (og vi danskere) foretrækker at spise fisk.
Som tilbehør til kulmule eller lyssej med sprød skorpe vil denne lune rissalat til fisk smage fortryllende.
Ingredienser
600 g kulmule eller lyssej | |
Salt, peber | |
Raspblanding |
|
50 g Vesterhavsost, fint revet | |
40 g rasp | |
4 spsk. krydderurter, fint hakket | |
4 spsk. olivenolie | |
2 fed hvidløg, knust | |
1 citron, den revne skal |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Tag fisken ud af køleskabet mindst 30 minutter før brug |
2
Færdig
|
Del fisken i portionsstykker à ca. 150 gram |
3
Færdig
|
Drys med lidt salt og peber på kødsiden |
4
Færdig
|
Tænd ovnen på 220 grader |
5
Færdig
|
Bland ingredienser til raspblanding |
6
Færdig
|
Læg fisken på et stykke bagepapir med skindsiden nedad |
7
Færdig
|
Fordel raspblandingen på kødsiden af fiskestykkerne |
8
Færdig
|
Bag fisken 10-12 minutter midt i ovnen |