Opskrift: Gammeldags hjemmelavede æbleskiver
med kærnemælk og kardemomme

Opskrift: Gammeldags hjemmelavede æbleskiver

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
250 g mel
2 tsk. sukker
1 tsk. salt
0.5 tsk. natron
0.5 tsk. kardemomme
4 dl kærnemælk
3 æg
Smeltet smør til stegning

En nem opskrift på 45-50 perfekte æbleskiver

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Når temperaturerne udenfor bliver for kølige til korte ærmer, er det tid til et fadfuld af de gode, gammeldags hjemmelavede æbleskiver.

Findes der noget lækrere end sådan en lun friskbagt æbleskive med godt syltetøj og et drys flormelis? Her på Spicy Twist sværger vi i øvrigt til (hjemmelavet) solbærsyltetøj som tilbehør til vores æbleskiver.

Gammeldags æbleskiver, som vor mormor bagte dem, er naturligvis med kærnemælk, kardemomme og piskede æggehvider, der gør dejen luftig. Desuden skal der lidt natron i dejen for at få æbleskiverne til at hæve let.

At lave æbleskiver fordrer naturligvis, at du har en æbleskivepande. Du skal først varme æbleskivepanden godt igennem, før du skruer ned til middelvarme for at stege æbleskiverne. Vi foretrækker at stege i smeltet smør, som giver æbleskiverne en lidt salt overflade, mens andre sværger til palmin eller kokosolie.

At vende æbleskiverne på panden er noget, man lige skal prøve, før teknikken sidder på rygraden. Vi bruger en strikkepind (eller kødnål) til at stikke ind i kanten på æbleskiven. Herefter hiver vi den smukt stegte halvdel af æbleskiven 1/3 op og steger videre, til det er tid til at stege den sidste tredjedel. Til sidst er æbleskiven pænt brun på alle sider.

Der bliver 45-50 æbleskiver ud af denne portion. Servér æbleskiverne med det samme eller varm dem op senere, et par minutter i en 200 grader varm ovn.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Bland de tørre ingredienser i en skål

2
Færdig

Pisk kærnemælken i

3
Færdig

Del æggene og pisk æggeblommerne i dejen

4
Færdig

Pisk æggehviderne stive i en separat skål

5
Færdig

Vend de stive æggehvider forsigtigt i dejen

6
Færdig

Hæld dejen på en kande med tud

7
Færdig

Varm æbleskivepanden godt igennem

8
Færdig

Skru ned til middelvarme og hæld lidt smeltet smør i hullerne

9
Færdig

Fyld hullerne 3/4 op med dej og steg æbleskiverne jævnt brune

10
Færdig

Brug en strikkepind eller en kødnål til at vende æbleskiverne med

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 900 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Hjemmelavet isdessert
forrige
Opskrift: Hjemmelavet isdessert
Opskrift: Paloma - fræk og forfriskende tequila drink
næste
Opskrift: Paloma – fræk og forfriskende tequila drink
Opskrift: Hjemmelavet isdessert
forrige
Opskrift: Hjemmelavet isdessert
Opskrift: Paloma - fræk og forfriskende tequila drink
næste
Opskrift: Paloma – fræk og forfriskende tequila drink