Ingredienser
-
1 kg kartofler, kogte
-
3 gulerødder, i tern
-
1 bdt. radiser, i skiver
-
0.5 agurk, i tern
-
0.5 bdt. persille, finthakket
-
Dressing
-
4 spsk. olie
-
4 spsk. citron
-
1.5 tsk. dijonsennep
-
1 tsk. salt
-
0.5 tsk. sukker
-
Peber
Et par ord om vores opskrift
Et af årets madmæssige højdepunkter er, når de nye grøntsager kommer frem. Selv ikke den dyreste kødudskæring slår smagen af en friskkogt, ny kartoffel.
Denne sommersalat af nye grøntsager – kartofler, gulerødder og radiser – har med vilje en ret smagsneutral dressing, så de skønne, grønne sager får lov til at spille hovedrollen.
TIP: Kogetid for nye kartofler er 10 minutter og herefter et par minutter i dampen under låg. Sørg for, at kartoflerne har nogenlunde samme størrelse (de største skal nok skæres over), sæt dem over i koldt vand med rigeligt salt og giv dem 10 minutter, fra de kommer i kog. Sjældent længere, med mindre det er ret store kartofler.
Sommersalat af nye grøntsager egner sig som tilbehør til alt.
Ingredienser
1 kg kartofler, kogte | |
3 gulerødder, i tern | |
1 bdt. radiser, i skiver | |
0.5 agurk, i tern | |
0.5 bdt. persille, finthakket | |
Dressing |
|
4 spsk. olie | |
4 spsk. citron | |
1.5 tsk. dijonsennep | |
1 tsk. salt | |
0.5 tsk. sukker | |
Peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Anret de nye grøntsager i en skål |
2
Færdig
|
Rør dressingen sammen og hæld over |
3
Færdig
|
Bland rundt og lad evt. trække 10 minutter |