Opskrift: Kyllingesalat med nye kartofler
- sprøde grøntsager og rosmarindressing

0 0
Opskrift: Kyllingesalat med nye kartofler

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
4 kyllingebryster
1 kg (nye) kartofler
2 gulerødder
2 stængler blegselleri
1 rødløg
1 æble
Persille
Dressing
4 stilke rosmarin
1 dl olie
1 spsk. citronsaft
0.5 citron, skallen
1 tsk. salt
1 æg
2 spsk. yoghurt
Peber

En både cremet og frisk kyllingesalat til en lun sommeraften

Ingredienser

  • Dressing

Et par ord om vores opskrift

Del

Det milde, lyse kyllingekød er som skabt til de fænomenale nye, danske kartofler, som endelig ikke må overdøves af for voldsomme smage.

Denne kyllingesalat er både blød og rar på grund af den kogte kylling og kartofler, men også sprød og knasende, fordi der er finthakket gulerod, løg, æble og blegselleri i. Og endelig sørger den skønne rosmarindressing for, at salaten bliver herligt cremet.

Du kan sagtens koge en hel kylling og bruge i salaten. Men for nemheds skyld foreslår vi kyllingebryster, der kun skal dampes 10 minutter. Er der tilbud på kyllingefilet, så brug det i stedet.

Du kan også variere grøntsagerne. Friskbælgede ærter vil være lækkert i salaten. Eller asparges. Og du kan naturligvis bruge en anden krydderurt end rosmarin i dressingen. Både persille, purløg, esdragon og løvstikke vil egne sig fint.

Ingredienser

Antal personer:
4 kyllingebryster
1 kg (nye) kartofler
2 gulerødder
2 stængler blegselleri
1 rødløg
1 æble
Persille
Dressing
4 stilke rosmarin
1 dl olie
1 spsk. citronsaft
0.5 citron, skallen
1 tsk. salt
1 æg
2 spsk. yoghurt
Peber
4 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Damp kyllingebrysterne i 3 dl vand og lidt salt i 10 minutter under tætsluttende låg - lad dem stå og trække yderligere 5 minutter

2
Færdig

Kog kartoflerne i 10-12 minutter under tætsluttende låg i vand, der næsten dækker, tilsat 1 spsk salt - lad dem stå og trække yderligere 5 minutter

3
Færdig

Hak de øvrige grøntsager fint - persillen skal bruges som pynt

4
Færdig

Skær kyllingen i mundrette stykker

5
Færdig

Pil bladene af rosmarinkvistene og brug en stavblender til at blende dem sammen med olie, citron og salt

6
Færdig

Blend hele ægget sammen med rosmarinolien - nu har du en slags majonæse

7
Færdig

Rør majonæsen til en dressing med yoghurt og peber

8
Færdig

Bland alle ingredienser i en pæn skål, pynt med persille og servér

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Vietnamesisk oksekødssalat
forrige
Opskrift: Vietnamesisk oksekødssalat
Opskrift: Fræk og forførende jordbærtrifli
næste
Opskrift: Fræk og forførende jordbærtrifli
Opskrift: Vietnamesisk oksekødssalat
forrige
Opskrift: Vietnamesisk oksekødssalat
Opskrift: Fræk og forførende jordbærtrifli
næste
Opskrift: Fræk og forførende jordbærtrifli

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here