Opskrift: Luksus marcipanroulade / juletræstamme
med svesker, cognac og appelsinskal

0 0
Opskrift: Luksus marcipanroulade / juletræstamme

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
125 g svesker og lyse rosiner
0.5 dl cognac
Marcipanroulade
375 g marcipan
75 g nougat
1 appelsin, den revne skal
150 g overtrækschokolade
Pynt
Fx sukkerperler, frysetørrede hindbær

En konfektroulade så lækker, at det er synd kun at servere den til jul

Ingredienser

  • Marcipanroulade

  • Pynt

Et par ord om vores opskrift

Del

Kært barn har mange navne: Denne type julekonfekt kaldes både marcipanroulade, konfektroulade, konfektrulle og juletræstamme.

Oven i købet ligner den skønne roulade den franske juledessert Bûche de Noël, som dog er mere kageagtig i sin opbygning.

Megen dansk julekonfekt består af marcipan og nougat, der er overtrukket med chokolade og pyntet med et eller andet pænt.

Denne marcipanroulade eller juletræstamme har fået et skud lækre smage, som giver den hyggelige marcipan/nougat-blanding et strejf af luksus.

Først og fremmest drejer det sig om grofthakkede svesker og lyse rosiner, der har marineret i cognac mindst 4 timer, gerne meget længere (start evt. dagen før med denne lille opgave).

I stedet for cognac kan du sagtens bruge mørk rom, armagnac, Metaxa eller en anden brun sprut.

Når de tørrede frugter har marineret færdig, ælter du den overskydende cognac ind i marcipanen, så intet går til spilde. Desuden tilsættes revet appelsinskal, som smager overraskende kraftigt (og frisk) igennem.

Både nougat og senere overtrækschokolade skal smeltes over vandbad. Det gør du ved at anbringe en skål i en gryde med simrende vand og lade nougat/chokolade smelte langsomt i skålen.

Den færdige marcipanroulade / juletræstamme skal opbevares køligt, men dog ikke i køleskab, hvor chokoladeovertrækket har en tendens til at blive gråt og trist.

Konfektrouladen er så afsindigt lækker, at det næsten er synd kun at servere den til jul. Brug den som ‘chokolade’ til kaffen hver gang, du har gæster, der skal forkæles.

Glædeligt juletræ!

Ingredienser

Antal personer:
125 g svesker og lyse rosiner
0.5 dl cognac
Marcipanroulade
375 g marcipan
75 g nougat
1 appelsin, den revne skal
150 g overtrækschokolade
Pynt
Fx sukkerperler, frysetørrede hindbær
3 fra 7 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Hak svesker og lyse rosiner groft, hæld cognac over og lad marinere mindst 4 timer, gerne meget længere

2
Færdig

Pres cognacen ud af den tørrede frugt og ælt væden ind i marcipanen sammen med den revne appelsinskal

3
Færdig

Anbring marcipanen mellem 2 stykker bagepapir og rul ud til en firkantet plade på 30 x 20 cm

4
Færdig

Smelt nougat over et vandbad og smør ud på marcipanpladen (fx med en spatel)

5
Færdig

Fordel de hakkede svesker og rosiner over nougatlaget

6
Færdig

Lad lige pladen køle af et par minutter, før du ruller den stramt til en tyk rulle på den korte led - luk enderne, så alt det yderste består af marcipan

7
Færdig

Smelt chokoladen over et vandbad - pensl først bunden af rullen med chokolade og lad størkne, pensl herefter resten af rullen

8
Færdig

Drys med pynt, mens chokoladen på toppen stadig er fugtig

9
Færdig

Opbevar marcipanrouladen køligt, men ikke i køleskab

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

juledrink-med-gin
forrige
Opskrift: Årets juledrink med gin og æble
Kinesisk-juleand
næste
Opskrift: Kinesisk juleand med mandarin
juledrink-med-gin
forrige
Opskrift: Årets juledrink med gin og æble
Kinesisk-juleand
næste
Opskrift: Kinesisk juleand med mandarin

Tilføj Din Kommentar