Ingredienser
-
1 kg kyllingeoverlår
-
3 spsk. olie
-
3 spsk. rosmarin, finthakket
-
3 fed hvidløg, knust
-
1 citron, den revne skal
-
1 tsk. salt
-
0.5 tsk. chiliflager
Et par ord om vores opskrift
Kyllingen er et taknemmeligt kræ – vores fjerede ven smager godt næsten lige meget, hvordan du behandler den. I øvrigt kan du bruge alle mulige udskæringer af kyllingen i denne opskrift, når blot de er forsynet med skind.
Hemmeligheden ligger nemlig under skindet. Hvis du lister krydderierne ind under skindet, kan du give kyllingen høj varme og få sprødt skind, uden at krydderierne brænder af og mister smagen. Tværtimod får du faktisk dobbelt op på smagen, fordi krydderierne trænger ind i kødet.
Det er et ufatteligt let trick at udføre: Med fingrene løsner du skindet ét sted, og nu kan du skubbe de dejligste ting ind i den lomme, der opstår. Bagefter lægger du bare skindet tilbage på plads. Det tager 2 minutter og kan udføres med venstre hånd på ryggen.
Vi anvender rosmarin, hvidløg, citronskal og chili i denne opskrift. Men du kan bruge præcis de krydderier, du har i huset, tørrede eller friske.
Som tilbehør til kyllingeoverlår i ovn går du aldrig galt i byen med en frisklavet sommersalat med nye kartofler.
Ingredienser
1 kg kyllingeoverlår | |
3 spsk. olie | |
3 spsk. rosmarin, finthakket | |
3 fed hvidløg, knust | |
1 citron, den revne skal | |
1 tsk. salt | |
0.5 tsk. chiliflager |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Brug en stavblender eller en morter til at mose alt andet end kyllingen til en pasta |
2
Færdig
|
Løsn skindet på kyllingestykkerne og skub lidt rosmarinpasta ind i lommerne |
3
Færdig
|
Steg kyllingen 35 minutter i en 225 grader varm ovn på næstnederste rille |