Ingredienser
-
Rug-pita
-
25 g gær
-
3 dl vand
-
150 g rugmel
-
250 g hvedemel
-
0.5 tsk. salt
-
Fiskefilet
-
4 pæne fiskefileter
-
3 dl rugmel
-
0.5 dl olie
-
Salt, peber
-
Æblesalat
-
1 stort æble
-
2 gulerødder
-
1 granatæble
-
1 rødløg
-
0.5 spidskål
-
2 spsk. æbleeddike
-
1 spsk. sukker
-
Citrondressing
-
5 spsk. cremefraiche
-
3 spsk. olivenolie
-
1 spsk. tørret mynte
-
1 citron, den revne skal
-
2 tsk. citronsaft
-
0.5 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Selv børn og kræsne mænd kan lide fiskefilet. Og når fiskefileten så bliver puttet ned i et luftigt pitabrød med saftig salat og en vildt god dressing, så skal du bare se dem guffe!
Det smager som junkfood, men er i virkeligheden sundt. What’s not to like? Vi vil påstå, at denne ret sagtens kan blive familiens nye livret med fisk.
Se dog også vores opskrift på nemme fiskefrikadeller, som vi har hørt, at mange børn er ret vilde med.
- De hjemmebagte rug-pita er pærelette at lave. Du ælter 5 almindelige ingredienser sammen, lader hæve 1 time, ruller ud til 8 små fladbrød, lader hæve 15 minutter, bager 10 minutter i ovnen … og bum, så står du med 8 lette, luftige, fuldkommen perfekte pitabrød, som er meget bedre end dem, du køber i supermarkedet.
- Fiskefileterne er også lettere, end du er vant til. Brug fx pangasius eller rødspættefileter, skær i halve (passer i et pitabrød), vend i rugmel og steg 2 minutter på hver side i olie på en hed pande.
- Æblesalaten består af revne æbler og gulerødder, granatæble, spidskål og rødløg. Vend med 2 spsk. æbleeddike og 1 spsk. sukker, som gør salaten supersaftig.
- Citrondressing med tørret mynte er en lækker smagskombination, som samler brød, fisk og salat til en helhed. Dressingen består af cremefraiche, olivenolie, citronskal og lidt saft, tørret mynte og salt. Det lyder enkelt, men smager raffineret på den mellemøstlige måde.
Her på falderebet får du lige 2 tip om spidskål og granatæble, som du bliver glad for:
- Spidskål. Skær et helt kålhoved i strimler, som du plejer, hæld i en skål med 1 spsk. salt – og massér kålen grundigt i ca. 5 minutter. Pludselig begynder kålen at falde sammen og afgive vand. Nu kan du knuge vand ud af kålen (saltet følger med) – og til sidst står med noget, der ligner halvt så meget kål. Fordelene er, at kålen er meget lettere at tygge, og at du kan spise dobbelt så meget (sund!) kål, som du plejer.
- Granatæble. Skær toppen af granatæblet og lav 5 snit gennem skallen, begge dele uden at ramme kernerne. Fyld en skål med vand og begynd at vride granatæblet fra hinanden under vandet. Kernerne falder til bunds, mens de hvide hinder flyder ovenpå – så det er nemt at hælde vand og hinder fra til sidst. Samtidig undgår du at sprøjte granatæblesaft på dit tøj.
Ingredienser
Rug-pita |
|
25 g gær | |
3 dl vand | |
150 g rugmel | |
250 g hvedemel | |
0.5 tsk. salt | |
Fiskefilet |
|
4 pæne fiskefileter | |
3 dl rugmel | |
0.5 dl olie | |
Salt, peber | |
Æblesalat |
|
1 stort æble | |
2 gulerødder | |
1 granatæble | |
1 rødløg | |
0.5 spidskål | |
2 spsk. æbleeddike | |
1 spsk. sukker | |
Citrondressing |
|
5 spsk. cremefraiche | |
3 spsk. olivenolie | |
1 spsk. tørret mynte | |
1 citron, den revne skal | |
2 tsk. citronsaft | |
0.5 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rug-pitaOpløs gæren i vandet og ælt de øvrige ingredienser i |
2
Færdig
|
Lad dejen hæve 1 time, tildækket, et lunt sted |
3
Færdig
|
Ælt igennem og del i 8 boller, som rulles ud til fladbrød (15 cm i diameter) |
4
Færdig
|
Lad brødene efterhæve 15 minutter |
5
Færdig
|
Bag ca. 10 minutter midt i en 225 grader varm ovn, til brødene er fint hævede og lysebrune |
6
Færdig
|
FiskefiletSkær fiskefileterne i halve og hæld ned i en frysepose med rugmelet |
7
Færdig
|
Blæs posen op, luk til og ryst fisken rundt, til den er dækket af mel |
8
Færdig
|
Steg fisken 2 minutter på hver side i olien på en meget varm pande |
9
Færdig
|
Krydr med salt og peber |
10
Færdig
|
ÆblesalatRiv æble og gulerod groft, få kerner og saft ud af granatæblet (se tip i tekst), snit spidskål (se tip i tekst) og rødløg fint |
11
Færdig
|
Vend grøntsagerne med æbleeddike og sukker |
12
Færdig
|
CitrondressingRør ingredienserne sammen - gerne i god tid |