Opskrift: Julens nemmeste vaniljekranse
med mandler

Opskrift: Julens nemmeste vaniljekranse

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
160 g mel
100 g blødt smør
60 g mandler, blendet groft
60 g sukker
1 æg
1 tsk. vaniljepulver (uden sukker) eller 0.5 vaniljestang

Om 30 minutter kan du stå med 25 perfekte vaniljekranse

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Denne opskrift på vaniljekranse er en smule lettere og hurtigere end de andre gode opskrifter, du finder her på nettet. Hvorfor? Fordi du blander alle 6 ingredienser sammen i en skål på én gang og ælter med hænderne – det tager højst 10 minutter.

Ikke noget med at piske smør og sukker sammen først. Det er dog nemmest, hvis smørret lige har fået lov at ligge ved stuetemperatur 1 times tid først.

Der skal naturligvis mandler i rigtigt gode vaniljekranse, og det kræver, at du har en foodprocessor eller minihakker. Men i stedet for at køre mandlerne til helt fint mel, stopper vi, når der stadig er en lille smule struktur i mandlerne. På den måde kan du bedre smage dem, og samtidig får vaniljekransene et mere rustikt look.

Hvis du insisterer på at lave vaniljekranse uden mandler, kan du bare hælde den samme mængde mel i.

Vi foreslår, at du bruger vaniljepulver uden sukker – det har en fornem smag vanilje. Du kan få endnu mere vaniljesmag ved at blende en halv vaniljestang med sukker i stedet for kun at skrabe kornene ud. Har du flere tomme vaniljestænger, kan du med fordel bruge denne opskrift på hjemmelavet vaniljesukker. Tænk på, hvor dyr vanilje er – der er masser af penge at spare. Og du yder dit lille bidrag til Stop Madspild.

Den helt rigtige sprødhed opnår du ved at give vaniljekransene 10 minutter midt i ovnen og 2 minutter øverst i ovnen. Bagefter skal de køle af på en bagerist, og SÅ er de perfekt sprøde.

Glædelig vaniljehygge!

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Ælt alle ingredienser sammen med hænderne

2
Færdig

Fyld dejen i en sprøjtepose og lav ca. 25 vaniljekranse på en bageplade

3
Færdig

Bag ca. 10 minutter midt i en 200 grader varm ovn og yderligere 2 minutter øverst i ovnen

4
Færdig

Vaniljekransene bliver først rigtigt sprøde, når de er afkølet

5
Færdig

Opbevar i en kagedåse eller lufttæt beholder

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 900 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Hjemmelavet friskost - labneh
forrige
Opskrift: Hjemmelavet friskost – labneh
næste
Opskrift: Danmarks bedste roastbeef-sandwich
Opskrift: Hjemmelavet friskost - labneh
forrige
Opskrift: Hjemmelavet friskost – labneh
næste
Opskrift: Danmarks bedste roastbeef-sandwich