Opskrift: Portugisisk blækspruttesalat (salada de polvo)

0 0
Opskrift: Portugisisk blækspruttesalat (salada de polvo)

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Til kogning
1 kg blæksprutte
1 løg
1 gulerod
20 peberkorn
Vand
Salat
1 løg
1 rød peber
1 bdt. koriander
0.5 bdt. bredbladet persille
Dressing
0.5 dl olivenolie
1 citron, saften
2 fed hvidløg, knust
0.5 tsk salt, peber

Ingredienser

  • Til kogning

  • Salat

  • Dressing

Et par ord om vores opskrift

Del

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi her på Spicy Twist er VILDE med blækspruttesalater. For os smager de af at rejse på langfart – for eksempel i Vietnam, Sydafrika, Kroatien, Grækenland, Spanien … og Portugal, naturligvis.

Læs mere om portugisisk blækspruttesalat (salada de polvo) under opskriften.

Ingredienser

Antal personer:
Til kogning
1 kg blæksprutte
1 løg
1 gulerod
20 peberkorn
Vand
Salat
1 løg
1 rød peber
1 bdt. koriander
0.5 bdt. bredbladet persille
Dressing
0.5 dl olivenolie
1 citron, saften
2 fed hvidløg, knust
0.5 tsk salt, peber
3 fra 3 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Er blæksprutten frosset, så tø den langsomt op i køleskab natten over

2
Færdig

Anbring den hele blæksprutte i en passende gryde, tilsæt løg og gulerod i grovestykker samt peberkorn, dæk med koldt vand og bring i kog

3
Færdig

Sørg for at skumme kogelagen og koge nu blæksprutten ved svag varme i 45 minutter

4
Færdig

Lad gerne blæksprutten trække i den varme kogelage i 15 minutter, før den køles af

5
Færdig

Skær blæksprutte, løg og rød peber i mundrette stykker, hak koriander og persille fint

6
Færdig

Bland salatingredienser og den sammenpiskede dressing og lad hvile køligt i mindst 1 time

Mere om portugisisk blækspruttesalat (salada de polvo)

Portugiserne spiser store mængder blæksprutte. Både stegte, grillede, marinerede og i salater. Det ottearmede uhyre hedder polvo på de kanter.

Vi fik en skøn blækspruttesalat – salada de polvo – på den grønne, portugisiske Atlanterhavsø Madeira og prøver her at rekonstruere den.

Selve blækspruttekødet skal være mørt, men stadig med et behageligt bid i. Det er ret nemt at opnå. Den rensede sprutte skal bare koges hel i 45 minutter. Herefter må den gerne trække 15 minutter i kogelagen.

Salaten består i øvrigt af løg, rød peber, koriander og persille – og naturligvis en let syrlig dressing rystet sammen af olivenolie, citronsaft, hvidløg, salt og peber. Hvor svært kan det være?

Se også vores opskrift på blækspruttesalat fra Dalmatien

Servér den portugisiske blækspruttesalat som forret for dine mere rejsevante og modige venner. Den er mild og behagelig og bør egentlig kunne spises af alle og enhver – meeen nogle synes jo, blækspruttens arme med sugekopper ser uhyggelige ud.

Servér gerne en flaske portugisisk vinho verde og en pladefuld hjemmebagte kuvertbrød til blækspruttesalaten.

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Kalvecuvette i ovn med lunt hvidløgssmør
forrige
Opskrift: Kalvecuvette i ovn med lunt hvidløgssmør
Karamelliseret rosenkål med parmesan
næste
Opskrift: Karamelliseret rosenkål med parmesan
Kalvecuvette i ovn med lunt hvidløgssmør
forrige
Opskrift: Kalvecuvette i ovn med lunt hvidløgssmør
Karamelliseret rosenkål med parmesan
næste
Opskrift: Karamelliseret rosenkål med parmesan

Tilføj Din Kommentar