Opskrift: Lammemørbrad og blomkål på italiensk

0 0
Opskrift: Lammemørbrad og blomkål på italiensk

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Italiensk blomkål
1 blomkål
75 g parmesan, revet
4 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
2 tsk. timian
0.5 tsk. salt, peber
Italiensk lammemørbrad
6 stk. lammemørbrad
3 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg, knust
2 tsk. rosmarin, knust
1 tsk. salt, peber
0.5 citron, den revne skal
Til stegning
4 spsk. olivenolie

Nemt gourmetmåltid på 30 minutter

Ingredienser

  • Italiensk blomkål

  • Italiensk lammemørbrad

  • Til stegning

Et par ord om vores opskrift

Del

Lammemørbrad må kandidere til at være en af verdens nemmeste kødudskæringer. En lammemørbrad skal steges 6-7 minutter på en pande ved høj varme – og så er der serveret. Kødet er en nu smukt rosa uden at være blodigt.

En lammemørbrad vejer typisk 60-70 gram per styk, så du skal nok beregne mindst halvanden lammemørbrad per person.

Vi vælger at vende lammemørbraderne i en italiensk krydderblanding: Rosmarin, hvidløg, citronskal, olivenolie, salt og peber. Du behøver ikke at indregne marineringstid til det sarte kød – bare vend kødet i blandingen og steg straks på en hed pande.

Som tilbehør til lammemørbrad smager en Italiensk blomkålsret med parmesan, timian og hvidløg fantastisk; ”cavolfiore al parmigiano”.

Det er virkelig en nem ret. Blomkålen deles i små buketter og koges 4 minutter, før den skal 20 minutter i ovnen med de øvrige ingredienser.

Hvis du er lidt rap på fingrene, kan du have dette delikate gourmetmåltid klar på 30 minutter.

Ønsker du at servere et godt glas vin til din lammemørbrad? En saftig pinot noir eller en cabernet sauvignon vil helt sikkert ikke gøre nogen skade, tænker vi.

Ingredienser

Antal personer:
Italiensk blomkål
1 blomkål
75 g parmesan, revet
4 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
2 tsk. timian
0.5 tsk. salt, peber
Italiensk lammemørbrad
6 stk. lammemørbrad
3 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg, knust
2 tsk. rosmarin, knust
1 tsk. salt, peber
0.5 citron, den revne skal
Til stegning
4 spsk. olivenolie
3 fra 8 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Allerførst skal du lige tage lammemørbraderne ud af køleskabet 1 time, før de skal bruges, så de lige når at få stuetemperatur - herefter har du 30 minutter, hvor du kan hygge dig med at dække et smukt bord og trække vin op

2
Færdig

Nu er det blevet tid til at starte på blomkålen:

3
Færdig

Skær blomkålen i buketter, skær stokken i samme størrelser

4
Færdig

Hæld blomkålen i kogende, letsaltet vand og kog 4 minutter - skyl straks herefter i koldt vand

5
Færdig

Hæld alle ingredienser i stor frysepose, blæs den op og ryst rundt, så alt bliver perfekt blandet

6
Færdig

Bag blomkålen 20 minutter midt i en 200 grader varm ovn

7
Færdig

Mens blomkålen bager, kan du sagtens nå lammemørbraderne:

8
Færdig

Bland ingredienserne til marinade og vend lammemørbraderne heri

9
Færdig

Varm en pande godt op med olien til stegning - lammemørbraderne skal nu steges 6-7 minutter ved høj varme - vend dem, når halvdelen af tiden er gået

10
Færdig

Lad lammemørbraderne hvile 10 minutter, før du skærer dem i 1 cm tykke skiver – skær gerne lidt på skrå

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Groenkaalspandekager-med-kartoffelfyld-og-hvidloegsrejer
forrige
Opskrift: 10 grønkålspandekager med kartoffelfyld og hvidløgsrejer
Minestrone-med-pasta
næste
Opskrift: Vegetarisk minestrone med pasta
Groenkaalspandekager-med-kartoffelfyld-og-hvidloegsrejer
forrige
Opskrift: 10 grønkålspandekager med kartoffelfyld og hvidløgsrejer
Minestrone-med-pasta
næste
Opskrift: Vegetarisk minestrone med pasta

Tilføj Din Kommentar