Ingredienser
-
160 g mel
-
100 g blødt smør
-
60 g mandler, blendet groft
-
60 g sukker
-
1 æg
-
1 tsk. vaniljepulver (uden sukker) eller 0.5 vaniljestang
Et par ord om vores opskrift
Denne opskrift på vaniljekranse er en smule lettere og hurtigere end de andre gode opskrifter, du finder her på nettet. Hvorfor? Fordi du blander alle 6 ingredienser sammen i en skål på én gang og ælter med hænderne – det tager højst 10 minutter.
Ikke noget med at piske smør og sukker sammen først. Det er dog nemmest, hvis smørret lige har fået lov at ligge ved stuetemperatur 1 times tid først.
Der skal naturligvis mandler i rigtigt gode vaniljekranse, og det kræver, at du har en foodprocessor eller minihakker. Men i stedet for at køre mandlerne til helt fint mel, stopper vi, når der stadig er en lille smule struktur i mandlerne. På den måde kan du bedre smage dem, og samtidig får vaniljekransene et mere rustikt look.
Hvis du insisterer på at lave vaniljekranse uden mandler, kan du bare hælde den samme mængde mel i.
Vi foreslår, at du bruger vaniljepulver uden sukker – det har en fornem smag vanilje. Du kan få endnu mere vaniljesmag ved at blende en halv vaniljestang med sukker i stedet for kun at skrabe kornene ud. Har du flere tomme vaniljestænger, kan du med fordel bruge denne opskrift på hjemmelavet vaniljesukker. Tænk på, hvor dyr vanilje er – der er masser af penge at spare. Og du yder dit lille bidrag til Stop Madspild.
Den helt rigtige sprødhed opnår du ved at give vaniljekransene 10 minutter midt i ovnen og 2 minutter øverst i ovnen. Bagefter skal de køle af på en bagerist, og SÅ er de perfekt sprøde.
Glædelig vaniljehygge!
Ingredienser
160 g mel | |
100 g blødt smør | |
60 g mandler, blendet groft | |
60 g sukker | |
1 æg | |
1 tsk. vaniljepulver (uden sukker) eller 0.5 vaniljestang |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Ælt alle ingredienser sammen med hænderne |
2
Færdig
|
Fyld dejen i en sprøjtepose og lav ca. 25 vaniljekranse på en bageplade |
3
Færdig
|
Bag ca. 10 minutter midt i en 200 grader varm ovn og yderligere 2 minutter øverst i ovnen |
4
Færdig
|
Vaniljekransene bliver først rigtigt sprøde, når de er afkølet |
5
Færdig
|
Opbevar i en kagedåse eller lufttæt beholder |