Ingredienser
-
Italiensk blomkål
-
1 blomkål
-
75 g parmesan, revet
-
4 spsk. olivenolie
-
2 fed hvidløg
-
2 tsk. timian
-
0.5 tsk. salt, peber
-
Italiensk lammemørbrad
-
6 stk. lammemørbrad
-
3 spsk. olivenolie
-
2 fed hvidløg, knust
-
2 tsk. rosmarin, knust
-
1 tsk. salt, peber
-
0.5 citron, den revne skal
-
Til stegning
-
4 spsk. olivenolie
Et par ord om vores opskrift
Lammemørbrad må kandidere til at være en af verdens nemmeste kødudskæringer. En lammemørbrad skal steges 6-7 minutter på en pande ved høj varme – og så er der serveret. Kødet er en nu smukt rosa uden at være blodigt.
En lammemørbrad vejer typisk 60-70 gram per styk, så du skal nok beregne mindst halvanden lammemørbrad per person.
Vi vælger at vende lammemørbraderne i en italiensk krydderblanding: Rosmarin, hvidløg, citronskal, olivenolie, salt og peber. Du behøver ikke at indregne marineringstid til det sarte kød – bare vend kødet i blandingen og steg straks på en hed pande.
Som tilbehør til lammemørbrad smager en Italiensk blomkålsret med parmesan, timian og hvidløg fantastisk; ”cavolfiore al parmigiano”.
Det er virkelig en nem ret. Blomkålen deles i små buketter og koges 4 minutter, før den skal 20 minutter i ovnen med de øvrige ingredienser.
Hvis du er lidt rap på fingrene, kan du have dette delikate gourmetmåltid klar på 30 minutter.
Ønsker du at servere et godt glas vin til din lammemørbrad? En saftig pinot noir eller en cabernet sauvignon vil helt sikkert ikke gøre nogen skade, tænker vi.
Ingredienser
Italiensk blomkål |
|
1 blomkål | |
75 g parmesan, revet | |
4 spsk. olivenolie | |
2 fed hvidløg | |
2 tsk. timian | |
0.5 tsk. salt, peber | |
Italiensk lammemørbrad |
|
6 stk. lammemørbrad | |
3 spsk. olivenolie | |
2 fed hvidløg, knust | |
2 tsk. rosmarin, knust | |
1 tsk. salt, peber | |
0.5 citron, den revne skal | |
Til stegning |
|
4 spsk. olivenolie |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Allerførst skal du lige tage lammemørbraderne ud af køleskabet 1 time, før de skal bruges, så de lige når at få stuetemperatur - herefter har du 30 minutter, hvor du kan hygge dig med at dække et smukt bord og trække vin op |
2
Færdig
|
Nu er det blevet tid til at starte på blomkålen: |
3
Færdig
|
Skær blomkålen i buketter, skær stokken i samme størrelser |
4
Færdig
|
Hæld blomkålen i kogende, letsaltet vand og kog 4 minutter - skyl straks herefter i koldt vand |
5
Færdig
|
Hæld alle ingredienser i stor frysepose, blæs den op og ryst rundt, så alt bliver perfekt blandet |
6
Færdig
|
Bag blomkålen 20 minutter midt i en 200 grader varm ovn |
7
Færdig
|
Mens blomkålen bager, kan du sagtens nå lammemørbraderne: |
8
Færdig
|
Bland ingredienserne til marinade og vend lammemørbraderne heri |
9
Færdig
|
Varm en pande godt op med olien til stegning - lammemørbraderne skal nu steges 6-7 minutter ved høj varme - vend dem, når halvdelen af tiden er gået |
10
Færdig
|
Lad lammemørbraderne hvile 10 minutter, før du skærer dem i 1 cm tykke skiver – skær gerne lidt på skrå |