Opskrift: Citronmarineret helstegt svinemørbrad på grill

0 0
Opskrift: Citronmarineret helstegt svinemørbrad på grill

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 stor svinemørbrad
Citronmarinade
0.5 citron, saft og skal
3 spsk. olivenolie
1 spsk. timian
2 tsk. salt, peber

Smager fantastisk - og du behøver ikke afpudse mørbraden

Ingredienser

  • Citronmarinade

Et par ord om vores opskrift

Del

Det her bliver en af de nemmeste opskrifter på svinemørbrad, du nogen sinde støder på. For du skal ikke afpudse kødet for sener og fedt, som du plejer. Og du skal ikke stege kødet i mange små stykker, der risikerer at blive tørre…

Du lægger simpelt hen hele mørbraden på grillen, og 30 minutter efter er du den lykkelige indehaver af en perfekt saftig svinemørbrad med den mest fantastiske smag.

Men lad os starte fra en ende af:

  • 30 minutter før mørbraden skal på grillen, hiver du den ud af køleskabet
  • Placér mørbraden på en stor tallerken, hvor du i forvejen har hældt marinaden ud på
  • Marinaden består af citronsaft, citronskal, timian, olivenolie, salt og peber
  • Nu vender du mørbraden rundt på tallerkenen, så hele overfladen får et lag marinade – vend gerne rundt et par gange
  • Når grillen er varm, steger du mørbraden ved indirekte varme i 15 minutter
  • Herefter vender du mørbraden i den overskydende marinade på tallerkenen og giver den yderligere 10 minutter ved indirekte varme
  • Til sidst skal mørbraden grilles direkte over de glødende kul – og det skal være på alle 4 sider, så den får stegeskorpe overalt
  • Den direkte grillning blødgør samtidig sener og smelter alt fedt af – det tager 5-10 minutter
  • Lad eventuelt mørbraden hvile 15 minutter, før du skærer den i halvtykke skiver

Sammen med mørbraden bagte vi et fadfuld overskårne cherrytomater og fine både af rødløg, overhældt med olivenolie, hvidløg, salt og rosmarin. Der var lige plads til fadet i grillen. Mens kødet hvilede, trak vi fadet hen over direkte varme, så grøntsagerne fik 10 minutter ekstra. Undskyld, men det er ikke muligt at beskrive, hvor godt de tomater og løg smagte!

En kartoffelsalat med dildmayo smager også herligt til den grillede mørbrad.

Ingredienser

Antal personer:
1 stor svinemørbrad
Citronmarinade
0.5 citron, saft og skal
3 spsk. olivenolie
1 spsk. timian
2 tsk. salt, peber

Sådan gør du

1
Færdig

Tag mørbraden ud af køleskabet, 30 minutter før den skal på grillen

2
Færdig

Rør marinaden sammen og hæld ud på en stor tallerken

3
Færdig

Vend mørbraden grundigt i marinaden, gerne flere gange

4
Færdig

Når grillen er varm, steger du mørbraden 15 minutter ved indirekte varme

5
Færdig

Tag mørbraden af grillen, vend i den overskydende marinade på tallerkenen, læg tilbage på grillen og steg yderligere 10 minutter ved indirekte varme

6
Færdig

Nu skal mørbraden grilles direkte over de glødende kul - sørg for, at den bliver grillet på alle 4 sider og får stegeskorpe overalt - denne proces tager 5-10 minutter

7
Færdig

Lad evt. mørbraden hvile 15 minutter, før du skærer den i halvtykke skiver

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.400 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Boller-i-roed-karry-med-havreris
forrige
Opskrift: Boller i rød karry – med havreris
Rugbroedstaerte-med-loeg-og-bacon
næste
Opskrift: Rugbrødstærte med løg og bacon
Boller-i-roed-karry-med-havreris
forrige
Opskrift: Boller i rød karry – med havreris
Rugbroedstaerte-med-loeg-og-bacon
næste
Opskrift: Rugbrødstærte med løg og bacon

Tilføj Din Kommentar