Opskrift: Hjemmebagte rug-pita med fiskefilet og æblesalat

0 0
Opskrift: Hjemmebagte rug-pita med fiskefilet og æblesalat

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Rug-pita
25 g gær
3 dl vand
150 g rugmel
250 g hvedemel
0.5 tsk. salt
Fiskefilet
4 pæne fiskefileter
3 dl rugmel
0.5 dl olie
Salt, peber
Æblesalat
1 stort æble
2 gulerødder
1 granatæble
1 rødløg
0.5 spidskål
2 spsk. æbleeddike
1 spsk. sukker
Citrondressing
5 spsk. cremefraiche
3 spsk. olivenolie
1 spsk. tørret mynte
1 citron, den revne skal
2 tsk. citronsaft
0.5 tsk. salt

Familiens nye livret med fisk

Tilhører:
  • Børnemad
  • Sund mad

Ingredienser

  • Rug-pita

  • Fiskefilet

  • Æblesalat

  • Citrondressing

Et par ord om vores opskrift

Del

Selv børn og kræsne mænd kan lide fiskefilet. Og når fiskefileten så bliver puttet ned i et luftigt pitabrød med saftig salat og en vildt god dressing, så skal du bare se dem guffe!

Det smager som junkfood, men er i virkeligheden sundt. What’s not to like? Vi vil påstå, at denne ret sagtens kan blive familiens nye livret med fisk.

Se dog også vores opskrift på nemme fiskefrikadeller, som vi har hørt, at mange børn er ret vilde med.

  • De hjemmebagte rug-pita er pærelette at lave. Du ælter 5 almindelige ingredienser sammen, lader hæve 1 time, ruller ud til 8 små fladbrød, lader hæve 15 minutter, bager 10 minutter i ovnen … og bum, så står du med 8 lette, luftige, fuldkommen perfekte pitabrød, som er meget bedre end dem, du køber i supermarkedet.
  • Fiskefileterne er også lettere, end du er vant til. Brug fx pangasius eller rødspættefileter, skær i halve (passer i et pitabrød), vend i rugmel og steg 2 minutter på hver side i olie på en hed pande.
  • Æblesalaten består af revne æbler og gulerødder, granatæble, spidskål og rødløg. Vend med 2 spsk. æbleeddike og 1 spsk. sukker, som gør salaten supersaftig.
  • Citrondressing med tørret mynte er en lækker smagskombination, som samler brød, fisk og salat til en helhed. Dressingen består af cremefraiche, olivenolie, citronskal og lidt saft, tørret mynte og salt. Det lyder enkelt, men smager raffineret på den mellemøstlige måde.

Her på falderebet får du lige 2 tip om spidskål og granatæble, som du bliver glad for:

  1. Spidskål. Skær et helt kålhoved i strimler, som du plejer, hæld i en skål med 1 spsk. salt – og massér kålen grundigt i ca. 5 minutter. Pludselig begynder kålen at falde sammen og afgive vand. Nu kan du knuge vand ud af kålen (saltet følger med) – og til sidst står med noget, der ligner halvt så meget kål. Fordelene er, at kålen er meget lettere at tygge, og at du kan spise dobbelt så meget (sund!) kål, som du plejer.
  2. Granatæble. Skær toppen af granatæblet og lav 5 snit gennem skallen, begge dele uden at ramme kernerne. Fyld en skål med vand og begynd at vride granatæblet fra hinanden under vandet. Kernerne falder til bunds, mens de hvide hinder flyder ovenpå – så det er nemt at hælde vand og hinder fra til sidst. Samtidig undgår du at sprøjte granatæblesaft på dit tøj.

Ingredienser

Antal personer:
Rug-pita
25 g gær
3 dl vand
150 g rugmel
250 g hvedemel
0.5 tsk. salt
Fiskefilet
4 pæne fiskefileter
3 dl rugmel
0.5 dl olie
Salt, peber
Æblesalat
1 stort æble
2 gulerødder
1 granatæble
1 rødløg
0.5 spidskål
2 spsk. æbleeddike
1 spsk. sukker
Citrondressing
5 spsk. cremefraiche
3 spsk. olivenolie
1 spsk. tørret mynte
1 citron, den revne skal
2 tsk. citronsaft
0.5 tsk. salt
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Rug-pita

Opløs gæren i vandet og ælt de øvrige ingredienser i

2
Færdig

Lad dejen hæve 1 time, tildækket, et lunt sted

3
Færdig

Ælt igennem og del i 8 boller, som rulles ud til fladbrød (15 cm i diameter)

4
Færdig

Lad brødene efterhæve 15 minutter

5
Færdig

Bag ca. 10 minutter midt i en 225 grader varm ovn, til brødene er fint hævede og lysebrune

6
Færdig

Fiskefilet

Skær fiskefileterne i halve og hæld ned i en frysepose med rugmelet

7
Færdig

Blæs posen op, luk til og ryst fisken rundt, til den er dækket af mel

8
Færdig

Steg fisken 2 minutter på hver side i olien på en meget varm pande

9
Færdig

Krydr med salt og peber

10
Færdig

Æblesalat

Riv æble og gulerod groft, få kerner og saft ud af granatæblet (se tip i tekst), snit spidskål (se tip i tekst) og rødløg fint

11
Færdig

Vend grøntsagerne med æbleeddike og sukker

12
Færdig

Citrondressing

Rør ingredienserne sammen - gerne i god tid

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Gammeldags-hoensekoedssuppe
forrige
Opskrift: En grydefuld pragtfuld, gammeldags hønsekødssuppe for 40 kr.
Bulgogi
næste
Opskrift: Koreansk bulgogi – lynstegt marineret svinemørbrad
Gammeldags-hoensekoedssuppe
forrige
Opskrift: En grydefuld pragtfuld, gammeldags hønsekødssuppe for 40 kr.
Bulgogi
næste
Opskrift: Koreansk bulgogi – lynstegt marineret svinemørbrad

Tilføj Din Kommentar