Ingredienser
-
1 svinemørbrad
-
Olie til stegning
-
Sesamfrø til drys
-
Marinade
-
3 fed hvidløg, revet
-
30 g ingefær, revet
-
0.5 dl soya
-
1 spsk. olie
-
1 spsk. sesamfrø, knust
-
1 spsk. citronsaft
-
0.5 tsk. chiliflager
-
0.5 tsk. sort peber, knust
-
1 tsk. brunt sukker
Et par ord om vores opskrift
Bulgogi er en af de mest populære retter i Korea. Papirtyndt skåret, marineret kød lynstegt på en bordgrill, en pande eller et andet stegemedie.
På koreansk betyder bulgogi ildkød (bul = ild, gogi = kød).
Bulgogi smager vidunderligt. Mørt, saftigt, let krydret kød, som man næsten ikke kan stoppe med at guffe løs af, når man først er kommet i gang. Retten serveres overalt i Sydkorea (selv om den stammer fra Nordkorea), typisk i form af skåle med marineret kød og en bordgrill, der sættes ind midt i bordet, så gæsterne selv kan stege kødet.
Kødet, der marineres, er som oftest bøfkød eller mørt svinekød. Ofte vil man vælge udskæringer med en smule naturligt fedt, der gør sig godt ved lynstegning.
Det kan anbefales at fryse kødet et par timer, før det skal marineres – let frosset kød er lettere at skære i papirtynde skiver. Herefter skal kødet marinere i 30 minutter, og så er det klar til at stege.
Prøv eventuelt at bruge din toaster til at stege kødet i. En toaster kan blive virkelig varm, så når du klapper toasteren sammen om kødet, er det klar på 2 minutter.
Se også vores opskrift på perfekt kyllingebryst i toaster på 8 minutter
I en ægte koreansk bulgogi-marinade indgår som regel sesamolie, en særlig slags chili samt revet koreansk pære, som giver sødme og er med til at mørne kødet.
Vi har byttet disse vigtige ingredienser ud med ting, det er mere sandsynligt, vores læsere har i køkkenet: Olivenolie samt sesamfrø (som vi pulveriserer i en morter), chiliflager, citronsaft (som også mørner) og lidt brunt sukker.
Servér evt bulgogi i en bulgogi-bowl
Du kan spise det mundvandsfremkaldende bulgogi-kød som snack eller som kød sammen med ris og grøntsager efter eget valg.
I Korea serveres bulgogi også i burgerboller med salat, tomat og agurk.
Men du kan også servere bulgogi som topping på en bulgogi-bowl. Her laver du skåle med (en nem form for) sushiris og topper op med kød og rå grøntsager.
- Her finder du opskriften på nemme sushiris
- Grøntsagerne kan fx være gulerod, agurk, tomater, rødløg, bønnespirer. Skær grøntsagerne ud i fine stykker og vend dem i en ekstra portion af den samme marinade, som du har vendt kødet i.
En kold øl smager altid godt til bulgogi. Prøv at få fat i en håndfuld koreanske Hite-øl.
Ingredienser
1 svinemørbrad | |
Olie til stegning | |
Sesamfrø til drys | |
Marinade |
|
3 fed hvidløg, revet | |
30 g ingefær, revet | |
0.5 dl soya | |
1 spsk. olie | |
1 spsk. sesamfrø, knust | |
1 spsk. citronsaft | |
0.5 tsk. chiliflager | |
0.5 tsk. sort peber, knust | |
1 tsk. brunt sukker |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Hvis du har tid, så afpuds mørbraden og læg den i fryseren 2 timer - så er den lettere at skære ud i meget tynde skiver |
2
Færdig
|
Ellers tag mørbraden ud af køleskabet 1 time før tilberedning, afpuds den og skær i tyndest mulige skiver |
3
Færdig
|
Rør marinaden sammen og hæld i en frysepose sammen med kødet - lad marinere ved stuetemperatur i mindst 30 minutter (eller lige så længe, du synes, i køleskab) |
4
Færdig
|
Steg kødet ad nogle omgange ved meget høj varme - enten i en toaster penslet med olie eller på en sliplet-pande med lidt olie |
5
Færdig
|
Stegetiden er ca. 2 minutter i toaster og 1,5 minut på hver side på pande |