Ingredienser
-
500 g rødbeder
-
2 dl rødvin
-
20 g smør
-
1.5 spsk. sukker
-
1 stjerneanis
-
1 tsk. fennikelfrø
-
0.5 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Er du egentlig klar over, hvor sunde rødbeder er? Faktisk kaldes rødbeder naturens egen EPO – eller sund doping – og mange sportsfolk drikker ligefrem rødbedesaft for at fremme deres præstationer. Derfor er der al mulig god grund til at indtage så meget rødbede som muligt i vinterhalvåret, hvor den mørke knold er fremme.
Foruden rødbedesalat, rødbedesuppe og syltede rødbeder kan du også lave glaserede rødbeder, som er lækkert tilbehør til alle slags simreretter, fx braiserede svinekæber.
Rødbeder er lidt fade i smagen og kræver modspil af både noget syrligt og krydderier for få en tilfredsstillende smag. Det er det, vi gør, når vi sylter rødbeder. Og det samme gør sig gældende i denne opskrift på glaserede rødbeder. Syren kommer fra vinen, og krydderierne er fennikelfrø og stjerneanis, der begge har en let lakridsagtig smag, som står godt til rødbede.
Ingredienser
500 g rødbeder | |
2 dl rødvin | |
20 g smør | |
1.5 spsk. sukker | |
1 stjerneanis | |
1 tsk. fennikelfrø | |
0.5 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skræl rødbederne og skær i grove stykker |
2
Færdig
|
Knus alle 4 krydderier til pulver i en morter |
3
Færdig
|
Kog rødbeder og de øvrige ingredienser 15 minutter under låg |
4
Færdig
|
Tag låget af gryden og kog væden væk - det tager igen små 15 minutter |
5
Færdig
|
Sørg for at røre rødbederne godt rundt i den forsvindende væske, så alle stykker får varme og bliver glaseret |