Ingredienser
-
250 g mel
-
2 tsk. sukker
-
1 tsk. salt
-
0.5 tsk. natron
-
0.5 tsk. kardemomme
-
4 dl kærnemælk
-
3 æg
-
Smeltet smør til stegning
Et par ord om vores opskrift
Når temperaturerne udenfor bliver for kølige til korte ærmer, er det tid til et fadfuld af de gode, gammeldags hjemmelavede æbleskiver.
Findes der noget lækrere end sådan en lun friskbagt æbleskive med godt syltetøj og et drys flormelis? Her på Spicy Twist sværger vi i øvrigt til (hjemmelavet) solbærsyltetøj som tilbehør til vores æbleskiver.
Gammeldags æbleskiver, som vor mormor bagte dem, er naturligvis med kærnemælk, kardemomme og piskede æggehvider, der gør dejen luftig. Desuden skal der lidt natron i dejen for at få æbleskiverne til at hæve let.
At lave æbleskiver fordrer naturligvis, at du har en æbleskivepande. Du skal først varme æbleskivepanden godt igennem, før du skruer ned til middelvarme for at stege æbleskiverne. Vi foretrækker at stege i smeltet smør, som giver æbleskiverne en lidt salt overflade, mens andre sværger til palmin eller kokosolie.
At vende æbleskiverne på panden er noget, man lige skal prøve, før teknikken sidder på rygraden. Vi bruger en strikkepind (eller kødnål) til at stikke ind i kanten på æbleskiven. Herefter hiver vi den smukt stegte halvdel af æbleskiven 1/3 op og steger videre, til det er tid til at stege den sidste tredjedel. Til sidst er æbleskiven pænt brun på alle sider.
Der bliver 45-50 æbleskiver ud af denne portion. Servér æbleskiverne med det samme eller varm dem op senere, et par minutter i en 200 grader varm ovn.
Ingredienser
250 g mel | |
2 tsk. sukker | |
1 tsk. salt | |
0.5 tsk. natron | |
0.5 tsk. kardemomme | |
4 dl kærnemælk | |
3 æg | |
Smeltet smør til stegning |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Bland de tørre ingredienser i en skål |
2
Færdig
|
Pisk kærnemælken i |
3
Færdig
|
Del æggene og pisk æggeblommerne i dejen |
4
Færdig
|
Pisk æggehviderne stive i en separat skål |
5
Færdig
|
Vend de stive æggehvider forsigtigt i dejen |
6
Færdig
|
Hæld dejen på en kande med tud |
7
Færdig
|
Varm æbleskivepanden godt igennem |
8
Færdig
|
Skru ned til middelvarme og hæld lidt smeltet smør i hullerne |
9
Færdig
|
Fyld hullerne 3/4 op med dej og steg æbleskiverne jævnt brune |
10
Færdig
|
Brug en strikkepind eller en kødnål til at vende æbleskiverne med |