Ingredienser
-
4 spsk. olivenolie
-
4 fed hvidløg, i tynde skiver
-
1 kg blåmuslinger, renset
-
2 dl tør hvidvin
-
1 dl friske brødkrummer
-
4 spsk. persille, finthakket
-
Peber
Et par ord om vores opskrift
I slagskyggen fra det gamle kirketårn på torvet i den skønne kroatiske by Lovran ligger fiskerestauranten Lovranska Vrata. Hver aften myldrer lokale og turister til for at guffe tindrende frisk fisk, som er hevet op af havet samme morgen.
Der er ikke så mange dikkedarer med tilberedningen. Til hovedret bestiller man typisk en stor fisk blandt det udvalg, tjenerne går rundt og viser frem. Fisken ryger på grillen, og nogen tid efter kommer tjeneren og udbener fisken for én. Hertil grillede grøntsager og et glas af husets hvide malvasia.
– Men hvad er så muslinger buzara? spurgte vi den alvidende tjener. Retten stod listet under forretter.
– Prøv det, sagde han selvsikkert. – I vil helt sikkert kunne lide det.
Som sagt, så gjort. Og muslinger buzara smager ganske rigtigt forrygende godt. Lidt som en omgang franske moules marinières, men med en meget mindre mængde suppe. Faktisk er suppen nærmest en slags sovs, som man dupper op med flutes.
– Er det svært at lave muslinger buzara? forhørte vi os hos den smilende, selvsikre tjener.
– Det er verdens nemmeste opskrift, lød svaret. Og så forklarede han på flot engelsk:
Steg lidt hvidløg i olie, til de afgiver smag, men ikke tager farve. Tilsæt muslinger, hvidvin, persille og friske brødkrummer. På med låget i 5 minutter, til muslingerne har åbnet sig. Fordel muslingerne i dybe tallerkener, kog sovsen en smule ind (2 minutter) og hæld over muslingerne. Værsgo.
Bemærk: Der skal IKKE salt i retten. Muslingerne afgiver masser af saltvand, når de åbner sig.
1 kg blåmuslinger rækker til 4 nydelige forretter. Og det tager kun 25 minutter at lave. Er der noget at betænke sig på?
Ingredienser
4 spsk. olivenolie | |
4 fed hvidløg, i tynde skiver | |
1 kg blåmuslinger, renset | |
2 dl tør hvidvin | |
1 dl friske brødkrummer | |
4 spsk. persille, finthakket | |
Peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
I en stor, tykbundet gryde steges tynde skiver hvidløg ved middelvarme, til de begynder at afgive aroma, men ikke tager farve |
2
Færdig
|
Tilsæt de øvrige ingredienser, læg låg på gryden, skru op for varmen og damp muslingerne i 5 minutter, til skallerne har åbnet sig |
3
Færdig
|
Fordel muslingerne i dybe tallerkener og kog suppen ind 2 minutter, til det snarere er en halvtyk sovs end en suppe - fordel sovsen over muslingerne |
4
Færdig
|
Kværn sort peber over retten og servér straks |