Opskrift: Mørbradbøffer med sund svampesovs
Herlig cremet sovs uden smør og fløde

0 0
Opskrift: Mørbradbøffer med sund svampesovs

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 svinemørbrad
0.5 dl olivenolie
Salt, peber
Svampesovs
1 løg
2 fed hvidløg
250 g markchampignon
1 tsk. balsamico
2 spsk. majsstivelse
3.5 dl minimælk
Salt, peber
Evt. kulør
Tilhører:
  • Børnemad

Ingredienser

  • Svampesovs

Et par ord om vores opskrift

Del

Mørbradbøffer med svampesovs har i årtier været en af danskernes livretter. Man skal da også være meget kræsen for ikke at kunne lide det milde, møre kød overhældt med en cremet sovs, der smager dejligt at svampe. Det er en klassiker, der vækker jubel både på det store, veldækkede frokostbord og som aftensmad med en grydefuld pillekartofler til.

I en svampesovs kan du putte alle mulige forskellige slags svampe, men du kan også gøre som os – blot snitte en bakke markchampignon i tynde skiver og lade dem spille hovedrollen som svampe. Nogle ville måske kalde retten for svinemørbradbøffer med champignonsovs…

Traditionelt laves en svampesovs (eller champignonsovs) med smør og fløde, og det smager naturligvis fantastisk. ALT med smør og fløde smager fantastisk! MEN – smør og fløde har en kedelig tendens til at aflejre sig i kroppen. Dels i form af forøget kropsvolumen (læs: deller), dels som livsfarligt kolesterol i blodårerne. For rigelige mængder smør og fløde er den sikre vej til blodpropper og hjertestop.

Heldigvis smager en god jomfruolivenolie også vidunderligt – og den er i modsætning til smør sund at indtage – så det er Spicy Twists absolutte favorit blandt alverdens fedtstoffer.

For at opnå den ønskede cremede konsistens erstatter vi piskefløde (38%) med minimælk (0,5%) og et par spiseskefulde majsstivelse. Et voilà – sund svampesovs!

Har du tænkt dig at servere mørbradbøffer med svampesovs som frokostret, må du hellere lige få vores opskrift på et forrygende godt (og nemt) hjemmebagt rugbrød.

Se også vores opskrifter på:

Ingredienser

Antal personer:
1 svinemørbrad
0.5 dl olivenolie
Salt, peber
Svampesovs
1 løg
2 fed hvidløg
250 g markchampignon
1 tsk. balsamico
2 spsk. majsstivelse
3.5 dl minimælk
Salt, peber
Evt. kulør

Sådan gør du

1
Færdig

Puds mørbraden fri for hinder og skær i 8-10 tykke skiver – bank dem let ud på skærefladerne

2
Færdig

Varm olien op ved høj varme på din bedste pande – steg mørbradbøfferne 1 minut på hver side, så de bliver let lysebrune på overfladen

3
Færdig

Tag mørbradbøfferne af panden, drys med salt og peber og lad hvile

4
Færdig

Skru ned for varmen og steg finthakket løg og hvidløg blanke (ikke brune) i olien på panden

5
Færdig

Tilsæt de tyndt skårne markchampignon og steg med 2-3 minutter

6
Færdig

Tilsæt balsamico og lad fordampe en smule

7
Færdig

Rør majsstivelse og mælk sammen og hæld blandingen ned over løg og svampe

8
Færdig

Lad sovsen tykne et par minutter og smag nu til med salt og peber – justér evt. farven med et par dråber kulør

9
Færdig

Læg mørbradbøfferne ned i sovsen og lad dem varme med 3-4 minutter – evt. kødsaft skal også med

10
Færdig

Servér retten lun eller rygende varm – den kan sagtens genopvarmes

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.500 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Score-osten til en romantisk middag for 2
forrige
Opskrift: Score-osten til en romantisk middag for 2
Perfekt stegt flæsk i ovn - ingen røg i køkkenet
næste
Opskrift: Perfekt stegt flæsk i ovn – ingen røg i køkkenet
Score-osten til en romantisk middag for 2
forrige
Opskrift: Score-osten til en romantisk middag for 2
Perfekt stegt flæsk i ovn - ingen røg i køkkenet
næste
Opskrift: Perfekt stegt flæsk i ovn – ingen røg i køkkenet

Tilføj Din Kommentar