Ingredienser
-
4 kyllingebryster
-
1 kg (nye) kartofler
-
2 gulerødder
-
2 stængler blegselleri
-
1 rødløg
-
1 æble
-
Persille
-
Dressing
-
4 stilke rosmarin
-
1 dl olie
-
1 spsk. citronsaft
-
0.5 citron, skallen
-
1 tsk. salt
-
1 æg
-
2 spsk. yoghurt
-
Peber
Et par ord om vores opskrift
Det milde, lyse kyllingekød er som skabt til de fænomenale nye, danske kartofler, som endelig ikke må overdøves af for voldsomme smage.
Denne kyllingesalat er både blød og rar på grund af den kogte kylling og kartofler, men også sprød og knasende, fordi der er finthakket gulerod, løg, æble og blegselleri i. Og endelig sørger den skønne rosmarindressing for, at salaten bliver herligt cremet.
Du kan sagtens koge en hel kylling og bruge i salaten. Men for nemheds skyld foreslår vi kyllingebryster, der kun skal dampes 10 minutter. Er der tilbud på kyllingefilet, så brug det i stedet.
Du kan også variere grøntsagerne. Friskbælgede ærter vil være lækkert i salaten. Eller asparges. Og du kan naturligvis bruge en anden krydderurt end rosmarin i dressingen. Både persille, purløg, esdragon og løvstikke vil egne sig fint.
Ingredienser
4 kyllingebryster | |
1 kg (nye) kartofler | |
2 gulerødder | |
2 stængler blegselleri | |
1 rødløg | |
1 æble | |
Persille | |
Dressing |
|
4 stilke rosmarin | |
1 dl olie | |
1 spsk. citronsaft | |
0.5 citron, skallen | |
1 tsk. salt | |
1 æg | |
2 spsk. yoghurt | |
Peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Damp kyllingebrysterne i 3 dl vand og lidt salt i 10 minutter under tætsluttende låg - lad dem stå og trække yderligere 5 minutter |
2
Færdig
|
Kog kartoflerne i 10-12 minutter under tætsluttende låg i vand, der næsten dækker, tilsat 1 spsk salt - lad dem stå og trække yderligere 5 minutter |
3
Færdig
|
Hak de øvrige grøntsager fint - persillen skal bruges som pynt |
4
Færdig
|
Skær kyllingen i mundrette stykker |
5
Færdig
|
Pil bladene af rosmarinkvistene og brug en stavblender til at blende dem sammen med olie, citron og salt |
6
Færdig
|
Blend hele ægget sammen med rosmarinolien - nu har du en slags majonæse |
7
Færdig
|
Rør majonæsen til en dressing med yoghurt og peber |
8
Færdig
|
Bland alle ingredienser i en pæn skål, pynt med persille og servér |