Opskrift: Kulmule eller lyssej med sprød skorpe

0 0
Opskrift: Kulmule eller lyssej med sprød skorpe

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
600 g kulmule eller lyssej
Salt, peber
Raspblanding
50 g Vesterhavsost, fint revet
40 g rasp
4 spsk. krydderurter, fint hakket
4 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg, knust
1 citron, den revne skal

Pragtfuld engelsk opskrift på et par af havets hvide lækkerbiskner

Tilhører:
  • Nem og hurtig mad

Ingredienser

  • Raspblanding

Et par ord om vores opskrift

Del

Det er ligegyldigt, om du bruger kulmule eller lyssej i denne opskrift. For så vidt kunne du også bruge torsk, kuller eller mørksej.

Det engelske udgangspunkt for denne opskrift nævner selv lyssej (pollock) og kulmule (hake). Det drejer sig om fileterne, hvor der gerne må (men ikke behøver at) være skind på den ene side. Til gengæld ingen ben.

Det er en nem opskrift; du kan være klar på 25 minutter. Det er selvfølgelig også en lækker opskrift, for den hyggelige hvide fisk toppes af en sprød skorpe med mange rare smage. Det er kort sagt en opskrift også for folk, der normalt ikke er de store fiskespisere.

I raspblandingen oven på fisken indgår:

  • Vesterhavsost – eller cheddar, primadonna, parmesan
  • Rasp
  • Friske krydderurter – fx persille, dild, esdragon, løvstikke, oregano…
  • Hvidløg
  • Citronskal
  • Olivenolie eller smeltet smør

Fremgangsmåden er, som følger:

  • Tag fisken ud af køleskabet mindst 30 minutter før brug og drys med lidt salt og peber
  • Tænd ovnen på 220 grader
  • Bland ingredienser til raspblanding
  • Læg fisken på et stykke bagepapir med skindsiden nedad
  • Fordel raspblandingen på kødsiden af fisken
  • Bag fisken 10-12 minutter

Yes, du HAR gennemskuet det, Gunnar: Dén fiskeopskrift er der ingen ben i. Det er sådan, de gode englændere (og vi danskere) foretrækker at spise fisk.

Som tilbehør til kulmule eller lyssej med sprød skorpe vil denne lune rissalat til fisk smage fortryllende.

Ingredienser

Antal personer:
600 g kulmule eller lyssej
Salt, peber
Raspblanding
50 g Vesterhavsost, fint revet
40 g rasp
4 spsk. krydderurter, fint hakket
4 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg, knust
1 citron, den revne skal
3 fra 11 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Tag fisken ud af køleskabet mindst 30 minutter før brug

2
Færdig

Del fisken i portionsstykker à ca. 150 gram

3
Færdig

Drys med lidt salt og peber på kødsiden

4
Færdig

Tænd ovnen på 220 grader

5
Færdig

Bland ingredienser til raspblanding

6
Færdig

Læg fisken på et stykke bagepapir med skindsiden nedad

7
Færdig

Fordel raspblandingen på kødsiden af fiskestykkerne

8
Færdig

Bag fisken 10-12 minutter midt i ovnen

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Koldhaevet-foccacia
forrige
Opskrift: Koldhævet focaccia
Kylling-med-honning-og-valnoedder
næste
Opskrift: Kylling med honning og valnødder
Koldhaevet-foccacia
forrige
Opskrift: Koldhævet focaccia
Kylling-med-honning-og-valnoedder
næste
Opskrift: Kylling med honning og valnødder

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here