Opskrift: Teres major (på pande) og løgsovs
Smager som en gammeldags engelsk bøf

0 0
Opskrift: Teres major (på pande) og løgsovs

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Løgsovs
3 spsk. olivenolie
5 løg
2 spsk. mel
0.5 liter oksebouillon
2 dråber kulør
Salt, peber
Kød
600 g teres major
2 spsk. olivenolie
Salt, peber
Eventuelt
Asparges
Cherrytomater

Ingredienser

  • Løgsovs

  • Kød

  • Eventuelt

Et par ord om vores opskrift

Del

Når du bestiller en bøf på restaurant, forventer du givetvis et stykke stegt ko med fritter og måske bearnaise og løgringe. Serveringen er inspireret af den måde, man spiser steaks på i de engelsktalende lande.

I Danmark fik du i gamle dage serveret en engelsk bøf. Det drejer sig stadig om et stykke stegt ko, men dengang var tilbehøret noget med brun sovs, bløde løg og kogte kartofler. Meget lig den måde, vi stadig spiser en gammeldags hakkebøf på.

Det smagte drøngodt, og engelsk bøf var masser af menneskers livret. Men pengene var små, så man fik det ikke så tit.

Har du lyst til at smage? Her kommer vores bud på en let opdateret udgave af engelsk bøf…

Prøv at få fat på den udskæring af koen, der hedder teres major. Det er et mørt stykke kød, der skæres ud af skulderen – nogen kalder den ligefrem for skuldermørbrad. Somme tider har dit supermarked udskæringen, og ellers er slagteren jo altid en mulighed.

De aflange stykker kød skal bare steges 3-4 minutter på hver side (lige som bøffer), hvile i 10 minutter, og så kan der skæres saftige skiver, sådan lidt på skrå.

Se også vores opskrift på teres major på grill

En løgsovs er der ikke meget hokuspokus over, men den smager fantastisk til al stegemad (også fisk). Du steger en masse tyndt skårne løg bløde i lidt fedtstof, rører en smule mel i og hælder bouillon over. Et par dråber kulør til sidst fuldender værket.

Som tilbehør til vores moderniserede engelske bøf foreslår vi at droppe kartoflerne. I stedet steger vi et bundt asparges på den pande, kødet lå på (men nu ligger kødet jo og hviler), og bagefter steger vi nogle dejlige søde cherrytomater. Det tager 7-8 minutter i alt. Voila!

Ingredienser

Antal personer:
Løgsovs
3 spsk. olivenolie
5 løg
2 spsk. mel
0.5 liter oksebouillon
2 dråber kulør
Salt, peber
Kød
600 g teres major
2 spsk. olivenolie
Salt, peber
Eventuelt
Asparges
Cherrytomater
3 fra 27 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Løgsovs

Varm olien op ved middellav varme på en pande

2
Færdig

Skær løgene i tynde både eller halve skiver – steg 10-15 minutter, til løgene er bløde og blanke, men ikke har taget farve

3
Færdig

Rør melet i og lad stege med 1 minut

4
Færdig

Rør bouillonen i og lad småkoge mindst 5 minutter

5
Færdig

Rør et par dråber kulør i og smag til med salt og peber

6
Færdig

Kød

Tag kødet ud af køleskabet mindst 1 time, inden det skal steges – dup det tørt med et stykke køkkenrulle

7
Færdig

Varm olien op ved middelhøj varme på en pande

8
Færdig

Steg kødet 3-4 minutter på hver side – der skal komme en flot stegeskorpe på

9
Færdig

Drys med salt og peber og læg kødet til hvile på et spækkebræt med kødrille – det må ikke tildækkes

10
Færdig

Efter 10 minutter kan du skære kødet ud i halvtykke skrå skiver

11
Færdig

Eventuelt

Steg asparges ved middelvarme i lidt olie på panden, du netop har stegt kød på – de skal have i alt 5-6 minutter – drys med salt

12
Færdig

Steg tomaterne et par minutter ved høj varme, til de er gennemvarme

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Mojito med pastis -pastisito
forrige
Opskrift: Mojito med pastis -pastisito
Lækre kroatiske muslinger buzara
næste
Opskrift: Lækre kroatiske muslinger buzara
Mojito med pastis -pastisito
forrige
Opskrift: Mojito med pastis -pastisito
Lækre kroatiske muslinger buzara
næste
Opskrift: Lækre kroatiske muslinger buzara

Tilføj Din Kommentar