Ingredienser
-
300 g bøf
-
3 spsk. soya
-
3 spsk. olie
-
Salat
-
2 gulerødder
-
2 stængler blegselleri
-
15 cherrytomater
-
1 æble
-
0.5 agurk
-
1 rødløg
-
0.5 bdt. mynte
-
0.5 bdt. koriander
-
0.5 lime, saften
-
2 spsk. sesamfrø
-
Dressing
-
2 spsk. olie
-
0.5 lime, saften
-
1 spsk. riseddike
-
2 spsk. fiskesovs
-
2 tsk. rørsukker
-
1 stængel citrongræs, finthakket
-
1 fed hvidløg, knust
-
Chili efter smag
Et par ord om vores opskrift
Det vietnamesiske køkken har visse lighedspunkter med det thailandske, men retterne har dog sjældent den ildsprudlende styrke, man oplever i Thailand. Desuden bruger vietnameserne flere forskellige krydderurter, hvor thaierne har en tendens til at drysse koriander på alt.
Vietnamesisk oksekødssalat er en sprød og smagfuld ret, som du kan benytte som en anderledes forret eller som en af flere retter på en buffet. Alle, der holder af asiatisk mad, vil elske smagene i denne salat, hvor grøntsagerne og dressingen spiller hovedrollen. Kødet er ikke så vigtigt som i det vestlige køkken – hvilket er både sundere, billigere og mere bæredygtigt.
Vi foretrækker bøffen meget saftig, men hvis du bedre kan lide mere gennemstegt kød, må du give den lidt længere på panden. Også chilistyrken er en smagssag. Som sagt behøver retten ikke være overvældende stærk for at smage autentisk vietnamesisk.
Ingredienser
300 g bøf | |
3 spsk. soya | |
3 spsk. olie | |
Salat |
|
2 gulerødder | |
2 stængler blegselleri | |
15 cherrytomater | |
1 æble | |
0.5 agurk | |
1 rødløg | |
0.5 bdt. mynte | |
0.5 bdt. koriander | |
0.5 lime, saften | |
2 spsk. sesamfrø | |
Dressing |
|
2 spsk. olie | |
0.5 lime, saften | |
1 spsk. riseddike | |
2 spsk. fiskesovs | |
2 tsk. rørsukker | |
1 stængel citrongræs, finthakket | |
1 fed hvidløg, knust | |
Chili efter smag |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Marinér bøfferne mindst 30 minutter i soya |
2
Færdig
|
Steg bøfferne ved høj varme i olien 1-2 minutter på hver side - lad hvile |
3
Færdig
|
Skær grøntsagerne i mundrette stykker og bland med hele mynte- og korianderblade |
4
Færdig
|
Ryst dressingen sammen og bland med grøntsagerne |
5
Færdig
|
Skær kødet i tynde skiver |
6
Færdig
|
Smag på salaten, før du lægger kødet på - skal der mere lime på? |
7
Færdig
|
Anret salaten med oksekødsskiver og drys med sesam |