Opskrift: Lækre kroatiske muslinger buzara
Nem forret fyldt med velsmag

0 0
Opskrift: Lækre kroatiske muslinger buzara

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
4 spsk. olivenolie
4 fed hvidløg, i tynde skiver
1 kg blåmuslinger, renset
2 dl tør hvidvin
1 dl friske brødkrummer
4 spsk. persille, finthakket
Peber

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

I slagskyggen fra det gamle kirketårn på torvet i den skønne kroatiske by Lovran ligger fiskerestauranten Lovranska Vrata. Hver aften myldrer lokale og turister til for at guffe tindrende frisk fisk, som er hevet op af havet samme morgen.

Der er ikke så mange dikkedarer med tilberedningen. Til hovedret bestiller man typisk en stor fisk blandt det udvalg, tjenerne går rundt og viser frem. Fisken ryger på grillen, og nogen tid efter kommer tjeneren og udbener fisken for én. Hertil grillede grøntsager og et glas af husets hvide malvasia.

– Men hvad er så muslinger buzara? spurgte vi den alvidende tjener. Retten stod listet under forretter.

– Prøv det, sagde han selvsikkert. – I vil helt sikkert kunne lide det.

Som sagt, så gjort. Og muslinger buzara smager ganske rigtigt forrygende godt. Lidt som en omgang franske moules marinières, men med en meget mindre mængde suppe. Faktisk er suppen nærmest en slags sovs, som man dupper op med flutes.

– Er det svært at lave muslinger buzara? forhørte vi os hos den smilende, selvsikre tjener.

– Det er verdens nemmeste opskrift, lød svaret. Og så forklarede han på flot engelsk:

Steg lidt hvidløg i olie, til de afgiver smag, men ikke tager farve. Tilsæt muslinger, hvidvin, persille og friske brødkrummer. På med låget i 5 minutter, til muslingerne har åbnet sig. Fordel muslingerne i dybe tallerkener, kog sovsen en smule ind (2 minutter) og hæld over muslingerne. Værsgo.

Bemærk: Der skal IKKE salt i retten. Muslingerne afgiver masser af saltvand, når de åbner sig.

1 kg blåmuslinger rækker til 4 nydelige forretter. Og det tager kun 25 minutter at lave. Er der noget at betænke sig på?

Se også vores opskrift på muslinger i berusende selskab

Ingredienser

Antal personer:
4 spsk. olivenolie
4 fed hvidløg, i tynde skiver
1 kg blåmuslinger, renset
2 dl tør hvidvin
1 dl friske brødkrummer
4 spsk. persille, finthakket
Peber
1 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

I en stor, tykbundet gryde steges tynde skiver hvidløg ved middelvarme, til de begynder at afgive aroma, men ikke tager farve

2
Færdig

Tilsæt de øvrige ingredienser, læg låg på gryden, skru op for varmen og damp muslingerne i 5 minutter, til skallerne har åbnet sig

3
Færdig

Fordel muslingerne i dybe tallerkener og kog suppen ind 2 minutter, til det snarere er en halvtyk sovs end en suppe - fordel sovsen over muslingerne

4
Færdig

Kværn sort peber over retten og servér straks

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Teres major (på pande) og løgsovs
forrige
Opskrift: Teres major (på pande) og løgsovs
Hjemmelavet is med hindbær
næste
Opskrift: Hjemmelavet is med hindbær
Teres major (på pande) og løgsovs
forrige
Opskrift: Teres major (på pande) og løgsovs
Hjemmelavet is med hindbær
næste
Opskrift: Hjemmelavet is med hindbær

Tilføj Din Kommentar