Opskrift: Vietnamesisk oksekødssalat
med chili, mynte og koriander

0 0
Opskrift: Vietnamesisk oksekødssalat

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
300 g bøf
3 spsk. soya
3 spsk. olie
Salat
2 gulerødder
2 stængler blegselleri
15 cherrytomater
1 æble
0.5 agurk
1 rødløg
0.5 bdt. mynte
0.5 bdt. koriander
0.5 lime, saften
2 spsk. sesamfrø
Dressing
2 spsk. olie
0.5 lime, saften
1 spsk. riseddike
2 spsk. fiskesovs
2 tsk. rørsukker
1 stængel citrongræs, finthakket
1 fed hvidløg, knust
Chili efter smag

Spændende og anderledes forret, der vil begejstre dine gæster

Tilhører:
  • Paleo opskrifter
  • Sund mad

Ingredienser

  • Salat

  • Dressing

Et par ord om vores opskrift

Del

Det vietnamesiske køkken har visse lighedspunkter med det thailandske, men retterne har dog sjældent den ildsprudlende styrke, man oplever i Thailand. Desuden bruger vietnameserne flere forskellige krydderurter, hvor thaierne har en tendens til at drysse koriander på alt.

Vietnamesisk oksekødssalat er en sprød og smagfuld ret, som du kan benytte som en anderledes forret eller som en af flere retter på en buffet. Alle, der holder af asiatisk mad, vil elske smagene i denne salat, hvor grøntsagerne og dressingen spiller hovedrollen. Kødet er ikke så vigtigt som i det vestlige køkken – hvilket er både sundere, billigere og mere bæredygtigt.

Vi foretrækker bøffen meget saftig, men hvis du bedre kan lide mere gennemstegt kød, må du give den lidt længere på panden. Også chilistyrken er en smagssag. Som sagt behøver retten ikke være overvældende stærk for at smage autentisk vietnamesisk.

Ingredienser

Antal personer:
300 g bøf
3 spsk. soya
3 spsk. olie
Salat
2 gulerødder
2 stængler blegselleri
15 cherrytomater
1 æble
0.5 agurk
1 rødløg
0.5 bdt. mynte
0.5 bdt. koriander
0.5 lime, saften
2 spsk. sesamfrø
Dressing
2 spsk. olie
0.5 lime, saften
1 spsk. riseddike
2 spsk. fiskesovs
2 tsk. rørsukker
1 stængel citrongræs, finthakket
1 fed hvidløg, knust
Chili efter smag
5 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Marinér bøfferne mindst 30 minutter i soya

2
Færdig

Steg bøfferne ved høj varme i olien 1-2 minutter på hver side - lad hvile

3
Færdig

Skær grøntsagerne i mundrette stykker og bland med hele mynte- og korianderblade

4
Færdig

Ryst dressingen sammen og bland med grøntsagerne

5
Færdig

Skær kødet i tynde skiver

6
Færdig

Smag på salaten, før du lægger kødet på - skal der mere lime på?

7
Færdig

Anret salaten med oksekødsskiver og drys med sesam

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Kir som velkomstdrink
forrige
Opskrift: Kir som velkomstdrink
Opskrift: Kyllingesalat med nye kartofler
næste
Opskrift: Kyllingesalat med nye kartofler
Opskrift: Kir som velkomstdrink
forrige
Opskrift: Kir som velkomstdrink
Opskrift: Kyllingesalat med nye kartofler
næste
Opskrift: Kyllingesalat med nye kartofler

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here